Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

Vraag en antwoord op het gebied van huid- en haarverzorging

5 min
1

Vraag en antwoord op het gebied van huid- en haarverzorgingSamenvatting van ontvangen vragen en antwoorden op het gebied van huid- en haarverzorging.

Bent u op deze site uw eigen vragen en het antwoord daarop (nog)niet tegen gekomen? Stel hem dan hier door onder dit artikel uw vraag in te vullen. U krijgt hierop zeker een antwoord !

1. Hoe lang blijven make-up producten goed?

De meeste cosmeticabedrijven zetten een houdbaarheidsdatum op hun producten. Als dat niet het geval is kunt u onderstaande richtlijnen volgen:Oogpotlood– Moet regelmatig geslepen worden en blijft twee jaar goed.
Foundation – Blijft op waterbasis een jaar goed. Blijft op oliebasis anderhalf jaar goed
Gezichtspoeder – Blijft twee jaar goed.
Lippenstift – Blijft twee jaar goed.
Nagellak – Blijft, afhankelijk van de kwaliteit, tot een jaar houdbaar.
Oogschaduw – Blijft ongeveer twee jaar goed.
Mascara – Zou je na 3 maanden weg moeten gooien.
Lipliner – Blijft twee jaar goed.

2. Wat is het nut van een goede huiddiagnose?

U kunt het beste een huiddiagnose vergelijken met de diagnose die de dokter stelt als u bij hem/haar komt met klachten over uw gezondheid. Want net zoals de dokter u alleen maar ofwel goede medicijnen eventueel in combinatie met een goede behandeling kan geven om gericht uw klachten aan te pakken zo kan alleen na een goede huiddiagnose de juiste behandeling gegeven worden om uw huidtoestand te verbeteren en/of te veranderen en kunnen bovendien de goede middelen worden aangeraden precies geschikt voor uw huidtype.

3.Waarom moet een huiddiagnose (bekijken welk huidtype iemand heeft) op een gereinigde huid worden uitgevoerd?

Om precies te zien hoe het gesteld is met:

  1. de dikte van de dikte van de hoornlaag,
  2. de toestand van de poriën (klein, vergroot, normaal) ,
  3. de toestand van de haarvaatjes in de huid ofwel zijn er chronisch verwijdde haarvaatjes (de zgn. teleangiëctasien of in de volksmond couperose genoemd)
  4. de spierspanning van de huid
  5. de vochtigheidsgraad van de huid enz. enz.

Deze bovenstaande punten moeten allemaal kunnen worden beantwoord om een goede huiddiagnose te kunnen maken. Het is daarom wel te begrijpen dat dit alleen maar te zien/constateren is op een volledig schone dus gereinigde huid.

Ondergetekende vindt het daarom altijd erg knap te horen/zien dat er soms in een drogisterij/parfumerie zaak de verkoopster een huiddiagnose (?) kan doen op een huid die niet gereinigd is maar zelfs compleet is opgemaakt. Vandaar dat er op deze manier vaak een verkeerde huiddiagnose gedaan wordt met als gevolg dat er verkeerde producten voor een verkeerd huidtype worden geadviseerd. Daarom zijn klanten achteraf vaak niet blij met gekochte producten.

4.Waarom kunt u beter de middelvingers gebruiken bij het reinigen van de ogen i.p.v. de wijsvingers?

Simpel genoeg. Dit zijn de langste vingers. En aangezien het reinigen van de ogen d.m.v. een vochtig watje met een oogreinigingslotion moet gebeuren in  zachte vloeiende roterende beweging rondom de ogen kan dit het beste met de langste vingers gebeuren omdat deze het beste en makkelijkste dit gebied kunnen bestrijken.|

5. Waarom wordt er geadviseerd om symmetrisch te werken op het gezicht?

Een schoonheidsspecialiste werkt altijd op het gezicht en decolleté altijd symmetrisch d.w.z. vanuit het midden van het gezicht/decolleté naar de zijkanten van (haargrens/oren). En dat heeft de volgende reden:

Omdat aan de zijkanten van het gezicht en hals  lymfeklieren liggen die afvalstoffen uit het lichaamsvocht kunnen opnemen en afvoeren. Hier werkt de schoonheidsspecialist(e) dus naar toe. Verder moet de reiniging en massage voor de cliënt ook prettig aanvoelen en dat kan alleen als dit gebeurd met gelijke bewegingen in vloeiende bewegingen.

6.Waarom moet de huid gefixeerd (= in een bepaalde positie vastgehouden worden)bij het reinigen van de ogen?

Omdat de huid rondom de ogen het dunste, dus het meest kwetsbare gebied is van het gelaat. Wordt de huid hier niet vastgezet dan gaat ze verschuiven en zal dan makkelijk beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

7.Wat kan het beste gedaan worden na het stomen (vapazone) van het gezicht?

Tijdens en na het stomen gaan de  poriën open gaan staan waardoor er eveneens, volgens de deskundigen ook wat vocht door de huid wordt opgenomen. (Overigens is dit de enige manier waarop vocht van buitenaf in de huid wordt opgenomen). Dit is mogelijk doordat de waterdruppels door het dampapparaat heel fijn moleculaire verdeeld wordt . Het doel hiervan is hier tweeledig n.l.:

  1. de huid verweekt door de vochtopname
  2. de poriën gaan openstaan

Hierdoor is de huid nu klaar om op een eenvoudige wijze allerlei ongerechtigheden uit de huid te kunnen halen zoals: talgproppen (comedonen/meeëters) talgcysten en verstopte poriën. Daarom is het aan te bevelen om direct na de dampbehandeling de huid een dieptereiniging(uithalen van allerlei ongerechtigheden) te geven/ te doen.

8.Wat is de juiste volgorde: gezichtreiniging – haren wassen – make-up?

Dat is in de eerste plaats het reinigen van het gezicht dan de haren wassen en dan de make-up. Want door de gezichtreiniging gaan de haren plat zitten door een bandeau of haarnetje en worden eventueel nog wat “vies” door de reiningsproducten. Dus daarna de haren wassen en stylen. Daarna de make-up omdat die het mooiste uitkomt op een gereinigde huid en om het geheel perfect af te maken met een leuk en modern kapsel.

9. Waarom moet er, als het haar wordt geföhnd  onderaan begonnen worden?

Omdat u, werkend van onderen naar boven, de haren beter vastgestoken kunnen worden, zodat u er steeds goed bij kunt en u op deze manier geen last hebt van haren die al geföhnd zijn.

10. Beschrijf hoe een pony het beste geföhnd kan worden?

Heel eenvoudig met een ronde borstel naar beneden draaiend.

11. Op welke manier bepaalt de natuurlijke valling van het haar de richting van de styling of het inzetten van de rollers moet indraaien?

Natuurlijk in eerste instantie luisteren naar de wensen van diegene die het nieuwe kapsel krijgt. Maar het is logisch dat, vooral als het haar zelf een natuurlijke valling heeft het watergolven maar ook het geföhnde haar het beste zal blijven zitten als de rollers worden ingedraaid in diezelfde richting als deze natuurlijke valling. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een kapsel ook eens op een heel andere manier gestyled kan worden. Dat is heel goed mogelijk zeker met de juiste haarproducten.

12. Wat is het effect van een behandeling met scrubcrème ?

Hierdoor wordt de bovenste huidlaag (hoornlaag) geholpen bij het natuurlijk proces van afschilferen van dode huidcelletjes. Door de korreltjes in het scrubmiddel zal de huid zacht worden maar vooral ook mooi dun waardoor de huid beter toegankelijk wordt voor bijv. een crème of masker of ander product waarmee gewerkt wordt.

13. Waarom moet bij een massage van de handen vanaf de vingertoppen richting pols gemasseerd worden ?

Omdat een massage, dus ook van de handen, altijd gedaan moet worden in de richting van het hart zodat de afvalstoffen in het te masseren lichaamsdeel makkelijker worden afgevoerd.

14. Hoe kunt u door het aanbrengen van nagellak de nagels breder dan wel smaller laten lijken ?

Breder door de gehele nagel te lakken en smaller door aan beide zijden in de lengte geen nagellak op te brengen.

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

 

Reacties
Categorieën