Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

Aanbrengen van wimpers/wimperstukjes

5 min
1

Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.Niet iedereen heeft van nature mooie, volle en lange wimpers. Ook als u die wel heeft kan het natuurlijke altijd nog beter. Daarom is hieronder stapsgewijs beschreven hoe u het beste kunstwimpers/wimperstukjes kunt aanbrengen.

Inleiding

Voor u hiermee begint kunt u het beste alles binnen handbereik klaarleggen. Want het is een precies werkje en dan is het beter om niet meer alles op te hoeven zoeken.

Er zijn op de markt uiteraard hele kunstwimpers en wimperstukjes van allerlei merken en prijzen te koop. Ondergetekende heeft ervaring met de wimperstukjes van Everlash en omdat ik hier hele goede ervaringen mee heb prefereert ik dit merk want het zijn uitstekende producten. Vandaar ook dat in de beschrijving in dit artikel van voorbeelden van dit merk gebruik wordt gemaakt.

Het aanbrengen van wimperstukjes

zijn niet gemakkelijk zelf aan te brengen, zeker als u een “beginner”bent.

Maar omdat wimperstukjes er in het algemeen veel natuurlijker uitzien dan kunstwimpers aan een stuk, en de stukjes bovendien een aantal weken kunnen blijven zitten heb ik de werkwijze hiervan in dit artikel beschreven.

Uiteraard is het ook altijd mogelijk Everlash wimpers/wimperstukjes aan te laten brengen door uw eigen schoonheidsspecialist(e). De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 25,-

Een goed alternatief voor de semi-permanente, individueel aangebrachte wimpers zijn de Everlash Flexiband. Dit zijn complete band wimpers in verschillende maten en kleuren. Ook deze Flexibands kunt u zelf op doen volgens dezelfde techniek als in dit artikel is geschreven. Dit is in ieder geval een stuk makkelijker dan aanbrengen van wimperstukjes. Er zijn 8 verschillende Flexibands van Everlash voor de bovenoogleden en 2 verschillende voor de onder oogleden.

Semie-permanente wimpers van Everlash

Deze zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Ze zijn beschikbaar in diverse lengtes:

Trim (5mm)

Short (7mm)

Medium (9mm)

Long (11mm).

De meest populaire zijn de “Short” (7mm).

De wimpers lijken in de verpakking altijd korter dan wanneer ze op uw ogen zitten. Houdt hier dus rekening mee.De “trim” (5mm) wimpers worden vaak gebruikt voor in de hoeken van de ogen om een extra mooi resultaat te bereiken.

Sommigen vinden het ook fijn om alleen de “Trim” wimpers te gebruiken omdat hun eigen wimpers erg kort zijn.

De wimpers zijn in diverse kleuren beschikbaar. De meest gebruikte kleuren zijn zwart en bruin. Per pakje zitten 80 stuks losse wimpers.

Everlash Adhesie – wimperlijm

De wimperlijm van Everlash staat bekend als de beste lijm onder haar soort. Het is speciaal ontwikkeld in Duitsland en voldoet aan de strengste eisen.

Meestal is een goedkoper alternatief ook van mindere kwaliteit.

Bij normaal gebruik is 1 tube wimperlijm genoeg voor ongeveer 15 behandelingen en beschikbaar in zwart en in kleurloos. De zwarte kleur is aan te raden bij zwarte wimpers en de kleurloze bij de bruine wimpers.

TIP:

De Everlash adhesive is speciaal voor het aanbrengen van de individuele wimprstukjes. Ook wordt de kleurloze wimperlijm wel eens gebruikt om de wimpers te “sealen”. D.w.z.: zodra u klaar bent met het plaatsen van de wimperstukjes strijkt u met een kwastje met wat kleurloze lijm nog een keer of de knoopjes voor extra hechting.

BENODIGDHEDEN:

Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.3

Olievrije oogmake-up remover

Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.4 Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.5

Wimperkrultang                Speciale pincet

Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.6

Wimperstukjes met lijm

Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.7 Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.8

Vloeibare eyeliner            wattenstokjes

Het echte werk

Haal uw oude oogmake-up er vooral heel grondig af met een olievrije oogmake-up remover. Gebruikt u nl. een remover die wel olie bevat zullen door de vettige substantie de kunstwimpertjes niet goed blijven zitten.

Het is niet persé noodzakelijk maar wel makkelijk als u beschikt over een wimperkrultang. Want hierdoor krullen uw eigen wimpers mooi omhoog en daardoor houden de wimperstukjes beter. Is dit  wel het geval krul dan uw wimpers goed met de wimpertang (of op de luxe wijze zelfs met een electrische wimperkruller).

Het beste kunt u (als u tenminste inderdaad Everlash wimperstukjes gebruikt) per oog verschillende maten gebruiken; In de ooghoek begint u met de “Trim” (ca. 2 stuks), vervolgens gebruikt u “Short” (6-8 stuks) en voor het mooiste resultaat eindigt u met ca. 2 “Mediums”.

Stap 1

Neem met de met de speciale pincet (speciaal voor dit doel geconstrueerd omdat deze spits toeloop waardoor de kleine bundeltjes “haren” heel gemakkelijk zijn op te pakken) een plukje haartjes uit de verpakking.

Aanbrengen van wimpers wimperstukjes.9

Stap 2

Doop het uiteinde in de kleefstof.

Stap 3

Druk de haartjes zo dicht mogelijk tegen de eigen wimperhaartjes aan en begin hiermee bij de buitenste oogharen van de bovenste wimpers.

Stap 4

Lukt u dit niet meteen? Niet getreurd, het vergt nu eenmaal wat oefening. Haal de haartjes er dan heel voorzichtig weer af en probeer het opnieuw. Is het nu wel gelukt neem het volgende stukje en zet dit een paar millimeter verder naast het vorige stukje.

Het allermooiste en natuurlijkste effect wordt bereikt als u (zoals boven beschreven) aan de buitenste ooghoek de langste haartjes en naar binnen toe steeds kortere haartjes gebruikt.

De afwerking

Zitten alle wimperstukjes op hun plaats? Trek vervolgens  met een vloeibare eyeliner een heel dun lijntje vlak boven uw eigen wimpers met de ingezette stukjes of kunstwimpers.

Als u nog niet veel ervaring heeft  blijf dan oefenen, oefenen, oefenen ! Ik adviseer u hiervoor een donkere kleur eyeliner te gebruiken bijv. donkerbruin, brons of donkergrijs.Dit omdat een donkere kleur eventuele oneffenheden wegwerkt en bovendien de ogen een mooie uitstraling geeft.

Het afhalen van de wimperstukjes

Dit kunt u het beste doen met Everlash wimperlijmremover. Deze dient om de de wimpers te verwijderen om of eventuele lijm door morsenvan de huid te halen. U moet hiervoor een wattenstaafje dompelen in de remover en over de wimpers strijken om ze te verwijderen.

Als de remover op de huid komt kan de huid even (± 2 min.) wat warmer worden Om dit te voorkomen kunt u die plaats het beste even nabehandelen met de Everlash make-up remover.

Reacties
Categorieën