Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Andere eyeliner, andere ogen en uitstraling

3 min
0

Andere eyeliner, andere ogen en uitstralingLijkt het u leuk eens wat romantischer of geheimzinniger de wereld in te kijken? Dat is lang niet zo moeilijk als u misschien wel denkt. Dat kan al door uw eyeliner eens op een andere manier aan te brengen.

Inleiding

Het aanbrengen van eyeliner kan op verschillende manieren. Om te beginnen met een kajal potlood. Dit is vooral voor beginners geschikt. Maar voor de onderstaande voorbeelden kunt u het allerbeste een vloeibare eyeliner gebruiken met een heel fijn penseeltje. Lukt het niet in een keer? Dat is heel normaal. U moet het een aantal keren oefenen voor een vergrotende spiedel dan gaat het op den duur bijna vanzelf.

Monroe Look

De beroemde filmster Marilyn Monroe had een bijzonder sexy uitstraling en ook een zeer sexy oogmake-up (zie afbeelding bij de intro) waardoor, niet alleen haar ogen, maar ook die van u  nog groter lijken. U kunt ook uw ogen optisch groter laten lijken. Hoe u dat kunt doen staat hieronder.

Andere eyeliner, andere ogen en uitstraling2
Trek vanuit de binnen- naar de buitenooghoek een fijn lijntje van gelijke dikte en laat dit lijntje, zo recht mogelijk, in een mooie punt uitlopen tot voorbij de buitenooghoek.

Hepburn Look

We kennen allemaal nog wel de beroemde filmster Audrey Hepburn. Ze had mooie donkere ogen en een oogmake-up die de vorm van haar reevormige ogen nog eens benadrukte. Ook u kunt dat als volgt doen:

Andere eyeliner, andere ogen en uitstraling3

Trek met uw eyeliner een heel fijn lijntje langs het bovenste ooglid  dat vanaf de pupil twee maal zo breed uitloopt. Laat dit lijntje bij de buitenooghoek in een mooie spitse punt naar boven uitlopen.

Callas Look

De beroemde opera zangeres Maria Callas had hele donkere ogen en had een oogmake-up waardoor haar ogen nòg sprekender leken. Deze manier van opbrengen van eyeliner laten uw ogen ook nog meer spreken.

Hoe u dat kunt doen?

Andere eyeliner, andere ogen en uitstraling4

Trek een fijn lijntje langs het bovenooglid. Verbreedt dit lijntje vanaf ongeveer het midden van het ooglid naar de buitenooghoek. Trek vervolgens een fijn lijntje langs het onderooglid. Laat beide lijntjes (dus zowel  van het bovenooglid als van het onderooglid) bij de ooghoeken in elkaar samenvloeien en trek dit iets door  naar buiten.

Natuurlijke Look

Deze techniek is eigenlijk heel eenvoudig want hierdoor wordt de nadruk gelegd op de natuurlijke oogcontouren. Hierdoor lijken fijne wimpers dikker. Daardoor is deze techniek bijzonder geschikt als u van nature niet zo’n dikke wimpers heeft.

Hoe kunt u dit doen?

Andere eyeliner, andere ogen en uitstraling5

Trek de eyeliner in een keer en stop exact bij de buitenooghoek. Maak daarna heel voorzichtig het lijntje alleen iets breder over de hele breedte van uw pupil.

Staan uw ogen te dicht op elkaar?

Dan kunt u hiervoor het volgende eens proberen waardoor het optisch gezien net lijkt of uw ogen iets verder uit elkaar staan.

Andere eyeliner, andere ogen en uitstraling6

Begin met het zetten van uw eyeliner pas op de helft van het bovenooglid (boven de binnenkant van de pupil). Trek een iets breder lijntje en laat dit bij het buitenooglid in een klein puntje iets naar boven uitlopen.

 

Reacties
Categorieën