Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

French manicure deel II

5 min
0

French manicure deel IIEen French manicure wil zeggen dat de kleur van de nagel  mooi “natuurlijk” gehouden wordt en de nagelpunten wit of crème van kleur worden gemaakt. In dit artikel staat stap voor stap beschreven hoe u dit bij uzelf kunt aanbrengen.

De nagel(plaat) kunt u, al naar gelang uw wens, lakken met een blanke, beige of roze lak. De nageluiteinden kunt u ook wit maken door met een wit nagelpotlood de nagel aan de onderkant te kleuren. Maar het is mooier/intenser om deze door middel van een witte of beige nagellak te kleuren. Uiteraard zijn er ook talrijke nagelsalons waar u deze techniek kunt laten aanbrengen.De lezers van deze site weten dat ik zelf vrijwel nooit iets persoonlijks vermeld over bepaalde merken. Maar voor de producten van Herôme maak ik deze keer een uitzondering om u het volgende te laten weten:

Omdat ik jarenlang in mijn eigen opleidingsschool en schoonheidssalon met groot enthousiame heb kunnen kennismaken en mogen werken met de producten van dit merk weet ik uit eigen ervaring dat ze kwalitatief fantastisch zijn. Alle hieronder genoemde benodigdheden kunt u ook online bestellen bij:

Benodigdheden:

 • Watten
 • Nagellak remover (zonder alcohol of aceton) tegen afbreken van uw nagels)
 • Nagelbadje met speciale nagelbadolie (indien u dit niet heeft met wat zachte zeep)
 • Handmasker of moisturizer voor uw handen
 • Plastic huishoudfolie 
 • Nagelborstel of een gewone zachte tandenborstel die u speciaal voor dit doel gebruikt
 • Cuticle remover
 • Bokkenpootje
 • Wonderpen met Verzachtende/verzorgende olie/emulsie
 • Vellentang maar  het is beter is een zng. Wonderpen te gebruiken. Dit is een pen gevulg met een verzorgende emulsie die velletjes oplost en de nagelriemen verzacht en voedt. Hierdoor wordt de vellentang overbodig
 • Nagelvijl waarbij een glazen vijl de voorkeur heeft
 • Base coat of indien u last heeft van zachte breekbare nagels een nail hardener en bij eventuele ribbels op de nagels een ridge filling base coat
 • Nagellak in uw favoriete kleur transparant/beige/roze
 • Nagellak in wit of beige of nagel potlood voor de nagelpunten
 • Sjablonen om op de nagelpunten af te plakken
 • Top coat
 • Corrector pen of eventueel nog een tandenstoker met een watje eromheen en enige tissues.                         

Stap 1 Oude nagellak afhalen

French manicure deel II 2Haal voorzichtig met een watje en nagellak remover (zonder aceton anders drogen de nagels te veel uit) de oude nagellak van uw nagels.

Stap 2 Nagels en handen weken

Week uw handen en nagels in een nagelbadje (15 min.) met lauwwarm water en met een speciale nagelbadolie.

Stap 3 Handmasker

Breng  handmasker of een moisturizer lotion aan op uw handen, omwikkel ze met plastic huishoud folie en laat dit 15 minuten laten intrekken.

French manicure deel II 5Stap 4 Vettige restjes verwijderen

Was  vervolgens uw handen om alle vettige restjes te verwijderen. Borstel ook uw nagels goed schoon met het nagelborstelje of tandenborstel.

Stap 5 Nagelriemen terugduwen

Breng wat cuticle remover of cuticle remover gel aan op uw nagelriemen. Laat dit goed intrekken volgens voorschrift en duw met het bokkenpootje voorzichtig de nagelriemen terug. Niet forceren anders beschadigen ze en kunnen ze gaan ontsteken.

French manicure deel II 6Stap 6 nagelriemen verzorgen

Als u in het bezit bent van een wonderpen breng dan hiermee een verzachtende en verzorgende olie emulsie aan op de nagelriemen. Deze verzacht de huid rondom de nagelriemen, zodat velletjes worden verholpen en voorkomen en u ook in de toekomst geen cuticle remover of vellentang meer hoeft te gebruiken.

Stap 7 handen wassen

Was hierna uw handen en nagels om ze weer goed vetvrij te maken.

Stap 8 nagels vijlen

French manicure deel II 8Ga nu met uw vijl de nagels in vorm vijlen. De meest gebruikte vorm voor een french manicure is een recht afgevijlde nageltop  maar u kunt natuurlijk ook de “klassieke” ovale vorm aan de nagels geven.

Vijl keurig vanaf de zijkanten naar boven. Haal de braampjes met de punt van de vijl naar boven en vijl deze af. Vijl de nagels van boven naar beneden langs de nagelpunten af zodat ook hier eventuele braampjes afgevijld zijn. Een glazen vijl (zie afbeelding hieronder) is hiervoor het meest geschikt. Deze zijn fijner dan de “gewone”vijlen en sluiten de nagels af, waardoor haakjes worden voorkomen.

Stap 9 nagels voorbewerken

Breng nu de base coat of nail hardener op en laat dit even goed drogen. Handig is een ridge filling basecoat, deze vult eventuele ribbels in de nagels op, waardoor het nageloppervlak egaal wordt  en de nagellak mooier en beter blijft zitten.

Stap 10 nageltoppen lakken

French manicure deel II 10Breng nu met uw witte/beige nagellak kleur aan alleen op de nageltoppen. Hiervoor kunt u speciale jablonen of plakkertjes aanbrengen op de grens van nagel en top. Hierbij krijgt u door deze  zelfklevende sjabloontjes een mooie gebogen scheiding  tussen de nagel (plaat) en de nageltop. Het kleuren van de nageltop kan gedaan worden door een nagelpotlood (zie afbeelding hieronder). Hiervoor wordt de nageltop aan de onderkant mooi wit gemaakt. Een witte of beige kleur komt nog mooier naar voren als u dit doet met speciale nagellak in wit of beige. Ook hier een mooie gebogen scheiding aanbrengen tussen nagel en nageltop. Daarna goed laten drogen. Is de kleur niet “intens” genoeg herhaal deze procedure nogmaals. Speciaal voor een french manicure heeft Herôme speciale nagelkits (zie afbeelding hieronder) met een combinatie van drie flesjes nagellak in de kleuren wit, roze en transparant.

Stap 11 de gehele nagels lakken

Breng nu over uw gehele nagel uw favoriet kleur (transparant of roze) nagellak aan.

French manicure deel II 12Stap 12 afwerking nagellak

Breng hierover heen uw top coat aan. Wilt u dat de nagellak heel goed blijft zitten breng dan nog een tweede laag top coat aan.

Laat tenslotte alles heel goed drogen.

Stap 13 De nabehandeling

Pak hierna een tandenstoker omwikkeld met een watje of een kant en klare wattentip. Doop deze in de remover en haal voorzichtig eventuele knoeivlekjes van de huid langs de nagels of vingertoppen. Nog makkelijker is om hiervoor een corrector pen te gebruiken. Dit is een pen waar al remover in zit. U heeft dan geen last van wattensliertjes op uw gelakte nagels.Maar uw flesjes nagellak voorzichtig schoon met een tissue met wat remover zodat ze bij een hergebruik niet vastgeplakt zitten.

Tip:

Om te testen of alles goed droog is ga dan met uw tong over een nagel. ”Proeft” u nog nagellak dan is deze nog niet droog genoeg. Er zijn ook speciale sprays of oliën te koop die ervoor zorgen dat uw lak vlugger droogt en niet word beschadigd.

Reacties
Categorieën