Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

De ideale manier van scheren voor de mannenhuid

5 min
1

De ideale manier van scheren voor de mannenhuidIn dit artikel staan een aantal tips voor de mannen die hun ideale methode voor de dagelijkse scheerbeurt nog niet gevonden hebben of nog wel wat extra adviezen kunnen gebruiken.

VOORBEREIDEN

 Waarmee dient u te beginnen?

Natuurlijk: een goede voorbereiding! Maar denk altijd aan het volgende:

Ken uw huidtype!

  • Hebt u een huid met verstopte, wijde poriën en een grauwe tint. Gebruik minimaal 1x per week een peelend masker. Nat scheren is voor uw huidtype ideaal.
  • Hebt u een dunne, gevoelige huid met rode adertjes die snel geïrriteerd is? Geef uw huid extra verzorging en bescherm de huid optimaal. Nat scheren is ook voor uw huid de ideale manier maar ben in het begin voorzichtig en scheer de eerste tijd met de haarrichting mee.Zorg dat uw wasbak schoon is. Laat daarin warm tot lauwwarm water lopen en voeg hieraan enkele druppels etherische olië toe.

Etherische (vluchtige) oliën worden gewonnen uit het plantenrijk. Bloemen, kruiden, wortels, bloesems etc. zijn de leveranciers van etherische oliën, die een weldaad zijn voor de huid omdat ze het water verzachten, irritatie tegengaan,de stofwisseling verbeteren, de huid antiseptisch houden en hygiënisch werken.

Goed voor een dikke huid; wilde tijm, pepermunt, rozemarijn, salie, citroenolie

Goed voor een dunne en gevoelige huid; geranium, bergamot, mandarijn,

sinaasappel, kamille.

INZEPEN

De ideale manier van scheren voor de mannenhuid2De gemiddeld 25.000 baardharen nemen tot 30 % van hun volume aan vocht op en als dat vocht warm is worden de haren zachter en zijn dan makkelijker af te scheren.

Bevochtig uw gezicht overvloedig met de hierboven beschreven oplossing en gebruik bij voorkeur een scheerzeep die niet te hard schuimt. Schuim is een verbintenis van zuurstof en zeep en droogt de huid uit. Beter is een zeep op basis van plantaardige oliën – hierin zitten vetzuren die de huid niet uitdrogen. Een kwast is uitstekend geschikt om de zeep mee in te zepen en aldus de baardharen te verzachten.

Bevochtig de kwast elke dag voor het scheren met het water waaraan u een paar druppels (max. 3) aan toevoegt. De etherische oliën doden de eventuele bacteriën.

De ideale manier van scheren voor de mannenhuid3Spoel de kwast na gebruik zorgvuldig af met warm tot heet water, goed uitschudden en hang de kwast met de haren naar beneden te drogen op de houder. Zo krijgen bacteriën geen kans.

HET SCHEREN

Scheer met rustige, gelijke halen en de eerste keer met de baardrichting mee. Omdat u niet alleen haartjes scheert maar ook dode huidcellen afschaaft, is het belangrijk het mesje voortdurend af te spoelen. Zet een los bakje met heet water op de wastafel en spoel hierin telkens het mesje uit. Op deze manier blijft het water met de etherische oliën schoon.

Begin bij hals en wangen en scheer pas daarna de bovenlip en kin. Hier staan meer haren per vierkante centimeter en de haren zijn harder. De zeep heeft langer tijd om de haren te verzachten. Spoel het gezicht af met het water in de wasbak en herhaal het scheerritueel – inzepen en scheren.

Als u een gevoelige huid heeft en u begint met nat scheren beperk u dan een weekje door alleen met de haargroeirichting mee te scheren. Na een week is uw huid gewend en kunt u – de tweede maal – tegen de richting in scheren voor een veel gladder resultaat. Spoel de huid overvloedig na met de oplossing waaraan etherische oliën zijn toegevoegd  en dep de huid droog.

De ideale manier van scheren voor de mannenhuid4

VERZORGING

Schijnbaar is het al heel wat als een man bereid is een crème te gebruiken maar eenmaal gewend wil hij nooit meer zonder en waarom zou u telkens wat crème van uw vrouw pikken en niet uw eigen crème gebruiken. En waarom alleen een crème? Het is verstandig om uw huid na het scheren af te deppen en met een gezichtslotion te besproeien. De lotion werkt bevochtigend, trekt de huid glad en werkt verfrissend en hygiënisch. Gebruik hierna bij voorkeur een vochtinbrengende crème maar als u een droge, gevoelige huid heeft is het veel beter een crème te gebruiken waarin meer vetzuren zitten omdat die de huid tot rust brengen, soepel aan laat voelen en de huid beschermen. En waarom geen anti rimpelcrème rondom uw ogen? Onthoud dat de verzorging die u toepast wanneer u jong bent een waardevolle investering is voor de toekomst. Ik garandeer u dat – als u uw huid elke dag weer goed verzorgd – wanneer u 50 gepasseerd bent en uw huid vergelijkt met die van uw leeftijdsgenoten,u zeer dankbaar zult zijn voor mijn advies met betrekking tot uw verzorging en uw eigen inspanningen.

Nog een extraatje

De ideale manier van scheren voor de mannenhuid5Vanaf het voorjaar tot ver in het najaar moet u zich aanwennen een likje zonnebrandcrème over uw gezichtscrème te doen. De zon is de voornaamste reden waarom uw huid vroegtijdig veroudert en dus is voorkomen beter dan genezen!

’ Bent u kaal? Doe dan een zonnebrandmiddel op  uw gehele hoofdhuid (en de bovenkant van uw handen); u voorkomt bruine plekken en vlekken (de zgn. ouderdomsvlekken) als u ouder wordt!

Bijna 40 % van de mannen loopt, door het scheren rode vlekken of sneetjes op. Overgevoeligheden kunt u voorkomen door het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, in het begin niet tegen de richting in te scheren en een scherp mesje te gebruiken. Laat het gebruikte uitgespoelde mesje hangend of liggend drogen zonder af te vegen.

ELEKTRISCH SCHEREN

De ideale manier van scheren voor de mannenhuid6Elektrisch scheren is milder maar dat komt voornamelijk omdat de mesjes een niet direct contact met de huid maken en u dus veel minder glad geschoren zult zijn. U dient tegen de haarrichting in te scheren en laat het apparaat over de huid glijden. U zult ook sneller opnieuw moeten scheren. Het grote nadeel? Elektrisch scheren is verre van hygiënisch – de meeste mannen blazen een keer en het apparaat is klaar voor een volgend gebruik – maar huidschilfers die bacteriën aantrekken blijven in het apparaat achter. Erg belangrijk is dus optimale hygiëne van het apparaat maar ben eens eerlijk? Welke man doet dat elke dag en bewust?

Een vrouw kan wegzwijmelen tegen de huid van een fris geschoren man. Als u dan ook nog een lekker geurtje op doet ( niet op het gezicht! ) ja dan weet u het wel………………


Reacties
Categorieën