Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

7 haarproblemen

5 min
1

Heeft u problemen met uw haar en weet u niet waarom?

Lees dan eens de zeven onderstaande grootste haarzonden dan heeft u misschien meteen een idee hoe deze op te lossen zijn.

I. Gebruikt u iedere dag de straightener?

7 haarproblemen make up kleuren lente zomer 094Voor heel velen onder ons was het dè oplossing voor alle haar- problemen; de straightener.
Onwillig haar, te veel krullen enz. enz. u krijgt uw haardos er in enige minuten mee in bedwang. Maar al lijkt dit apparaat nog zo’n prima oplossing, en ook als was het in aanschaf nog zo’n duur apparaat, uw haar lijdt er behoorlijk van !

Onze tip:

Bewaar die prachtig glanzende steile look alleen voor bijzondere gelegenheden. En áls u dit apparaat toch wilt gebruiken, doe dat dan alleen in combinatie met speciale verzorgende producten. Het is ten slotte ook altijd nog mogelijk alleen met een ronde borstel en föhn uw haar mooi stijl en glad te krijgen. Bovendien zijn er op dit moment veel shampoos en stylingproducten op de markt die u ook zònder het gebruik van een straightener die gewilde Sleek-Look kunnen bezorgen.

II. Draagt u altijd ’n elastiekje in uw haar?

7 haarproblemen make up kleuren lente zomer 095Diegene die lang/ langer haar hebben weten het volgende al heel lang. Want, wat is nu gemakkelijker als je ’s morgens uit de douche komt; snel je haar droog föhnen en dan een stiekje erin en klaar is kees. Maar ik moet u deze gewoonte toch ten stelligste afraden. Beter kunt u ’s morgens een paar minuutjes eerder opstaan en dan rustig, met niet te hete lucht, uw haar in model föhnen. Omdat  elastiekjes altijd op precies dezelfde plaats zitten breken de haren af en raken daardoor na enige tijd behoorlijk beschadigd. Daarom moet u er op letten, als u toch elastiekjes wilt blijven gebruiken dat u er eentje met stof erom heen in uw haar doet.

Een ander alternatief is uw paardenstaart vast te zetten door middel van een haarclip. Deze heeft het voordeel dat u het haar even snel in model heeft en er dan ook prima gestyled uitziet. Bovendien heeft dit ook nog het voordeel dat u, bijv. ’s avonds, uw haar los kunt laten hangen zonder dat die lelijke deuk, op de plaats van het elastiekje, te zien is.

III. Gebruikt u misschien de verkeerde borstel?

Gebruikt u de verkeerde borstel of is uw borstel versleten?Deze vraag laat zich snel beantwoorden. U gaat als volgt te werk:

Strijk met uw vingertoppen over de haren van uw borstel. Voelt u dat de puntjes scherp zijn? Dan kunt u deze borstel beter in de vuilnisbak gooien of, als u al op weg bent een nieuwe te kopen waarbij u hetzelfde probeert, deze beter in de winkel laten hangen. Als de haren van een borstel namelijk te scherp zijn kunnen ze uw haar ruw en pluizig maken. Vooral dames met lang haar zweren bij borstels met natuurhaar. Met dit soort borstels kunt u uw haren op verantwoorde wijze in model brengen en worden uw haren bovendien niet statisch geladen. Als u echter de voorkeur geeft aan een stijl en glad kapsel moet u  juist geen natuurharen borstel gebruiken.

IV. Stijlt u uw haar als het nat is?

Het is vanzelfsprekend niet prettig met een druipnat hoofd rond te lopen maar wrijf uw haar niet hardhandig droog! Als uw haren nat zijn is de haarstructuur heel kwetsbaar en raakt heel vlug beschadigd.
Het is daarom veel beter om, na het haarwassen, even niets aan uw haar te doen. Wat u wèl kunt doen is, na het wassen, het haar met een grove kam in model te kammen en er daarna een handdoek om te wikkelen. Ga vervolgens bijv. eerst uw make-up aanbrengen. Na ongeveer 15 tot 20 minuten is uw haar dan droog genoeg en is verder droogwrijven niet nodig voordat uw haren gestijld worden.

V. Blondeert u Zelf uw haren?

Als u het zelf al eens een keertje heeft uitgeprobeerd zult u het waarschijnlijk nooit meer doen.  Of u nu blond haar heeft en alleen een paar highlights wilt, of u heeft als brunette eens zin in een ander kleurtje; als u uw haren wilt blonderen laat dit dan a.u.b. over aan uw kapper.
Geel tot groenachtig haar, oranje gekleurde plukjes, glansloos en droog haart zijn allemaal  risico’s die u loopt als u zelf blondeert.
Het is uiteindelijk zo dat een kapper niet voor niets dit vak heeft geleerd gedurende een paar jaren durende opleiding.

Vakmensen weten precies welk kleur blond past bij uw type en hoe uw haarstructuur er uit ziet. Als u van nature al blond bent is het vaak al voldoende een shampoo voor zacht en glanzend  haar te gebruiken om de blonde kleur weer te verlevendigen. Er zijn bovendien ook speciale kuurbehandelingen voor geblondeerd en/of blond haar die er voor zorgen dat uw haar een prachtige gouden of platinablonde glans krijgt.

VI. Heeft u graag een trendy kapsel?

Het is natuurlijk heel verlokkend om iedere nieuwe haartrend te volgen en er zo iedere keer weer heel anders uit te zien. Toch moeten wij u hiervan afraden. Niet iedere nieuwe look past ook bij uw uiterlijk. Bovendien is de Look die beroemdheden hebben niets voor alledag! Ook nog omdat deze sterren haarstylisten, indien nodig ter beschikking hebben, en ze bovendien niet door wind en regen hoeven om op hun werk te komen, geeft een prachtige look voor hen dan ook geen enkel probleem.
Wat u wel altijd kunt doen is uw kapper om raad vragen of die nieuwe coupe/look wel bij uw haar en haartype past.  Bijv. een hele korte pony als je krulhaar hebt zal altijd eindigen in een krullend propje haar op het voorhoofd. En een korte boblijn vestigd alle aandacht op de oren en als die dan wat groot zijn uitgevallen of wat van uw hoofd afstaan is zo’n kapsel toch ook niet wat u echt wilt. Vaak is het al voldoende uw haren op te steken of wat plukjes op uw voorhoofd te leggen om daardoor beter te kunnen beoordelen of een pony of boblijn u inderdaad  wel zou staan.

VII. Gebruikt u niet tè veel verzorgende producten?

U gebruikt speciale shampoo en een spoeling voor uw haar en bovendien verwent u uw haren twee keer per week met een verzorgend masker of kuurtje?
Bovendien doet u er ook nog voor het föhnen een speciale hittebestendige lotion en een volumeschuim op . En fixeert u het haar daarna met een glanzende haarlak?

Dan moet u inderdaad niet verbaasd zijn dat uw haar slap naar beneden hangt want iedere styling zakt hierdoor binnen tien minuten in elkaar.  Dit soort verzorging is veel te veel van het goede. In veel verzorgende shampoos en haarmaskers zitten stoffen die de haren ook  kunnen belasten.

Maar het heeft wel zin om bijv. eens in de drie, vier weken een speciale reinigende shampoo te gebruiken. Een shampoo die de haren ontdoet van alle hardnekkig te verwijderen styling producten. Bovendien moet u op letten dat de door u gebruikte

verzorgingsproducten op elkaar afgestemd zijn. Als u dagelijks een verzorgende conditioner gebruikt is een speciale kuur iedere week zeker niet nodig.
Ook komt een volume shampoo niet tot zijn recht als u tegelijkertijd een shampoo voor glad en zacht haar gebruikt.

Gezien bovenstaande informatie is het dus heel belangrijk te zorgen dat de producten die u gebruikt op elkaar zijn afgestemd en let er, zeker bij haarverzorgs- en styling producten op dat het motto is: beter te weinig dan te veel !

Reacties
Categorieën