Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
3

Verzorgingstips voor gepermanent haar

4 min
3

Verzorgingstips voor gepermanent haarMooi soepel vallende krullen, kurkentrekkers krulletjes, of elegante Hollywood krullen kapsel, een permanentje is trendy. Maar uw haren hebben dan wel speciale verzorging nodig zodat uw krullen  wel mooi zacht en soepel vallen.

Inleiding

In onderstaand artikel laten wij u zien hoe u uw krullen weer kunt verlevendigen en een oppepbeurtje kunt geven.  Maar ook wanneer u beter niet kunt laten permanenten, styling tips en misvattingen met betrekking tot permanenten.

Wat is permanent

Verzorgingstips voor gepermanent haar2In een eerder artikel (link) hebben wij dit al uitgebreid beschreven maar in het kort betekent permanenten het volgende:
Een techniek waardoor de haren een permanente krul krijgen. Het allerbeste is nog altijd om uw permanent door een vakman/vrouw te laten inzetten. De krul blijft in uw haren en alleen in de uitgroei zit uiteraard geen krul.  De krul gaat er alleen uit als u uw haren laat knippen. U kunt na een paar maanden weer een nieuw permanente erin laten zetten.

Bij een modern kapsel dient een permanent alleen ter ondersteuning. Toch zijn er wel wat punten waar u op zou moeten letten als u gepermanent haar heeft.

Hieronder volgen dan ook enige aandachtspunten:

Was uw haar met speciale shampoo voor gepermanent haar. Agressieve shampoos of te ruw wassen kan ervoor zorgen dat het haar te vlug slap wordt.

Gebruiik ook speciale conditioners voor gepermanent haar, want dit is poreus. Normale conditioners zullen het haar of wel teveel van wel te weinig kunnen verzorgen.

Als uw permanent gaat uitgroeien breng dan, voordat u het haar gaat föhnen, een product, bijv. in gelvorm, aan op de aanzet van uw haar zodat uw haar meer volume krijgt. Föhn uw haar altijd droog vanaf uw hoofdhuid naar de punten, ook hierdoor krijgt het haar meer volume.

Als u met natte haren uit de douche of uit bad komt doe wikkel dan geen handdoek om uw haren. Want haardoor kan het haar in de war gaan zitten of beschadigd raken. In plaats daarvan kunt u het haar beter voorzichtig droog deppen.

Borstel nooit uw natte haren. Kam uw haar met een grove kam, en haal er voorzichtig de knopen uit. Begin hiervoor bij de uiteinden van het haar en werk zo naar de hoofdhuid.

U kunt uw gepermanente haar het allerbeste drogen met een diffuser. Als u meer krul in uw haren wilt hebben gebruik deze diffuser dan ook tijdens het stylen van het haar. Als u de voorkeur geeft aan een wat lossere haarstijl haal dan de diffuser van de föhn af en droog het gewoon losjes met de föhn.

Wees tijdens het stylen van uw haar altijd heel voorzichtig! Zorg er vooral voor dat het apparaat niet te heet is.

Op welke manier dan ook u uw haren droogmaakt doe het vooral niet te heet. Vermijd te ruwe behandelingen van het haar.

Spray een conditioner, speciaal geschikt voor gepermanent haar, zodat het haar extra vocht krijgt toegediend daardoor is het haar makkelijker te behandelen en kunt zelfs krullen maken zoals u graag heeft.

Ga om de 5 tot 6 weken naar de kapper om uw haar te laten bijpunten. Hierdoor blijft uw permanent zo lang mogelijk in stand en zorgt ervoor dat u zelf uw haar zo goed mogelijk in model kunt houden.

Laat uw haar op tijd weer opnieuw permanenten. Het is namelijk niet nodig de oude permanent er helemaal uit te laten groeien voordat u weer nieuwe laat zetten. Is juist zo dat een speciale permanent voor reeds gepermanent haar u heel makkelijk zachte krullen oplevert.Op tijd laten bijpunten

Wanneer kunt u beter niet laten permanenten?

Verzorgingstips voor gepermanent haar4

Als uw haar geblondeerd is, gekleurd met Henna, of ontkruld is het beter geen permanent te laten zetten.  Uw haar is na dit soort behandelingen heel gevoelig  voor deze toch altijd chemische behandeling die een permanent nu eenmaal is.

De beste bescherming en verzorging na een permanent

1.

Laat uw haar niet meer permanenten dan drie maal hooguit vier maal per jaar.

Een goed ingezette permanent heeft een houdbaarheid van ongeveer drie maanden. Als u snel groeiende haren heeft laat dan, als alternatief alleen de nagroei behandelen zodat het haar meer volume krijgt.
2.

Was en droog uw haar voorzichtig.

Gebruik altijd een zgn. repair shampoo om de haren weer nieuwe kracht te geven
3.

Zorg voor voldoende verzorging.

Gebruik hiervoor een haarmasker (om het haar weer te regenereren en van een beschermlaagje te voorzien) daardoor beschermt u uw haar tegen teveel uitdrogen. Deze haarkuur zou bijv. Sheebutter of een extract van zoete amandelen kunnen bevatten omdat dit ideale verzorgingsproducten voor pluizerig, dor en droog haar zijn. Deze producten maken het haar weer mooi zacht en geven het weer de benodigde bevochtende bestanddelen.

Nog enige stylingtips:

Kneed een schuimversteviger in uw haar om de krullen mooi te vormen en om de krullen soepel te laten vallen. Hiervoor is een goed handje vol voldoende om uw haar goed in model te laten zitten. Bovendien kunt u iedere dag ook wat volume spray op uw haren doen om het kapsel een mooi volume te geven. Deze sprays bevatten, uiteraard afhankelijk van het merk, verzorgende factoren, een vochtigheidsfactor, en zorgen voor een goede haarstructuur.

Enige wijdverbreide misvattingen met betrekking tot permanent

A. Permanent maakt het haar kapot! * Niet juist *

Normaal of vet haar kan best een permanentje verdragen. Bij droog of gekleurd haar kan de haarinzet echter behoorlijk uitdrogen. Omdat de moderne permanent-vloeistoffen  tegenwoordig minder ammoniak bevatten zorgen ze er voor dat de haren en hoofdhuid er beter tegen bestand is.

B. Permanentvloeistoffen beschadigen het haar !  *Juist*
Want door een permanent kunnen allergische reacties of jeuk ontstaan. Als deze klachten voortduren kunt u het beste naar een dermatoloog gaan en hem de juiste samenstelling van de permanentvloeistoffen geven. zodat u in de toekomst weet welke stoffen u moet mijden.

C. In kort haar is een permanent niet mogelijk !  *Niet juist*
Ook in korte haren kan, met speciale wikkels of miniwikkels, een permanent ingezet worden.

D. Ik kan, voordat ik op vakantie ga, een permanente laten zetten !  *Juist*

Gepermanent haar verdraagt in het algemeen zon en zeewater heel goed. Gebruik echter een goed product om uw haar te beschermen tegen UV stralen anders droogt het door inwerking van zon en zout te veel uit.

Met bovenstaande punten bent u vanaf nu goed op de hoogte wat u wel en niet kunt doen met uw permanent !

Reacties
Categorieën