Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
2

Haartips

3 min
2

In dit artikel worden enige tips gegeven over wat u het beste kunt doen met fijn haar, krulhaar, kroeshaar, statische geladen haar en hoe u meer volume krijgt in uw haar.

FIJN HAAR

Heb je heel fijn haar en wil je wat meer volume? Ga dan als volgt te werk:

Breng wat volumeschuim met knedende bewegingen aan op het  nog vochtige haar.

Föhn het haar tegen de gewenste richting in, of doe dat met een losse borstel.     Daardoor zorg je ervoor dat het haar bij de inzet meer volume krijgt. Hierdoor valt het kapsel toch heel natuurlijk. Om dit heel gemakkelijk te kunnen doen kunt u het beste een haarföhn met volume opzetstuk gebruiken. Om nog meer volume te krijgen kunt u het haar nog eens extra touperen.

MEER VOLUME IN HET HAAR

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Neem een natuurharen borstel en kam uw haar daarmee vanuit de hals naar voren. Doe dat heel uitgebreid! Daarna gaat u met u beide handen flinke draaiende bewegingen maken in het haar. Zorg ervoor dat u dit doet met alle haren.

Hierna pakt u uw kam en/of borstel en stijl het haar. U zult zien dat het volume toegenomen is omdat de haren hierdoor meer naar boven komen.

KRULLEN

Antieke engelse haarkrullers

Krullen hebben nog meer verzorging nodig dan glad haar. Gebruik daarom een vochtinbrengende shampoo en breng na het wassen van het haar een Conditioner op. Dit verzorgt het haar en laat de krullen goed doorkammen.

Tip: Wil je het haar nog beter laten krullen, breng dan een speciale Vitalizer op bijv. Be Curly van Aveda. 

KLEINE GOLFJES MET HET STYLING APPARAAT

Het is hoogst modern (veel gezien op de catwalks bij veel beroemde modehuizen) om in het haar mooie goljes te maken met behulp van het styling apparaat. De haren krijgen dan een 80er jaren look!Het haar in kleine golfjes los laten hangen. Maar in de pony geen golfjes. Om eruit t zien als een ballerina maak je na het maken van de golfjes de haren hoog op het hoofd vast in een paardenstaart. Dan zet je de staart vast met enige speldjes tot een knotje. Een hot item op de catwalks.

DODE PUNTEN

Heb je erg droog haar met veel dode punten? Behandel het haar dan met extra zorg. Dat wil zeggen: nat kammen, krullen, blonderen, glad maken.

Tip: Breng na het wassen van het haar een conditioner op (speciaal voor deze haarsoort).

Deze zorgt ervoor dat het haar zich herstelt en laat het weer glanzen. Hiervoor zijn er ook speciale haarkuren die aminozuren bevatten (voor groei en herstel) en Ceramide voor herstel van de elasticiteit.

Het is aan te bevelen een of tweemaal per week zo’n kuur op te brengen op vochtig haar en na het intrekken (zie gebruiksaanwijzing) het met heel lauw, bijna koud water uit te spoelen.

WAAR MOET U OP LETTEN?

Hormonale veranderingen (bijv. door stress) of door een streng dieet kunnen de haargroei beïnvloeden. Shampoos met etherische oliën, en aminozuren (eiwitten) kunnen de haargroei weer stimuleren.

Zo zag het kapsel er vroeger uit (jaren 20-30 vorige eeuw)

KROESHAAR

Heb je eens zin je haar helemaal glad te maken? Dan kun je bijv. de haargladmaker ES 2 van het merk Braun gebruiken met de nieuwe ionen technologie. De gladmaker brengt negatieve geladen deeltjes over op het haar en neutraliseert daarmee de positieve ionen (positieve elektrisch geladen deeltjes) die het haar een lading geven. Het effect hiervan: een perfect gladde look !

STATISCH  HAAR

We kennen het allemaal wel eens. Ons haar is statisch door contact bijv. door wol in onze kleding. Het plakt tegen de kam en de borstel. Maar daar kun je wat tegen doen. Neem een haarverzorginsserum (een klein bolletje ter grootte van een noot) is al genoeg. Wrijf het uiteen op je handen en strijk het over je haren. Maar ook een styling spray of styling mousse kan hiertegen helpen. De kapper neemt in zo’n geval zijn/haar toevlucht tot de professionele gladmaker. Bijv. de Lissima van het merk Calor.

Kijk voor nog meer tips naar een ander artikel op deze site !

Reacties
Categorieën