Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
2

Uw haren fantastisch gestyled met de stijltang of straightener

3 min
2

Uw haren fantastisch gestyled met de stijltang of straightenerStijltangen zijn een fantastisch hulpmiddel om uw kapsel precies zo te krijgen zoals u dat graag heeft. Met een stijltang kunt u uw haar krullen, er mooie golven in maken en met een straightener  ook uw haar ontkrullen.

Voor deze verschillende doeleinden zijn ook verschillende onderdelen (bijv. platen) noodzakelijk. Deze apparaten zijn in de vakhandel te koop van verschillende merken en ook in prijzen die variëren van ongeveer € 20 tot wel ruim € 100.

Een straightener

Is een apparaat waarin verschillende zgn. keramische platen in gedaan kunnen worden. Deze keramische platen worden meteen warm waardoor u het haar ook niet te lang bloot hoeft te stellen aan de warmte en aan de vorm van de platen. Met deze straightener kunt u uw krulhaar op een fantastisch manier mooi glad maken. Het apparaat glijdt heel makkelijk door het haar zodat het niet wordt beschadigd.

De stijltang

Met stijltangen kunt u uw haar krullen en/of mooie golven in maken. Sommige stijltangen werken op stoom; dit zorgt voor de warmte. Maar heeft nog een extra voordeel. Want door de vochtinbrengende werking van stoom wordt uw haar beter beschermd. Er zijn verschillende types modelleerplaten in de vakhandel verkrijgbaar:

Uw haren fantastisch gestyled met de stijltang of straightener 3 Uw haren fantastisch gestyled met de stijltang of straightener

Zo zijn er diverse golftangen/straighteners: voor grove slagen, normale golfjes en kleine golfjes.

Uw haren fantastisch gestyled met de stijltang of straightener 4

Vlakke platen: voor het ontkrullen van het kapsel. In combinatie met stoom wordt de  werking nog versterkt.

Een Teflonlaag op de platen voorkomt kleven en beschadiging van het haar. Deze

Teflon heeft als groot voordeel dat de platen minder snel vuil worden en ze gemakkelijk schoon te maken zijn.

Iets bredere krulplaten zorgen voor dik, krullend haar.

Waar moet u allemaal op letten:

Voor u met het stylen begint moet u altijd zorgen dat uw haar niet alleen schoon is maar vooral droog !

Als u een staightener gebruikt om uw haar mooi glad te maken is het altijd het beste de grootte hiervan aan te passen aan de lengte van uw haar. Want hoe langer het haar, hoe grotere de platen zouden moeten zijn. Een nadeel is wel dat het apparaat dan ook veel zwaarder wordt.

Neem altijd maar een kleine streng haar per keer. Want als u te dikke plukken haar neemt worden deze ongelijkmatig verwarmd en dus ook niet goed gestyled.

U moet absoluut zorgen dat de platen niet te heet zijn omdat ze dan uw haren zouden kunnen beschadigen. Probeer dit, voor u begint eerst uit met een klein stukje goed vochtig gemaakt papier (bijv. keukenpapier). Dit mag niet kletsnat zijn.
Knijp dit stukje papier vervolgens tussen de platen. Als zich hierop schroeiplekken laten zien of als er echt rook uitkomt zijn te platen absoluut te heet voor uw haren. Een beetje stoom dat ontsnapt mag echter wel en dat kan ook geen kwaad.

Spray voor u begint een lotion op het haar die het beschermt tegen de hitte van uw haar stijltang/straigthtener. Vergewis u,voordat u deze lotion koopt, dat dit product ook inderdaad het haar beschermt tegen beschadiging en er tevens voor kan zorgen dat het haar er mooi van gaat glanzen.

Om het haar op de makkelijkste manier te kunnen stylen kunt u het ’t beste in delen verdelen. Begin met de onderste haren in uw hals en werk dan steeds naar boven.

Beweeg de krultang/straightener iedere keer voorzichtig van de haarwortels naar de haarpunten. Doe dit vooral niet te vlug want dan kunt u uw haren beschadigen, maar zeker ook niet te langzaam want dan wordt het haar veel te heet op die plek. Zet in dat geval de temperatuur van het apparaat een beetje lager.

Als u klaar bent is het de bedoeling dat uw kapsel mooi zit. Probeer daarom iedere haarstreng in een keer te stylen.

Pas de temperatuur van uw apparaat altijd aan aan uw haartype. Als u heel fijn haar heeft is het absoluut niet nodig om de temperatuur in te stellen op 220 graden om een mooi resultaat te krijgen. In het algemeen geldt; hoe dikker uw haar, hoe hoger de temperatuur moet zijn om het kapsel mooi te kunnen stylen.

Maak het apparaat, zodra het is afgekoeld, iedere keer netjes schoon.

Als u heel dik haar heeft kunt u het beste het te behandelen haardeel eerst goed kammen voor het met de stijltang bewerkt.

Gebruik uw straightener om een mooi kapsel te creëren en niet alleen om wat recht naar beneden vallende lokken te krijgen.

Houd de tang (kantelen) schuin als u bij de haarpunten bent om de punten mooi tot onderen toe in model te krijgen.

Als u op deze bovenbeschreven manier te werk gaat krijgt u een mooi vallend en individueel kapsel. Een kapsel dat u kunt aanpassen bij de gelegenheid waar u op dat moment heen gaat.

Reacties
Categorieën