Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
1

Wel of geen kohlpotlood lijntje?

1 min
1

7 Wel of geen kohlpotlood lijntjeEen kohl potlood is eigenlijk gemaakt om een lijntje te zetten in de slijmhuid van de ogen.Dit gaat ook heel goed omdat de substantie ook heel zacht is en daardoor het oog niet gauw zal beschadigen.

Inleiding

Dit kunt dan ook heel goed hiervoor gebruiken als de pupil van uw ogen te klein of te groot is in verhouding tot het oogwit. Ook zou u deze techniek kunnen toepassen als uw beide ogen verschillend zijn. Dit dus om de beide ogen optisch “gelijk” te krijgen. Maar door velen wordt een kohl potlood ook vaak gebruikt voor het trekken van  lijntjes zowel langs de bovenste wimpers als langs de onderste wimpers.

Wanneer kunt u het beste nu wel of geen lijntje in de slijmhuid van uw ogen zetten?

7 Wel of geen kohlpotlood lijntje2Hieronder enige afbeeldingen om u te laten zien wanneer u een kohl potlood lijntje zou kunnen toepassen of wanneer u dat niet zou moeten doen.

Om het kohl potloodlijntje goed aan te kunnen brengen kunt u het beste voor een vergrootspiegel gaan zitten. Trek met uw wijs-en middelvinger het onderste ooglid naar beneden. Zo kunt u beter en dus makkelijker een lijntje trekken met het potlood.

Uiteraard zijn er verschillende kleuren kohl potlood in de vakhandel. Welke kleur u het beste kunt gebruiken hangt af van uw kleur ogen en de kleuren die u wilt gaan gebruiken in uw make-up.

7 Wel of geen kohlpotlood lijntje3

Fig. 1
Zeer aan te bevelen om in de slijmhuid van het onderste ooglid een kohllijntje te zetten

7 Wel of geen kohlpotlood lijntje4

 Fig. 2

Bij deze vorm van ogen is het niet nodig maar u kunt het wel doen.

7 Wel of geen kohlpotlood lijntje5

Fig.3

Bij deze vorm van ogen zou u het beter niet kunnen doen. Want dan lijken de ogen namelijk kleiner dan ze zijn.

 

Reacties
Categorieën