Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

Mooie donkere volle wimpers

5 min
0

Mooie donkere volle wimpersIn dit artikel laat ik u zien hoe u de natuur een handje kunt helpen om mooie donkere en volle wimpers te krijgen dan wel te maken.

Inleiding

Want mooie wimpers willen we eigenlijk allemaal.  Hierbij is mij in mijn praktijkjaren in mijn schoonheidssalon vaak opgevallen dat jonge vrouwen (en ook jonge mannen) van nature veel langere en vollere wimpers hebben dan de meeste wat oudere mensen. Hoe dat komt kan ook ik niet echt verklaren. Misschien ligt het wel aan de uitgekiende leef- en voedingwijzen van de laatste twintig tot vijf en twintig jaren.

Hoe krijgt u volle wimpers?

Mooie donkere volle wimpers2Volle wimpers heb je van nature of je hebt ze niet. Er zijn middelen te koop die de groei stimuleren. Bijv. een verzorgende wimperbalsem in de vorm van een mascararoller. Zorgt ervoor dat de wimperharen steviger, soepeler en meer glanzend worden. Deze producten bevatten meestal Vit. E. en wonderolie  bijv. de Eyelash Balm van het merk Herôme. Een middel dat  de wimpergroei stimuleert.

Heeft u geen volle wimpers van nature en wilt u direct mooi volle wimpers dan kunt u altijd aanplak wimpers gebruiken maar een nog natuurlijker manier is het toepassen van stukjes met daarop wat kunsthaartjes tussen de eigen wimpers of alleen op het buitenste uiteinde van de wimpers (aan de zijkant van het gezicht) wat er heel natuurlijk uitziet. Denk hier bijv. eens aan de wimperstukjes beschreven in een ander artikel op deze site.

In goede parfumerie/drogisterij zaken (bijv. Douglas of ICI PARIS XL) kunnen ze u hierin goed adviseren en zijn deze artikelen in allerlei varianten ook meestal wel te koop.

Om de wimpers een mooie donkere kleur te laten krijgen is uiteraard niet moeilijk. Er zijn immers mascara’s te koop te kust en te keur. Mascara’s van allerlei merken, soorten, kleuren samenstelling en prijzen. De meesten van ons gebruiken mascara in de kleur zwart.

Mascara is te koop in een gewone vorm maar ook in waterproof. Deze laatste blijft veel beter zitten ook als er eens een traantje vloeit. (Moet natuurlijk geen grandioze huilbui zijn want ook daar is deze mascara niet tegen bestand). Het voordeel is dus dat hij beter blijft zitten dan de gewone mascara maar als nadeel is te vermelden dat deze er in het algemeen heel moeilijk af te halen is.

Mascara tips bij gevoelige ogen of voor dragers van contactlenzen

Hiervoor zijn er speciale zgn. hyperallergene mascara’s te koop.

Het is van het grootste belang om iedere avond voor het slapen gaan het gezicht en dus ook de ogen goed te reinigen dit laatste o.a. om infecties van de ogen tegen te gaan en om je kussensloop niet vies te maken. In de tijd dat u slaapt moet de huid (en maken ook onze haren/wimperharen deel van uit) regenereren d.w.z. herstellen en  groeien en dat gaat moeilijker als er nog allerlei make-up producten en vuil op de haartjes zitten.

Helaas is mijn praktijkervaring dat velen van ons zich daar met de franse slag vanaf maken. Maar probeer eens een tijdje gezicht en ogen goed schoon te maken dan zul je vanzelf merken dat dit dan een (goede) gewoonte geworden is en dat je dan als je het eens een keer overslaat je daar niet prettig meer bij voelt.

Kleur van de mascara
Het staat  heel mooi om donkere wimpers te hebben maar het geeft ook een heel leuk effect om eens een mascara te gebruiken in dezelfde kleur als je ogenschaduw, kleding, of in de kleur van je ogen bijv. blauw of groen. Daarmee moet je maar eens experimenten dan kun je het mooie/leuke effect hiervan zelf bewonderen.

Mascara in verschillende kleuren

Mooie donkere volle wimpers3Het staat  heel mooi om donkere wimpers te hebben maar het geeft ook een heel leuk effect om eens een mascara te gebruiken in dezelfde kleur als uw ogenschaduw, kleding, of in de kleur van uw ogen bijv. blauw of groen. Daarmee moet u maar eens experimenten dan kunt u het mooie/leuke effect hiervan zelf bewonderen.

Wimpers verven

Als u op vakantie gaat is het heel gemakkelijk om uw wimpers zwart te laten verven. Ik zeg express:”Te laten verven” want het is natuurlijk ook zelf te doen. Maar in de te gebruiken haarverf zit waterstofperoxide en dat is vreselijk agressief voor de ogen dus is het een zeer precies karweitje dat alleen voor een zeer een geoefende hand uit te voeren is.

Wimperhaartjes worden net als de haren op het hoofd en van de wenkbrauwen regelmatig door nieuwe haartjes vervangen. Dus die geverfde haartjes zijn na ongeveer drie weken weer helemaal verdwenen. Maar tijdens je vakantie blijft het meestal lang genoeg zitten.

U kunt bij een schoonheidsspecialiste dit karweitje keurig laten doen. Als het goed en vakkundig gebeurd moet je er verder geen last van hebben. En je kunt deze behandeling ook zonder andere behandelingen in een schoonheidssalon laten doen en dan is het natuurlijk ook niet zo kostbaar.

U ziet er dan tijdens je vakantie ook zonder verdere oogmake-up niet zo ‘naakt’ uit aan het strand, of tijdens en na het zwemmen. Bovendien gaat  de mascara niet “lopen” door transpireren, huilen, zwemmen of in de disco.

Wimpers krullen

Mooie donkere volle wimpers4Om uw wimpers mooi naar boven te laten krullen moet je met  het rechteroog beneden kijken en naar links en het ooglid lichtjes omhoog trekken. Je zet de krultang nu tot net voor de huid op de wimpers (houd afstand van de huid, want het apparaat komt nog iets naar de huid toe huid als je de tang dicht knijpt). Je knijpt ongeveer vijf  seconden de krultang stevig aan en de wimpers zijn gekruld. Het linkeroog gaat hetzelfde, alleen kijk je nu naar  beneden naar de rechterkant.

Als u beide ogen gedaan hebt, borstel je de wimpers nog eens extra door om het aan elkaar plakken van de wimpers te voorkomen.

De verzorging van uw wimpers na een behandeling tegen kanker

Hierdoor kunnen de ogen (tijdelijk) gevoeliger zijn voor irritaties en infecties. Wees dus voorzichtig heel voorzichtig en betracht extra hygiëne.

Wat betreft mascaragebruik

Stop tijdelijk met het gebruik van mascara of indien u dit toch wil gebruiken ben dan wel heel voorzichtig. Maak de borsteltjes (bijv. van de mascararoller)  regelmatig schoon met water en zeep. Gooi de mascara na dit specifieke geval al  na een maand weg.

Crème mascara is makkelijker te verwijderen dan waterproof mascara. Kies een kleur die lichter is dan uw eigen haarkleur.

Zwart past alleen bij hele donkere ogen. Neem liever de wat zachtere tinten zoals: bruin, blauw of grijs.

Als uw wimpers door de behandeling geheel of gedeeltelijk verdwenen zijn kunnen ook in dit geval (zie boven) kunstwimpers een uitkomst bieden. Om dit zelf te doen moet u wel wat oefenen. Ook hiervoor geldt: maak de kunstwimpers na gebruik schoon (voorzichtig met water en zeep) om infecties te voorkomen.

Wilt u niet aan de kunstwimpers kunt u ook een goede oogmake-up aanbrengen door gebruik van een eyeliner met bijv. Kajal potlood of eye-liner pencil. Laat u eventueel goed adviseren door een   schoonheidsspecialist of visagist.

Nog een paar wetenswaardigheden over wimpers

Wimpers dienen als bescherming tegen zon en vuil.

U kunt het beste regelmatig de mascara roller vervangen door een andere dat wil zeggen ongeveer om de 6  maanden.

Alle wimperhaartjes die u totaal in uw leven verliest hebben tezamen een  totale lengte van ongeveer 25  meter.

De wimpers van het bovenooglid tellen gemiddeld zo’n 100 tot 150 haartjes.

Reacties
Categorieën