Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
2

Weer een zachte huid door scrubben of een peeling

3 min
2

Weer een zachte huid door scrubben of een peelingDoor het natuurlijke afschilferen van onze huid verliezen we iedere minuut van de dag huidschilfers. Op deze manier vernieuwd onze huid zich ons hele leven lang.

Om dit natuurlijke proces te ondersteunen kunnen we de huid het beste schrubben ofwel een peeling geven. Dit geldt zowel voor de huid van het lichaam als het gezicht en decollete.

De huid vernieuwd zich iedere dag van ons leven

Het is een natuurlijk proces. We verliezen ons hele leven van minuut tot minuut huidcelletjes. Want diep in onze huidlagen worden er steeds nieuwe celletjes aangemaakt die naar boven schuiven. Daardoor komen deze na verloop van tijd helemaal in de bovenste huidlaag terecht. Tegen de tijd dat deze celletjes deze bovenste huidlaag, de hoornlaag bereikt hebben zijn ze helemaal uitgedroogd en helemaal “dood”. Dit proces doet dan ook helemaal geen pijn. We merken er dus niets van. Maar bij iedere beweging bijv. door het erlangs schuren van kleding, bij een douche- en/of was beurt schuren deze dode celletjes er af.

Als we jong zijn gaat dit vernieuwingsproces heel vlug. Bijv. als we in onze tienerjaren zijn wordt de huid elke veertien dagen helemaal vernieuwd. Maar tegen de 40 doen we hier zo’n 35 dagen over. In ieder geval voelen en zien we er niets van in bijna alle gevallen.

Weer een zachte huid door scrubben of een peeling2Alleen bij bepaalde huidziekten zien we het wel bijv. bij Psoriasis patiënten. Als die ergens gaan zitten bijv. zie je deze huidcelletjes wel rondom liggen. Dat is zeer pijnlijk voor deze mensen en zij gaan daar ook zeer onder gebukt. Want ze kunnen hier totaal niets aan doen en het is ook helemaal niet vies of, zoals velen denken, totaal niet besmettelijk.

Hoe kunnen we dit proces ondersteunen?

Nu zijn er om dit natuurlijke proces wat te ondersteunen allerlei methoden op de markt gekomen. En daar wordt ook driftig gebruik van gemaakt. Want wie gebruikt er nu geen scrubcrème, lotion, handschoen enz. Door het scrubben gaat het natuurlijke proces van afschilferen wat vlugger en blijven de “oude” huidcelletjes wat minder lang aan het huidoppervlak zitten. En wat gebeurd er door het scrubben? Onze huid wordt er fris, zacht en dunner van. Omdat de oude “dode”cellen wat vlugger verwijdert worden en wordt het overtollige talg van het gezicht verwijderd van het huidoppervlak. We helpen als het ware de natuur een handje. Het gevolg daarvan is dat nieuwe frisse celletjes vlugger naar boven komen en onze huid er weer als nieuw uitziet. Een bijkomstig voordeel hiervan is dat onze huidverzorgingsproducten ook weer beter hun werk kunnen doen. Want omdat ze minder “weerstand”ondervinden dringen ze sneller door in de diepere huidlagen. Dus onze dag- en nachtcrèmes en maskers doen beter hun werk.

Waaraan moet een goede srubcrème voldoen?

Er moeten hele kleine, uiteraard geen scherpe korreltjes in zitten die een peelend (=schurend) effect hebben. Alle verschillende producten die er op de markt zijn hebben dan ook korreltjes van verschillende oorsprong. Zo zijn er o.a. korreltjes gemaakt van:

 • Jojoba
 • abrikozenpitten
 • frambozenpitjes
 • aardbeienpitjes
 • maar ook van kleideeltjes.

Nadat je peeling gedaan hebt is het het beste om een masker aan te brengen om de huid te voeden.

Wil je recepten om zelf peelings en maskers te maken, kijk dan hier.

Speciale Peelings die alleen in een instituut of kliniek kunnen worden toegepast

Er zijn vanzelfsprekend specialistische behandelingen tegen huidkwalen met bijzondere effecten die alleen door een schoonheidsspecialist of plastisch chirurg kunnen worden gegeven.

De Neoderma Biopeeling wordt toegepast (eventueel in combinatie met andere Neoderma behandelingen bij de volgende aandoeningen:

 • Acne Acne Rosacea Onzuivere, vette huid met mee-eters (comedonen) (ook in combinatie met de Neoderma Rebalancing treatment)
 • Littekens (o.a. na acne)
 • Grove porien
 • Pigmentvlekken, of andere bruine en rode vlekken die zijn ontstaan door ontstekingen, sproeten, zwangerschapsmasker (Chloasma), levervlekken (ook wel ouderdomsvlekken genoemd) e.e.a. eventueel in combinatie met de Neoderma-white Treatment)
 • Verslapte, slecht doorbloede huid die ook vaak voorkomt bij rokers
 • rimpels

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

 

Reacties
Categorieën