Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

1000 tips;Hoe kun je haarproblemen het beste aanpakken?

3 min
0

1000 tips;Hoe kun je haarproblemen het beste aanpakkenMet onderstaande tips kunt u zeker wat doen aan ieder  ieder haarprobleem.

Inleiding

Wie heeft er nu niet graag mooi glad, lang,glanzend haar met zijdeachtige veerkrachtige krullen ? De positieve boodschap hierbij is:

Met de juiste verzorging en producten kan iedereen het meest haalbare uit zijn/haar halen. Van gespleten haarpunten tot en met dof haar; met deze 10 tips krijgt u vrijwel ieder haar probleem onder de knie.

Wat te doen bij gespleten haarpunten

Als de haarpunten niet vaak genoeg worden geknipt gaan ze splijten en daardoor onstaan dus gespleten haarpunten. Een speciale antiklit lotion zorgt ervoor dat de puntjes weer aan elkaar gaan zitten en op deze manier ziet uw haar er weer goed uit. Maar…. op termijn werkt alleen een goede knipbeurt !

Wat kunt u doen om uw haar weer fris te maken?

Niemand heeft graag slap en vet haar. Met een shampoo waarin citrusvruchten verwerkt zijn blijft uw haar langer fris en ruikt ook nog eens lekker.

Extra tip: Als u eens een paar dagen niet weg hoeft probeer dan ook eene een paar dagen langer te wachten met wassen dan u  gewend bent. Zo krijgen de talgkliertjes in de hoofdhuid rust en wordt het evenwicht herstelt waardoor het haar niet zo vlug meer vet wordt.

Hoe wordt het haar sneller lang?

Ook als uw haar maar langzaam groeit (vaak erfelijk bepaald) toch is het ’t beste uw haar regelmatig te laten bijknippen. Alleen op deze manier blijft uw haar gezond. Hierbij helpen ook speciale haarkuren en verzorgingscrèmes. Maar er is nòg een troost; vrijwel bij iedereen groeit het haar gemiddeld 1 centimeter per maand. Dat wil zeggen dat de haarpunten bij haar tot op de schouders bijna 2,5 jaar oud is !

Wat te doen als uw haar wel een bos stro lijkt ?

Gepermanent haar ziet er heel vaak stro-achtig uit. Daart tegen helpen speciale shampoos en lotions. Deze bevatten vochtinbrengende substanties. Daardoor zorgen ze ervoor dat het haar er weer veerkrachtig en glanzend uit gaat zien.

“Help, hoe kom ik van mijn roos af” !

Uw schouders (en kleding) zitten vaak vol schilfertjes … dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Allereerst moet u uitvinden of het bij u gaat om een zgn. vette dan wel droge roos. Dit is heel makkelijk te ontdekken. Ga met een vloeipapiertje over uw hoofdhuid. Krijgt u hierop een vettige streep te zien dan heeft u vette roos.

Koop dan de hierbij passende shampoo bijv. van Head & Schoulders. Maar u moet wel een beetje geduld hebben voordat u ook werkelijk resultaat ziet want dat kan wel enige weken duren.

Heeft u droge roos? Behandel haar en hoofdhuid dan uiterst voorzichtig. Was niet te heet en niet te vaak met een shampoo voor een gevoelige hoofdhuid.

Mocht dit niet helpen kunt u ook altijd uw huisarts vragen om een speciale medicinale shampoo. Denk er wel om dat deze shampoo alleen op recept te verkrijgen is.

Wat te doen bij droog haar?

(Bij heel droog haar komt ook vaak droge roos voor zie tip 5).

Droog haar bevat niet genoeg vochtige substanties en heeft daarom ook een verzorgende olie nodig om er weer gezond en glanzend uit te gaan zien.

Tegen dit euvel zijn speciale haarkuren in de vakhandel verkrijgbaar. Volg hiervoor exact de gebruiksaanwijzing zo wordt uw haar niet belast en zal het minder snel weer opnieuw droog worden.

Haar dat maar niet wil glanzen

Om prachtig glanzend haar te krijgen heeft het veel vochtige substanties en verzorging nodig. Bij droog, dof en beschadigd haar staan de haarschubben open. Daardoor wordt geen licht gereflecteerd en ziet het haar er dof uit. Hiertegen helpen alleen zgn. vochtigheidsshampoos en glanssprays.

De zon heeft een uitdrogende werking op het haar

Voor lichaam en geest is vakantie houden heel goed maar voor uw haar betekent het veel stress. Vooral de combinatie van zon en zout water droogt het haar enorm uit. Daarom moet u in deze periode veel extra zorg aan uw haren besteden in de vorm van vochtigheidsspays, haarkuren, haarolieën. En het is vooral heel erg belangrijk om, als u nog naar de zon gaat, uw haren te beschermen tegen de zon met een zonnehoedje of sjaaltje. Uw haar zal uw dankbaar zijn.

Dit laatste is zeer zeker aan te raden voor mensen met droog haar en geverfd of gebleekt haar !

Hoe krijgt u meer volume in uw haar ?

Om meer volume in uw haar te krijgen kunt u het haar het beste wassen met een zgn. volume shampoo. Hierdoor wordt het haar schoon maar door de substantie die er in zit wordt het haar voller. Tot slot kunt u nog een hele lichte conditioner op het haar aanbrengen.

Haar verven en gekleurde lokken

Meestal direct na het verven of kleuren van uw haar heeft u waarschijnlijk de indruk dat uw haar dikker lijkt dan normaal? Dat is echter geen wonder omdat er om iedere haar een gekleurd laagje kleurstof is aangebracht.

Omdat uw haar door verven en/of bleken veel te lijden heeft  is  toch aan te raden om het, ook op langere termijn, zo mooi mogelijk te houden. U kunt hiervoor speciale verzorgingsproductenvoor voor gekleurd haar aan schaffen. Diverse merken voeren deze producten.

Deze producten zorgen ervoor dat uw haar weer in evenwicht wordt gebracht !

Reacties
Categorieën