Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Vegen en weg is de mascara !

2 min
0

Vegen en weg is de mascara !Sommigen vinden het lastig om de oogmake-up er goed en zorgvuldig af te halen. Hoe u dat het beste kunt doen kunt u hier lezen.

U kunt het beste uw oogmake-up als volgt verwijderen:

Neem een wattenpad (rond of vierkant als naar gelang u gewend bent) het liefst van katoen. Deze houdt u even onder de kraan. Daarna wringt u hem goed uit.

Op deze manier kunt u overigens het beste al uw make-up van uw gezicht afhalen. Want door het natmaken van de wat zuigt deze water op met als voordeel dat u ook niet zoveel van het benodigde product nodig heeft. En alles is al duur genoeg nietwaar?

Vegen en weg is de mascara !2Hierna doet u een beetje eye make-up remover op de wat.

Vervolgens gaat u  met zacht roterende (ronddraaiende) bewegingen over het oog. Daarbij drukt u met uw middelvinger, stevig maar niet te hard de wattenpad op het oog.

Deze roterende bewegingen begint u bij de binnenooghoek, daarna over het bovenooglid naar de buitenooghoek.
Druk hierbij de wat zachtjes op de huid maar zorg er wel voor dat de huid niet verschuifd.
Vervolgens weer terug naar de buitenooghoek. Na enige keren herhalen kunt u het beste de wat op uw middelvinger omkeren, weer wat remover aanbrengen, daarna dan met deze schone kant de procedure nog enige keren herhalen.
Is alles er dan nog niet af neem dan nog een schone tweede wattenpad.

Hierna herhaalt u de bovenstaande procedure maar beweeg nu de wattenpad vanaf het bovenooglid naar beneden naar de onderste wimpers in de richting van de wangen. Dit vooral om de laatste resten mascara eraf te krijgen.

Vegen en weg is de mascara !3Gebruikt u een waterproof mascara dan kunt u het beste ook een remover gebruiken die hiervoor geschikt is. Bovendien raad ik u aan om voor u begint de wattenpad met de remover  een paar seconden zachtjes op het oog (wimpers) te drukken. Hierdoor wordt de mascara als het ware wat voorgeweekt.
Gebruikt u niet veel oogmake-up kunt u een en ander ook doen met een wattenstaafje. Eveneens eerst natgemaakt onder de kraan, uitknijpen, oogmake-up remover erop en schoonmaken maar.
Dit laatste is overigens een ideale manier om moeilijk bereikbare plekjes en/of de binnenooghoeken goed schoon te krijgen.

Tenslotte kunt u het beste met een wattentip, of indien niet aanwezig, met een wattenpad onder het onderste ooglid doorgaan om zo de laatste mascara restjes die op uw huid zitten eraf te krijgen.

Als laatste kunt u de ogen met een tissue droogdeppen.

Enige tips van professionals:

Wat kunt u doen als u pas op het laatste moment ontdekt dat uw eye remover op is?

Dan kunt u als alternatief uw ogen schoonmaken met wat vaseline of baby olie.

Wat is beter een olie bevattende remover of een remover zonder olie ?
Remover die olie bevat lost de mascara bijna vanzelf op, ideaal voor gevoelige ogen.
Kunt u niet tegen olie?
Probeert u dan eens een remover gel!

Moet ik nu werkelijk iedere avond de ogen schoonmaken?
Zeer zeker anders krijgt u verstopte porien en gaan bovendien uw wimpers breken !
Bovendien is het niet goed voor de ogen zelf.

Reacties
Categorieën