Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
3

Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen

3 min
3

Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharenEen interessant artikel voor zowel collega schoonheidsspecialisten als geïnteresseerde lezers die erover denken zich te laten ontdoen van overbeharing in een schoonheids- of pedicure salon. Maar, ook voor hen die al onder behandeling zijn voor ontharen maar eens een hernieuwde behandelmethode willen uitproberen, is dit artikel misschien wel interessant.

Ondergetekende was met een aantal collega’s van de schrijvende pers op beauty gebied uitgenodigd om kennis te maken met deze hernieuwde techniek van ontharen. De demonstraties werden gegeven door de bekende collega schoonheidsspecialist en docent PAUL BODE. Hij is dan ook te zien op de hieronder afgebeelde foto’s van deze interessante en leerzame dag.

heeft bij velen, werkzaam in de schoonheidsverzorging en/of visagie of pedicure gebied al een bekende naam. Gediplomeerde schoonheidsspecialisten en pedicures kunnen bij Cosinta ook een cursus volgen en een certificaat behalen voor :

Inleiding

Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen2Al in vroegere tijden bijv. in het oude Egypte gebruikten de mensen suiker om zich te ontdoen of te laten ontdoen (door slaven) van overtollige haargroei. Ook nu nog wordt suiker hiervoor gebruikt in een aantal Arabische landen zoals bijv. Marokko, Tunesië en Algerije maar ook in het Midden Oosten en Turkije wordt hier door velen nog steeds suiker voor gebruikt. En dat suiker behoorlijk kan plakken weten we eigenlijk allemaal wel.

Voordelen van deze herontdekte methode:
U zult wel denken:” Waarom weer een nieuwe methode? Er zijn al zoveel mogelijkheden op het gebied van ontharen zoals : harsen, elektrisch ontharen, laseren.”

Dat is natuurlijk ook zo maar wij konden deze dag zelf constateren dat Body Sugaring zeker een aantal extra voordelen heeft op de reeds bestaande ontharingsmethoden. Dat zijn o.a. :

  1. Minder pijnlijk omdat er geen of nauwelijks beschadigingen optreden
  2. Geen allergische reacties (omdat suiker de mooie eigenschap heeft te desinfecteren)
  3. Body Sugaring is op het gehele lichaam te gebruiken ook op het gezicht
  4. De behandelingen leiden op den duur tot een vermindering van de haargroei.
    In tegenstelling tot bijv. de normale harsmethoden worden de haren verwijderd in de richting van de hatuurlijke haargroei en daardoor in zijn geheel verwijderd waardoor de haren niet afbreken
  5. Ook het behandelen van korte weerbarstige haartjes is door deze methode geen enkel probleem
  6. Het gebruik van bepaalde medicijnen of zwangerschap vormen geen belemmeringen voor het ontharen door middel van suiker
  7. Afgestorven huidcellen worden weggehaald waardoor de huid er zijdezacht en gezond gaat uitzien.

De behandeling

Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen3 Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen4 Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen5

Deze techniek wordt gedaan, zoals hierboven al vermeld, met een mengsel van natuurlijke ingrediënten (o.a. suiker en Arabische gom) zonder chemische toevoegingen. De suiker wordt  heel licht verwamt (in een comfort) en de behandelaar werkt met een plastic handschoen aan.  De suikerpast is, indien nodig, er af te halen met gewoon water ! Het te behandelen huiddeel wordt vooraf gereinigde en met een speciaal poeder bewerkt en met de haargroeirichting mee opgebracht . Dan wordt met korte rukjes (flicks) de suiker van de huid afgetrokken. De haren zitten met wortel en al in de suiker die dan meteen wordt  weggegooid. Daardoor geen geklieder met harsstroken, spatel e.d. Na afloop wordt de laatste suiker met de gebruikte handschoen eveneens in de afvalemmer gedaan.

Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen6 Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen7 Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen8

Waar en bij wie kunt u hiervoor terecht?

Body Sugaring een hernieuwde manier van ontharen9Nadat u de bovenstaande voordelen van deze methode heeft gelezen zult u, als eventueel geïnteresseerde cliënt(e) zich afvragen waar en bij wie u hiervoor terecht kunt. Deze gecertificeerde vakmensen kunnen u een uitstekende service geven en zij integreren  Body Sugaring eventueel tot een vast onderdeel van uw behandeling. Uw behandelaar kent uw haargroeipatroon en kan u daardoor een effectieve manier  bieden om uw haargroei te verminderen.


Reacties
Categorieën