Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Peeling met Aromatherapeutische bestanddelen

2 min
0

Peeling met Aromatherapeutische bestanddelenEen peeling is een behandeling waardoor de opperhuid (dit is het bovenste huidlaagje) wordt afgeschuurd.

Hierdoor worden oppervlakkige huidcelletjes verwijderd en nieuwe, jonge huidcellen die hier vlak onderliggen in de huid, komen daardoor aan de oppervlakte te liggen. Daardoor ziet de huid er weer mooi egaal, zacht en helder uit.

Deze behandeling kunt u laten doen in een schoonheidsinsituut maar dit kunt u ook zelf thuis uitvoeren. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een  peeling preparaat. Dit is een draagstof waarin hele fijne korreltjes zitten. Hierdoor worden op een zachte wijze de overbodige huidschilfertjes van de huid gehaald. We helpen het natuurlijke proces, wat iedere dag plaatsvindt, bijv. door het drogen van de huid,  als het ware hierdoor een handje. Wat doet een peeling?

Want een peeling maakt de huid dun, verwijdert schilfertjes, maakt de poriën open. Het gevolg van dit alles is dat de crèmes of maskers die daarna worden opgebracht beter worden opgenomen door de huid en daardoor dus ook beter werken. Zo’n peeling kunt u zelf thuis toepassen.

Een voorbeeld van een fantastische peeling

Vertargil van Chi (te koop bij drogisten en reformhuizen zoals ‘De Tuinen’) is de naam van een groene klei die wordt verkocht in kleine en grote tubes. Hiermee is een fantastische peeling te maken.

Hoe gaat u voor deze peeling te werk?

Doe wat uit de tube (3 cm) in een klein schaaltje. Doe er een heel klein beetje, liefst gedestilleerd water bij (gedemineraliseerd water kan ook te koop in flessen o.a. bij Kruidvat) en twee druppeltjes Salie. Salie is een etherische olie waarbij het belangrijk is dat deze 100% zuiver is. Salie is ook verkrijgbaar van het merk Chi.

Let  op:

Personen met een hoge bloeddruk moeten deze olie echter niet gebruiken want Salie werkt bloeddruk verhogend.

Meng dit goed door elkaar en breng het mengsel met een kwastje op de vooraf gereinigde huid van gezicht en decolleté en laat de mond en ogen vrij (dus breng op net als een maskertje). Ga dan boven een bak kokend water zitten of leg een, in warm water natgemaakte, handdoek over het gezicht. Blijf zo’n 15 tot 20 minuten rustig liggen. Daarna ga je met een vochtig gemaakt borsteltje over het gehele gezicht. Als je geen borsteltje hebt ga dan met twee vingers in cirkelende bewegingen over het gezicht. Geef een beetje druk zodat de fijne korreltjes in de peeling als het ware over de huid schuren. Als je het hele gezicht op deze manier hebt gedaan neem je de peeling met een vochtig washandje met lauw water af. Je zult nu zien dat de huid prachtig roze, mooi helder en zacht is. Als je hierna dan nog een maskertje opdoet aangepast aan je huidtype is je huid mooier dan ooit.

Natuurlijk zijn er van allerlei merken en in allerlei prijsklassen ook fantastische kant en klare peeling in de vakhandel verkrijgbaar.

Deze kunt u natuurlijk ook prima gebruiken.

Let er altijd wel goed op dat u een peelingproduct gebruikt dat geschikt is voor uw huidtype !

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

 

Reacties
Categorieën