Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar

3 min
0

Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haarDoor een gezonde levenswijze waar natuurlijk ook gezonde voeding bij hoort blijft u niet alleen niet zo gezond mogelijk en dat geldt ook voor uw haar en hoofdhuid.

Gezonde voeding wil zeggen: veel vers fruit en verse  groenten, verse vis  en niet teveel vlees en veel drinken vooral water. Maar u kunt nog veel meer doen

Bloedarmoede

Haren hebben het meeste te lijden onder bloedarmoede (anemie). Dus zorgt u ervoor dat er genoeg ijzer in uw voedsel voorkomt. In ons lichaam speelt ijzer een belangrijke rol. Het eiwit hemoglobine in onze rode bloedcellen dankt zijn activiteit aan ijzerionen en ijzer is ook een belangrijk bestandsdeel van veel enzymen.

Hemoglobine is een eiwit dat in het bloed van de mens, vooral in de rode bloedcellen aanwezig. Dit Hemoglobine is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en kooldioxide door het bloed. Onze rode bloedcellen zijn vrijwel geheel gevuld met dit eiwit. Het bloed dankt ook zijn rode kleur hieraan.

IJzer is onder andere te vinden in:

 

                         Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar 2 Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar3

Groenten,                             bonen en peulvruchten

Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar4 Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar5 Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar6 Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar7

 vlees                                   vis                               granen                aardappelen

Als u van alle hierboven genoemde producten te weinig eet of er door het lichaam te weinig wordt opgenomen doordat er iets niet goed functioneeert,  kunt u op den duur bloedarmoede gaan ontwikkelen.Ook vrouwen die heftig menstrueren, waarbij veel bloedverlies optreedt, kunnen daardoor ook bloedarmoede krijgen. Door het eten van veel vers fruit en verse groeten (vooral groene groeten o.a. spinazie en andijvie) zorgt u ervoor dat het ijzer goed in het lichaam wordt opgenomen.

Haarverzorging

Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar8Door uw haren regelmatig te laten bijknippen en goed te wassen (niet met te warm water en vergeet vooral niet het haar goed uit te spoelen) zorgt u ervoor dat de hoofdhuid en haren in een goede conditie blijven. Het regelmatig laten knippen van het haar laat het niet sneller groeien, zoals wel door sommigen wordt beweerd.

Wat kan uw haar en hoofdhuid beschadigen?

De hoofdhuid en haren zijn best tegen een stootje bestand maar de volgende zaken

kunnen wel degelijk een beschadiging opleveren:

  • permanentvloeistoffen
  • haarverf
  • het bleken van het jaar en te hardhandige massages.
  • Sommige mensen kunnen ook nog allergisch reageren op blekende stoffen, kleurstoffen, permanent vloeistoffen en als reactie hierop kan de hoofdhuid rood en opgezwollen worden.

Gezonde levenswijze heeft invloed op uw haar9De beste remedie tegen dergelijke allergische reacties is het testen van een stof, uiteraard vóór het gebruik, op uw arm, om precies te zijn aan de binnenkant van de   arm in de plooi van uw elleboog. Als daar dan een rode plek of een jeukerig gevoel ontstaat zou u deze stof zeker niet op uw hoofdhuid of haar moeten gebruiken.

Vaak worden de haren gebleekt door middel van waterstofperoxide. Als u dat frequent toepast gaan de haren op den duur breken. De haren krijgen gespleten punten en worden dunner zodat dit soort agressieve middelen beter niet gebruikt kunnen worden.

Reacties
Categorieën