Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Lente;weer tijd voor een zachte huid !

4 min
0

Lente;weer tijd voor een zachte huid In de zon is het al lekker warm en het eerste groen en bloemetjes kleuren de natuur. Met het juiste verzorgingsprogramma krijgen we ook de huid uit haar winterslaap.

Peeling

Een ruwe huid, een vale kleur, kleine ongerechtigheden op het decolleté en de rug, dat is het huidbeeld wat we nu vaak te zien krijgen. Het is nu de hoogste tijd voor ons om, net als een rups uit de cocon te kruipen om het grauwe winters huidkleed af te leggen. Een peeling is hiervoor een uitstekend medium. Hierdoor worden de huidcelletjes gestimuleerd zich te vernieuwen en worden de afgestorven huidcellen en huidvuil zacht weggerubbeld. Een peeling kunt u zelf heel goed doen met behulp van zeezout.Uiteraard zijn, in de vakhandel, fantastische peelingproducten in allerlei prijsklassen kant en klaar te koop. Het beste kunt u een peeling toepassen voor het douchen of baden. Hiervoor smeert u uw hele lichaamshuid zachtjes in met een bodyscrub.

U begint bij uw voeten en gaat langzaam, met zacht roterende bewegingen naar boven en schuurt op deze manier zachtjes de hele huid.

Als u dit heeft gedaan gaat u lekker onder een lauwwarme douche staan om de restjes van de peeling substantie en huiddeeltjes weg te spoelen.

Heel praktisch zijn de zgn. douchescrubs die naast het reinigend effect de huid meteen ook super zacht maken.

Als u een hele gevoelige huid heeft kunt u het beste een zgn. lysing product gebruiken. Hierin zitten geen schurende korreltjes. Een dergelijk product bevat wel poederdeeltjes die, zodra ze met de huid in contact komen opzwellen en afgestorven huidcelletjes eenvoudig in zich opnemen.

Er zijn ook producten die enzymen bevatten. Deze ondersteunen het natuurlijke afschilferingsproces van de huid en zorgen er voor dat de huid een stralende frisse kleur krijgt.

Sinaasappelhuid ofwel cellulitus

Een blik in de spiegel laat u zien dat de huid op sommige plaatsen slap is. Vooral op de billen, bovenbenen en heupen zien we, jammer genoeg, vaak de zgn. cellulitus ofwel sinaasappelhuid. Er zijn hiervoor een heleboel oorzaken aan te wijzen maar een ervan kan in het bindweefsel van de huid liggen. Mede gestimuleerd doordat we in de winter te weinig beweging hebben en te veel zware kost genuttigd hebben.

Lente;weer tijd voor een zachte huid 2

Naast sporten en een zorgvuldig dieetplan, samen met massages en speciale cellulitus crèmes kunt u er zeker van zijn dat uw huid er zeker weer gladder en zachter gaat uitziet en uw lichaamscontouren verbeterd worden.

Massage stimuleert zowel de stofwisseling als de lymfeomloop.

Om te beginnen kunt u de huid, zonder crème te gebruiken, als het ware zachtjes knijpen. Dit doet u echt met de welbekende knijpbeweging tussen wijsvinger en duim. U knijpt zachtjes in de huid en laat de huid vervolgens los waardoor hij zachtjes terugveert. Hierdoor wordt de huid licht roze. Wrijf vervolgens met de knokkels van uw hand over de huid. Als alternatief voor deze manier kunt u de betreffende huiddelen ook met een massageroller masseren.

Nu komen de anti–cellulitus crèmes aan bod. Hierin bevinden zich speciale werkstoffen o.a. bijv. coffeïne en Vitamine A, die de lymfestroom stimuleren en zorgen dat het bindweefsel strakker wordt.

Nieuw “lente jasje” voor het gezicht

Wie er, ondanks voorjaarsmoeheid en een winters kleurtje toch fit wil uitzien, kan het beste, gedurende een paar weken, de gebruikelijke gezichtsverzorging laten voor wat het is en omschakelen op wat extra verzorgende, stimulerende crèmes. Dit soort crèmes bevatten vitaliserende stoffen zoals vitamines en mineralen, die de celvernieuwing stimuleren en de zuurstoftoevoer in de cellen aanzetten.Met als prettig gevolg dat de huidskleur fris en rozig wordt.

Als u daarna overdag een dagcrème opbrengt die paarlemoer deeltjes bevat zal uw huid ook overdag wat extra glans vertonen.

Vergeet ook de rest van het lichaam niet !

Lente;weer tijd voor een zachte huid 3De overgang van winter- naar zomertijd kan er ook de oorzaak van zijn dat niet alleen ons lichaam als geheel, maar ook onze huid een beetje in de war is. Dit kan zich uiten doordat de huid plotseling heel droog wordt en/of extra gevoelig voor de eerste zonnestralen. Daarom is het zeer aan te bevelen juist in de lente uw huid te beschermen met een UV- factor. Want ook de huid moet eerst weer even wennen aan de UV stralen. Daarom is het juist in deze tijd aan te raden een dagcrème met een UV filter van 10 of meer te gebruiken.

Schouders, armen, benen en decolleté mogen weer in de zon, na maanden verborgen te zijn geweest door kleding.

Nieuwe bodylotions, een mix van hydraterende stoffen (bijv. Vitamine E, Jobobaolie, Panthenol) met daarbij een zelfbruinende product tovert bij dagelijks gebruik, na twee tot vier dagen een licht zomerkleurtje op onze winterbleke huid. Voor die bruine tint is Dihydroxyaceton (een suiker) verantwoordelijk, deze stof gaat een reactie aan met de aminozuren (eiwitten) in de bovenste huidlaag. Wie niet met een bleke snoet wil rondlopen moet echter wel iedere dag deze lotion of crème opbrengen.

BELANGRIJK:

Vergeet u vooral niet, na het opbrengen van zo’n zelfbruiner uw handen te wassen en u pas aan te kleden als deze lotion of crème volledig in de huid getrokken is!

Een heel goed alternatief, vooral voor degenen die dit soort crèmes nog nooit heeft gebruikt, is een zgn. zelfbruiner in spray vorm. Door de fijne verneveling hoeft u er niet eens aan te komen met uw handen. Wees tevens alert dat een zelfbruiner u niet automatisch beschermt tegen UV stralen of het moet op het product zijn aangegeven!

WAAR U HIERBIJ VOORAL OP MOET LETTEN:

Dat u tijdens het ongeveeer 20 centimeter van de huid afblijft. Als u deze lotion ook wilt toepassen op uw gezicht moet u uw ogen goed dicht doen en niet inademen!

Marga Dobma

All rights reserved©. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur is het niet toegestaan dit artikel, of enig onderdeel daarvan, openbaar te maken en/of te (doen) verveelvoudigen

Reacties
Categorieën