Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
1

Voetverzorging, gelegenheid tot het stellen van vragen

2 min
1

Voetverzorging, gelegenheid tot het stellen van vragenVandaag stelt de redactie van Beautydiscover, Susanne v. Soest aan u voor. Zij is al 15 jaar gediplomeerde pedicure met o.a. ook pakket “de Diabetes voet” in haar pakket.

Beautydiscover heeft Susanne bereid gevonden regelmatig een artikel te schrijven over haar vak en de dingen die ze meemaakt in de dagelijkse praktijk. Ook wil ze u in de gelegenheid stellen vragen te stellen op het gebied van voetverzorging. Ze zal uw  vragen zo professioneel mogelijk beantwoorden.

U kunt uw vragen gewoon insturen als u de vraag intypt op  de daarvoor bestemde plaats onder dit artikel ! U krijgt zo snel mogelijk een professioneel antwoord. 

Voetverzorging, gelegenheid tot het stellen van vragen

Susanne aan het werk in haar instituut: Op den Voet

Dan volgt hieronder het eerste artikel van onze “huis”pedicure Susanne van Soest

Het pedicurevak heeft vaak verassingen in petto, zowel op professioneel vlak als op het persoonlijke vlak. Deze combinatie maakt dat iedere werkdag weer anders is.
Ik ben nu 15 jaar pedicure en nog steeds begin ik de dag met veel plezier en vind ik het weer spannend welke voeten en mensen ik tegen kom.

Omdat er legio onderwerpen zijn die ik  kan aangrijpen om de mooie en minder mooie kanten van voeten te belichten wil ik graag een vraag- en antwoordkolom starten.
Zo kan ik mijn kennis delen.
Allereerst kan ik natuurlijk wel vertellen hoe verschillend mensen over hun eigen voeten denken. Vaak heb ik cliënten die doorverwezen zijn door hun huisarts of podotherapeut, misschien vanwege het constateren van Diabetes Mellitus of likdoons/eeltplekken.
Sommigen van u zijn nog nooit bij een pedicure geweest (deze nieuwe clienten zijn voor mij het leukst!) en vinden hun voeten er eigenlijk prima uitzien, ondanks dat ik de vele eeltplekken en verkeerd geknipte nagels al van (bij wijze van spreken) een kilometer afstand kan zien. Na een behandeling waarin ik vertel wat ik voor deze mijnheer of mevrouw kan betekenen en nadat ik de nagels weer dungefreesd en recht geknipt heb en de vervelende eeltplekken heb verwijderd, laat ik zien en voelen wat het verschil is. De verbazing en vooral opluchting is meestal groot!!

Weer anderen vinden het heel normaal en nodig iedere maand naar de pedicure te gaan om alles bij te laten werken, terwijl er eigenlijk niets aan de hand (voet) is.
Aangezien ik een medisch gerichte pedicure ben stuur ik deze mensen door naar collega’s die het fijn vinden om nagels mooi te maken en te lakken en eventueel een cosmetische voetbehandeling te geven. Dit is heerlijk om te ondergaan, je voeten worden gereinigd, gescrubd en je word er heerlijk verwend met koude- of warmtepakkingen. Er is veel mogelijk op dit gebied.

Misschien denken u nu wel :”Nagels knippen kan iedereen”. Maar góed knippen is weer van een heel ander kaliber.
Helaas zijn er toch nog legio mensen die, om maar een voorbeeld te geven, de  hoekjes van de nagels wegknippen. De druk word zo inderdaad (voor korte duur) minder. Maar heeft u dezelfde gewoonte al de nodige jaren dan zult u zien dat de nagel steeds boller gaat ‘groeien’. Dit komt omdat de nagel van nature de huid iets omlaag duwt. Ga je nu consequent aan de zijkanten de nagel weghalen, dan zal de huid omhoog komen en een iets gaan ‘krullen’ aan die zijkantjes. Gaandeweg creëer je een bollere nagel en een nagel die steeds dieper in het nagelbed ‘wegzakt’. Als pedicure zijn er vele oplossingen om dit weer in goede banen te leiden, van tamponages tot aan nagelbeugeltjes. En daar zijn hele goede resultaten mee te behalen !

Graag zie ik vragen tegemoet die ik kan beantwoorden,

Reacties
Categorieën