Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Hoe krijgt u volume in uw haar ?

4 min
0

Een kapsel ziet er vaak pas echt goed uit als het haar mooi vol is ofwel een mooi volume heeft. Daarvoor kunt u in onderstaand artikel enige tips vinden die kunnen bijdragen aan een goed resultaat.

Tip 1

Goed geknipt geeft volume

Een goed geknipt kapsel is de ook de basis voor een kapsel met volume. Het knippen van uw haar kunt u daarom altijd het beste overlaten aan een goed vakman zoals  John Beerens Hairstudio in Tilburg.  Het is ook belangrijk dat de haarpunten regelmatig bijgeknipt worden. Vooral de haarpunten zorgen ervoor dat haar, vooral als u een fijne, dunne haarstructuur heeft, het er dun, slap en onverzorgd uit gaat zien. Ook het kleuren van het haar kan een bijdrage leveren aan het volume. Door het kleuren worden de haarschubben geopend en door het kleuren opgevuld met kleurpigmenten. Hierdoor wordt de haarstructuur steviger en krijgt het meer volume.

Tip 2

Volume creëren begint al bij het wassen van het haar

De juiste behandeling voor het krijgen van meer volume begint bij het gebruik van de juiste producten. Er zijn in de vakhandel van allerlei merken en prijzen speciale volume shampoos en volume spoelingen in de handel. Bijv. de serie van Chi Farouk Systems USA met de naam: Chi magnified volume deal. Deze serie is vooral geschikt voor fijn en dun haar en de producten geven het haar gezonde stevigheid en volume geeft. Deze shampoo verwijderd alle oude resten helemaal zodat de haren niet opnieuw belast worden.

De verzorgende formule van  Chi magnified shampoo. Een hele fijne shampoo die het haar een prachtig volume geeft.

Voor een optimaal resultaat kunt u het beste, na het wassen met

deze shampoo de CHI Magnified volume conditioner gebruiken.

Deze is niet te voelen want het weegt niets. Geeft langdurig veel volume en bovendien zorgt het voor een mooie glans in het haar.

Denkt u er wel altijd wel aan dat een  shampoo altijd goed uitgespoeld moet worden !

Tip 3

Stylingmousse zorgt voor volume

Als u na het wassen dan de Chi Magnified volume foam spray opbrengt geeft dat een geweldig effect omdat deze foam het volume ondersteunt en een ongelooflijke glans creeërt.

Hiervoor brengt u de schuimversteviger,ter grootte van een walnoot, op uw handpalm en brengt die aan op uw handdoek droge haar. Hierna werkt u met uw handen de versteviger goed in het haar. U kunt dit ook doen door het haar door te kammen met een grove kam . Hierdoor wordt de versteviger heel goed door het haar verdeeld.

Tip 4

Het volume ontstaat tijdens het drogen

Hierna is het de kunst het haar op de juiste wijze te föhnen. Hierdoor krijgt u meteen dubbel zoveel volume.  De beste manier is om uw haar eerst handdoek droog te maken. Dit kunt u doen door een handdoek om uw haar te wikkelen en het haar daarna met uw handen voorzichtig droog te drukken. Daarna,  met een niet te warme föhn, uw haren heel losjes tegen de groei richting in föhnen. Als het haar bijna droog is, kunt u het met een grote ronde borstel in delen drogen. Hierbij is het heel belangrijk op de kwaliteit van de borstel te letten. Het beste is een borstel met natuurharen die heel dicht op elkaar staan. Hierdoor worden uw haren zacht en glanzend.  De warme, vooral niet te hete lucht, kunt u het beste blazen van de haarwortel naar de haarpunten. Daardoor gaan de haarschubben mooi op elkaar liggen. U moet er vooral op letten dat iedere haarstreng goed droog is want als het haar ook maar iets vochtig is blijft er van een goede styling weinig meer over.

Tip 5

Rollers zorgen voor volume en veerkracht

U krijgt ook veel meer volume in uw haar als u hiervoor rollers gebruikt.  Hiervoor kunt u bijv. de Chi magnified volume spray aan op het nog vochtige haar.

Verdeel uw haar met een kam in strengen en draai hier de rollers in. Daarna droogt u de haren met de föhn. Om het haar beter te laten zitten kunt u er meteen wat haarspray opspuiten. Als het haar helemaal is afgekoeld haalt u de rollers eruit en trekt u met uw vingers het haar in model of kam het uit met een kam.

Tip 6

Om het volume in stand te houden moet u het haar goed fixeren !

Als u alles klaar heeft is het heel belangrijk dat het haar goed gefixeerd wordt. Hierdoor blijft uw kapsel goed zitten en zijn de haren mooi vol en veerkrachtig. Hierna kunt u het beste wat haarspray van onder naar boven op uw kapsel spuiten want hierdoor blijft het volume behoorlijk lang in tact. CHI volume finishing spray is een sneldrogende haarspray die een maximale volheid en glans geeft aan het haar.  

 

 

Reacties
Categorieën