Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

25 handige tips voor huid-, haar en nagelverzorging

3 min
0

25 handige tips voor huid-, haar en nagelverzorgingIn dit artikel staan de eerste 25 handige tips op het gebied van huid, haar, nagel en lichaamsverzorging.

In de komende weken volgen nieuwe artikelen met daarin steeds weer 25 nieuwe tips.

1

Te korte nagels kunt u het beste lakken met een nagellak in een lichte pastelkleur want hierdoor lijken ze langer.

2

Heeft u brede nagels? Dan kunt u beter een donkere kleur nagellak gebruiken. Lak de nagels echter niet aan de beide zijkanten. Want dan lijken de nagels smaller.

3

Voordat u uw nagels gaat vijlen (of; foei! knippen) week ze dan eerst een paar minuten in een warm handbadje waardoor ze niet gaan splijten

4

Doe in het water van het nagelbadje een theelepel citroensap en een theelepel olijfolie. Hierdoor worden de nagels heel zacht en soepel

5

Maar ook voor droog en statisch haar kan citroensap bijzonder goed worden gebruikt. Meng voor dit doel het gefilterde sap van twee citroenen met een halve liter lauwwarm water en spoel het haar daarmee goed.

Daarna niet weer opnieuw uw haar spoelen maar hierna op de door u gebruikelijke wijze het haar stylen. Pas wel op dat u het citroenwater niet in uw ogen krijgt !

6

Als u uw haar stylt d.m.v. een ronde borstel laat de borstel dan even zitten tot het haar helemaal is afgekoeld. Haal daarna de voorstel er voorzicht uit. Op deze manier houdt de krul langer en ontziet u het haar.

7

In laagjes en of puntjes geknipt haar geeft meer volume. Vandaar dat zo’n soort kapsel heel geschikt is voor dun haar !

8

Een ronde gezichtsvorm lijkt langer door lang haar. Zeker als u het kapsel bovenop het hoofd nog wat meer volume geeft.

9

Een lange gezichtsvorm lijkt breder met een kapsel dat een lengte heeft tot (maximaal) de kin.

10

Een hoekige gezichtsvorm lijkt zachter en vrouwelijker door een kapsel met grove slagen en/of grove krul.

11

Een heel hoog voorhoofd lijkt door een pony minder hoog.

12

Gekleurd haar wordt snel vaal. Gebruik daarom altijd een shampoo die speciaal geschikt is voor gekleurd haar dan houdt de kleur veel langer.

13

Bevalt de kleur van uw haar uw niet? Was uw haar dan iedere dag met een anti-roos shampoo. Deze zorgt er namelijk voor dat de gekleurde deeltjes sneller loslaten.

14

U moet uw haar na het wassen vooral niet stevig droogwrijven. Hierdoor beschadigd uw haar. U kunt beter een handdoek om uw haar doen en dit enige minuten laten zitten waardoor het meeste vocht al in de handdoek is getrokken.

15

Als u heel dun haar heeft is het absoluut af te raden uw haren te (laten) kleuren.
Hierdoor heeft uw haar nog meer te lijden. U kunt veel beter een voedende haarspray opbrengen waardoor uw haar de nodige voedingsstoffen krijgt bovendien is het dan beter uit te kammen.

16

Wilt u uw haren zo goed mogelijk in conditie houden? Neem dan eens per week een haarmasker. Uiteraard moet dit masker aangepast worden aan uw haarsoort ofwel uw haarprobleem.

17

Is uw haar erg statisch? Dit zien we vaak in de winter als het vriest. Gebruik dan een zgn. vochtinbrengende haarlotion.  Na iedere wasbeurt kunt u dit dan in uw haar doen.
Tip voor een snelle oplossing:

Verdeel wat voedende haarcrème over uw handpalmen en werk dit door uw kapsel !

18

Een grondige borstelbeurt met een goede borstel (d.w.z. met natuurharen) zorgt voor glanzende gezonde haren. 50 x doorborstelen geeft het mooiste resultaat !

Gespleten haarpunten kunnen het beste afgeknipt worden. Dat hoeft maar een heel klein stukje te zijn zodat uw haarlengte vrijwel hetzelfde blijft.

19

Voordat u weer naar uw kapper gaat om de gespleten haarpunten bij te laten knippen kunt u dit euvel het beste maskeren door er wat gel in te werken. Hierdoor kleven de beschadigde puntjes als het ware weer iets aan elkaar.

20

Wilt u ervoor zorgen dat uw scheiding beter blijft zitten?
Trek dan direct na het wassen de scheiding en fixeer deze alsvast met uw föhn.

21

Het is heel belangrijk om de haren te föhnen van de haarinplant naar de haarpunten. Föhn de haren vooral meteen ook in de gewenste richting. Hierdoor wordt het kapsel mooi glad en glanzend!

22

Een reine (d.w.z. ontdaan van huidonreinheden zoals meeeters, talgproppen en puistjes) huid heeft geen make-up nodig. Wel is het dan het mooiste als u wat poeder aanbrengt om de huid te matteren. Uiteraard hangt dit altijd af van uw eigen smaak.

23

Bij het kiezen van uw foundation, poeder, camouflagestift enz. is het heel belangrijk dat u de goede kleur kiest. Deze moet zo dicht mogelijk liggen bij uw eigen huidskleur. l

24

Breng uw foundation altijd op met een vochtig make-up sponsje. Hierdoor lijkt de make-up het meest natuurlijk, d.w.z. onzichtbaar!

25

Zorg er echter altijd voor dat uw make-up sponsjes schoon zijn. Want gebruikt u ze toch ook als ze niet schoon zijn dan loopt u het risico op het ontstaan van puistjes en andere huidproblemen.

Banner 728x90 ebook masker recepten

Reacties
Categorieën