Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Gezichtsverzorging na een feestje

4 min
0

Waarom is de dagelijks reiniging van de huid een mustAls u, na een lange dag en/of na een fantastisch feestje, toegeeft aan de verlokking in bed te duiken zonder uw gezicht eerst netjes schoon te maken doet daarmee de huid geen goed. Hieronder leest u het waarom en hoe.

Inleiding

Het herstel van de huid dat ‘snachts plaatsvindt wordt verhinderd als de make-up er nog op zit. Want hierdoor ontstaat samen met afgestorven huidcelletjes, talg- en zweetresten een laagje dat de huid isoleert van de omgeving. Daardoor is de huid niet meer in staat om, zoals we dat noemen, te “ademen”. Hiermee wordt bedoeld dat er geen gaswisseling meer kan plaatsvinden tussen de huid en de buitenlucht. Met als gevolg dat de huid behoorlijk verstopt kan raken en daardoor in het ongunstigste geval de oorzaak kan zijn van het ontstaan van verstoppingen en/of puistjes.Om dezelfde reden moet dit ritueel van reinigen ook ’s morgens plaatsvinden zodat uw dagverzorging op een schone huid wordt opgebracht.

Het reinigen van het gezicht en hals

Waarom is de dagelijks reiniging van de huid een must 2Daarom kunt u het beste als eerste, voordat u ‘savonds naar bed gaat, de oogmake-up er af halen. Dit kunt u doen door onder de kraan twee natgemaakte en uitgeknepen wattenschijfjes goed te bevochtigen met speciale oogreinigingslotion uiteraard geschikt voor uw huidtype.

1.
Dan drukt u een wattenschijfje enige seconden goed op het oog. Dan strijkt u met roterende bewegingen de wattenschijf over het gehele oog met de richting van de klok mee.

2.

Daarna veegt u nogmaals, met dezelfde kant van de wat, over de hele ogen van boven naar beneden. En als laatste nog een keer goed onder de onderste wimperrand door en over de huid onder de wimpers.  Dit laatste is nodig om ook de mascara goed van de onderste wimpers af te halen.

Hierbij moet nog worden opgemerkt dat als u waterproof mascara op uw wimpers heeft deze in het algemeen niet gemakkelijk te verwijderen is. In dit geval is het aan te raden de met oogreinigingslotion bevochtige wat een paar seconden op het oog en dus de wimpers te drukken om de mascara goed te laten verweken met de reinigingslotion waardoor de mascara er beter af zal gaan.

TIP:

Welke soort mascara u ook gebruikt. Haal deze er altijd grondig af want doet u dit niet kunnen hierdoor oogirritaties of zelf verstoppingen van de traanbuisjes ontstaan!

3.

Daarna keert u de “vuile” kant van het wattenschijfje om en brengt opnieuw wat oogreinigingslotion hierop aan en herhaald u de bovenstaande procedure nogmaals met het andere oog.

Welke reiniginsproduct kunt u het beste voor uw huidtype gebruiken

Waarom is de dagelijks reiniging van de huid een must 3Een oogreinigingslotion bevat hele milde, zachte reinigingsproducten om de gevoelige huid rondom de ogen niet te irriteren of te beschadigen.
Er zijn voor ieder huidtype verschillende reinigingsproducten in de vakhandel verkrijgbaar.

De samenstelling hiervan kan enorm variëren maar alleen maar met een en hetzelfde doel nl. het reinigigen van de huid van make-up, vuil enz.

Zo’n reinigingsproduct kan zijn: een reinigingsmik, een wasgel ofwel een reinigingsproduct dat met water gemengd moet worden en dat gaat schuimen zodat het wat lijkt op reinigen met water en zeep.
Deze laatstgenoemde methode (water en zeep) van reinigen is zeker voor de gezichtshuid absoluut af te raden. En waarom zult u (die dat altijd gewend is te doen) waarschijnlijk vragen?

Waarom is wassen met water en zeep zo slecht voor de gezichtshuid?

Een gezonde huid moet beschikken over een zwakzure pH waarde om het beste in staat te zijn de huid te kunnen beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals huidbacteriën en milieuvervuiling.

Onze huid maakt van nature een (wat ondergetekende altijd zo noemt) eigen huidcrèmepje aan wat gemaakt wordt door onze huid zelf nl. een mengsel van het natuurlijke huidvet (talg wat de huid in de talgkliertjes zelf aanmaakt), zweetafscheiding en nog wat resten van de huidstofwisseling.
Reiniging met (vaak) ook nog warm water en zeep haalt dit eigen gemaakte huidcrèmepje er te rigoureus af. Daardoor wordt het zwakzure huidfilmpje er afgehaald waardoor de huid opnieuw gestimuleerd moet worden dit weer zo vlug mogelijk aan te maken. Dit is door de natuur zo geregeld om onze huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Nu is wassen met water en zeep voor de vette huidsoorten (acne) niet zo erg. Want dit huidtype maakt zo wie zo teveel talg aan waardoor deze pH waarde niet zwakzuur is maar naar de alkalische kant loopt. Daardoor hebben de huidbacteriën en milieu invloeden op dit huidtype meer kans zich hun vervelende “werk”te doen en er ontstaan ontstekingen.

Maar vooral de vochtarme/droge huidsoorten waarbij er zo wie zo al te weinig vocht/vet afscheiding is. is de aantasting van dit huidfilmpje door water en zeep te rigoureus waardoor de mensen met deze huidtypen daarna dan ook een behoorlijk schrale huid zullen hebben. De huid kan hierdoor soms ook behoorlijk gaan trekken, jeuken en zelfs schilferen.
De aan het huidtype aangepaste reinigingsproducten zullen de huid niet alleen op een milde manier schoonmaken, daar zijn ze tenslotte voor. Maar ze kunnen het eigen huidcrèmepje ook niet te veel belasten. Daardoor zult u in de praktijk ook merken dat u, na het reinigen met een aan uw huidtype aangepast product, geen last meer heeft van schilferen, jeuken, schrale en/of rode plekjes. Dit ontstaat vooral op de gevoeligste plaatsten in het gezicht zoals de wangen en rond de neus.

Voor iedere huidsoort een eigen reinigingsproduct

Wie een vette huid heeft met puistjes en comedonen/verstopte poriën kan het beste voor het schoonmaken van de huid een wasgel of wasschuim gebruiken.

Wie een droge/vochtarme huid heeft kan het beste een voor dit huidtype geschikte reinigingsmilk met bijv. kruidenextracten gebruiken om de huid zo min mogelijk te belasten.

Let er dus bij de aankoop op dat u zeker een product heeft dat geschikt is voor uw huidsoort!

Weet u (nog) niet welke huidsoort u heeft? Geen probleem,

klik op deze link dan weet u het wel de toekomst !

Maak van het reinigen van uw huid een vaste gewoonte

Als u deze bovenstaande adviezen opvolgt zult u merken dat er al heel snel positieve resultaten te zien zijn.  Puistjes, rode plekjes, jeuken en trekken  e.d. worden minder en de huid ziet er mooier en egaal uit.

Marga Dobma

All rights reserved©. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur is het niet toegestaan dit artikel, of enig onderdeel daarvan, openbaar te maken en/of te (doen) verveelvoudigen.

Reacties
Categorieën