Wat voor nagels heeft u?
08 augustus 2007 

Wat voor nagels heeft u?

Deel I Hand- en nagelverzorging2Als u uw nagels op de goede manier worden verzorgd d.w.z. als u de juiste nagelvijl en andere nagelproducten gebruikt wordt de nagelconditie beter met als gevolg dat de nagels zelf ook mooier worden.

Om te weten te komen welke producten u voor uw nagels het beste kunt gebruiken worden kunt u de onderstaande vragen beantwoorden waarna u een advies krijgt welke producten u  voor uw nagels het beste zou kunnen gebruiken.

Dit zijn de vragen

  1. Scheuren en splijten uw nagels snel? Ja/Nee* 
  2. Breken uw nagels heel snel? Ja/Nee*
  3. Splijten uw nagels als u iets aanraakt wat hard is? *Ja/Nee
  4. Zijn uw nagels slap/dun of buigen de nagelpunten snel om?Ja/Nee* 
  5. Is het nageloppervlak ruw en dof en/ of geribbeld? Ja/Nee* 
  6. Zijn de nagelriemen droog en/of scheuren ze vlug in? Ja/Nee* 
  7. Is u nagellak er heel vlug af? Ja/Nee* 

Wat kunt u doen met de uitslag?

Als u alle vragen met NEE heeft kunnen beantwoorden:

Bent u in het gelukkige bezit van perfecte nagels. Maar om ze ook in een zo goed mogelijke conditie te houden heeft u naast een professionele nagelvijl ook een glansvijl nodig

Heeft u vrijwel alle vragen met JA beantwoord:
Dan heeft u brokkelige en droge nagels. U moet er voor zorgen dat u uw nagels en nagelriemen extra verzorgt het liefst  met producten die het nagelbed zachter maken.
Gebruik daarvoor een speciale vijl met een bijzonder fijne structuur. Masseer de nagelriemen met nagelolie. Daardoor wordt extra vocht toegediend aan de nagelriemen. Voor een snelle verzorging tussendoor zijn speciale nagelstiften in de vakhandel verkrijgbaar.

Heeft u de vragen overwegend met NEE beantwoord:
Dan zijn uw nagels zacht en dun. Ze moeten met de juiste verzorgingsproducten harder gemaakt worden waardoor ze steviger worden.
Bij dit soort nagels is het juist heel belangrijk dat u ze op de juiste  manier korter maakt. Gebruik hiervoor uitsluitend een glasvijl met een hele fijne structuur.
Verder is een extra tip moet u voor dit soort nagels producten gebruiken waaraan Biotine is toegevoegd.
Tegenwoordig bestaan er van verschillende merken ook zgn. nailhardeners die als nagellak is op te brengen en die de nagel harder maakt.

 

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 27 May 2013

Eerdere reacties: Haay, al mijn vriendinnen hebben mooie lange nagels en zelf wil ik dat zo graag en ben er al een tijd lang mee bezig om ze te laten groeien maar wat ik ook doe ze scheuren en breken heel snel af. vijlen doe ik ook. en nagelverharder ook maar niks helpt.. weet iemand misschien mij toch te helpen? liefs, Anne. Anne op 17.08.2009. 22:37 Hoi Anne, Vaak is de sterkte van nagels iets wat in je genen zit. Maar een paar zaken kun je wel doen. Eet af en toe eens een zgn. gelpudding gemaakt met gelantine. Zorg ook dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Ben voorzichtig in de nagelverzorging zodat je nagels niet beschadigen. En de nagelverharders van bijv. Herome helpen echt. Kijk maar eens op www.herome.nl Veel succes, Marga Dobma Marga Dobma op 23.08.2009. 14:49 hoi ik wil zo graag mooie nagels. maar 1 vraagje hoor wrm moeten we de optelsom uitrekenen we zijn zeker tog geen kleuters hà tss wat denken jullie wel. linda op 05.02.2010. 15:10 Hallo Linda, Je hebt helemaal gelijk! Daarom is het artikel aangepast. En jij zou eens naar je Nederlandse taal moeten kijken. Toch en geen tog Marga Dobma Marga Dobma op 05.02.2010. 17:26 Ik heb mooie nagels maar ik heb zwarte strepen hoe komt dat? Jjhh op 30.12.2011. 23:33 Jjhh, Ben je flink ziek geweest of heb je je nagels beschadigd. Is dit niet het geval zou ik het ook niet weten, vraag je huisarts. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 22.02.2012. 17:48

Reactie plaatsen