Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

Deel I Hand- en nagelverzorging

5 min
0

Deel I Hand- en nagelverzorgingIedereen heeft wel eens even tijd over. Het is dan wel eens fijn om iets te doen waar de meeste van ons in het algemeen te weinig tijd aan besteden.Namelijk eens rustig de tijd nemen voor een goede verzorging van uw handen en nagels.

Want u weet zelf wel hoe het gaat. U constateert dat uw nagels nodig wat korter moeten en dan pakt u (foei!) een schaartje of nagelknipper en knipt hiermee de nagels. Hierdoor is de kans dat uw de nagels beschadigd groot. Het gevolg hiervan kan o.a. zijn de witte vlekjes op de nagelplaat. Het is beter, maar dat kost natuurlijk veel meer tijd, om de nagels netjes af te vijlen met grote lange vijl bewegingen in dezelfde richting.

Voorbewerking van de handen en de nagels

Het is het beste om nagels die te lang zijn met een nagelvijl af te vijlen. Maar willen we ze op de beste manier verzorgen gaan we als volgt te werk:

Eerst weken we de nagels in een lauwwarm badje met wat nagelolie of zachte zeep. Hierdoor gaat het vuil er goed af en worden de nagels en de nagelriemen week.Een hele goede manier om de handen hierop voor te bereiden is met behulp van de Herôme manicure boil. Het bakje wat hierbij hoort kunt u vullen met lauwwarm water en de aangegeven druppeltjes olie bijvoegen en hierin beurtelings iedere hand laten weken. De nagels en nagelriemen worden en natuurlijk ook de handen, hierin niet alleen geweekt maar (door de olie) meteen ook mooi zacht.

Dan halen we met de punt van een nagelvijl het eventuele vuil onder de nagels weg. Dan zijn de nagelriemen aan de beurt. Als die erg stug en droog zijn (waardoor ze dan ook makkelijker kunnen breken) smeren we de nagelriemen in met een zgn. cuticle remover (bijv. van het merk Herôme) of met een Cuticle softener Pen. Vooral met deze pen kunt u erg precies te werk gaan en hij is bovendien makkelijk mee te nemen in uw handtas. Ga altijd precies te werk volgens de voorschriften op het betreffende product, waarop meestal staat, dat je het product een paar minuten moet laten inwerken.

Ga vervolgens iedere nagelriem heel voorzichtig met een bokkenpootje met rubberen puntje, of als u dat niet bezit, met een niet te scherp stokje, de nagelriem wat naar achter schuiven. Bij sommigen zit dit erg vast maar u zult merken dat, als u deze behandeling een paar maal in korte tijd herhaalt, het beter zal gaan. Ook kunt u voorzichtig eventuele restjes van de huid van de nagelriem die nog op de nagel zitten hiermee voorzichtig weg halen.

Voor de rokers onder ons, die gele nicotinevlekken in de huid van de handen hebben zitten, kunnen we die vlekken voorzichtig wegschuren met een nat puimsteentje. Hiervoor ook een fijn product is de Herôme Intensive Hand Peeling dat er voor zorgt dat allerlei vlekjes en/of onregelmatigheden op een zachte manier verwijderd kunnen worden..

Vervolgens kunt u eventuele velletjes aan de nagelriem, vooral heel voorzichtig, met een klein puntig schaartje, of een speciaal tangetje, wegknippen.

Als we dit alles hebben gedaan is het eventuele korter en in model maken van de nagels zelf aan de beurt.

Verzorging van de nagels

Overdenk, voor u met vijlen begint, welke vorm u de nagels wilt geven.
Bij de zgn. “French manicure” (op dit moment nog steeds erg populair) zijn de nagels aan de bovenkant vrij recht van vorm, Belangrijk hierbij is dat u ervoor zorgt dat de hoekjes van de nagel aan de zijkanten niet te scherp zijn. Dus mooi afvijlen anders blijf t u overal aan haken en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Deel I Hand- en nagelverzorging2Natuurlijk is de zgn. “klassieke nagelvorm” (ovaal) altijd mooi. Het is heel belangrijk ook naar de vorm van uw eigen vingers en nagels te kijken en hieraan de vorm van de nagel aan te passen.
Als u van erg lange nagels naar vrij korte wilt gaan duurt het behoorlijk lang dit alleen met een nagelvijl te doen. Alhoewel dit wel het beste is voor de nagel. Maar een alternatief is: eerst met een nagelschaartje wat van de lengte afknippen en daarna mooi, zoals het moet, dat wil zeggen altijd van beneden naar boven, de nagel (plaat) in vorm te vijlen. Om de zgn. braampjes eraf te krijgen kunt u het beste eerst van onder de nagel wat naar boven vijlen om daarna met de vijl loodrecht van boven naar beneden lang de nagel te gaan.

Dit kunt u het beste doen door de nagels voorzichtig in model te vijlen met een goede nagelvijl. De glazen vijl van het merk Herome is hiervoor bijzonder geschikt. Maar natuurlijk is een gewone zgn. diamantvijl,mits deze nog genoeg “vijlkracht” heeft, ook prima geschikt.

Lakken van de nagels

Als u dit bovenstaande allemaal heeft gedaan kunt u natuurlijk de nagels in een mooi modekleurtje lakken. Op dit moment zijn rode tinten een trend.  Wilt u dit heel goed doen ga dan als volgt te werk:

Om te zorgen dat de nagelplaat (de nagel zelf) kan ademen brengt u eerst een zgn. base coat op. Bijna ieder merk heeft die wel in de collectie. Ook kunt u, vooral als u last heeft van snel brekende nagels een zgn. nagelverharder (nail hardener) te koop als zgn. zacht en strong. Deze zijn ook prima als base coat te gebruiken en ze maken bovendien de nagels sterk en zorgen dat de kleur uit de nagellak niet in de nagelplaat dringt. Na opbrengen laat u de basecoat even goed drogen.

Het kan heel gemakkelijk zijn, vooral als u haast heeft en/of vaak een ander kleurtje wilt, is daarna een nagellak op te brengen die als prettige eigenschap heeft heel snel droog te zijn. Die laat u even goed droog worden en dan brengt u de eigenlijke nagellak mooi egaal op.
Vanaf met midden van de nagelriem naar boven en daarna vanaf de zijkanten van de nagelriem naar boven. Het merk Maybelline Express Finish bijv. heeft zo’n snel drogende nagellak. Deze is droog in een minuut.

Verder hebben bovengenoemde en natuurlijk ook andere merken allerlei nagellakken die specifiek zijn voor een bepaald doel. Bijv. om de nagel sterk te maken.Want velen van ons hebben nagels die vlug inscheuren bijv. door huishoudelijke karweitjes.Soms kan het zijn dat je een wat slechtere conditie hebt (vooral na de winter) wat ook invloed kan hebben op je huid/haren en nagels. Misschien is het dan zinvol een extra kuurtje vitaminen te nemen want ook daar kunnen de nagels baat bij hebben. (

Als u een heel sterke nagellak wilt hebben kunt u het beste een “gewone” lak gebruiken en die in twee lagen opbrengen. Dit duurt natuurlijk lang want tussen de lagen door moet u wel wachten tot alles goed droog is.
Als laatste brengt u dan over deze basecoat, de nagellak op in (eventueel) 2 lagen en daarna hierover heen ook nog een topcoat. Een redelijk langdurig karwei maar uw nagels blijven dan ook behoorlijk lang mooi in de lak.

Kleine correcties door middel van nagellak

Door de wijze van opbregen van nagellak kunt u ook nog kleine correcties op de volgende manier aanbrengen:

  • Op een wat scheve nagel kunt u de lak juist mooi recht opbrengen
  • Op brede nagels laat u bijv. de zijkanten vrij van nagellak zodat de nagels smaller lijken.

Het staat altijd altijd mooi verzorgd als u een nagellak opbrengt in dezelfde kleur als uw lippenstift. Vooral in dit seizoen zijn nagellakken met schittering (net als de lipsticks trouwens) erg mooi.

Reacties
Categorieën