Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Snel en efficiënt van uw overtollige haren of irritaties af !

3 min
0

Voor zowel dames als heren is niets vervelender dan haren te hebben op plaatsen waar ze niet horen of irritaties door ontharen en/of scheren. Of dit nu uit cosmetisch dan wel uit esthetisch oogpunt is maakt natuurlijk niets uit. Dit euvel komt u iedere dag tegen, zeker als u op vakantie bent. In dit artikel gaan we in op de  IPL ontharingsmethode om permanent met ongewenste haargroei af te rekenen.

Inleiding

De laatste tijd is er in de media veel aandacht geweest voor de risico’s van met name laser apparatuur. Hierop is echter een zeer goed en veilig alternatief op de markt gekomen: de IPL ontharingsmethode.

Uiteraard is een goede en eerlijke voorlichting naar u, voldoende geteste apparatuur en grondige scholing van de behandellaars van cruciaal belang om een tevreden eindresultaat te behalen. Op basis van deze punten kunt u al een inschatting maken over de te verwachten resultaten en veiligheid van een systeem.

Zoals u weet zijn er een groot aantal manieren om van overtollige haren af te komen. Een aantal manieren kunt u zelf toepassen maar voor andere moet u specialisten inschakelen. Wij noemen hier de verschillende methodes nog een keer:

1. Epileren (uittrekken met tang of pincet)
2. Depileren (scheren of schuren)
3. Body Sugaring (ontharen met behulp van suiker)
4. Elektrisch ontharen door bijv. de zgn. Blend methode door schoonheidsspecialist(e)
5. Harsen met behulp van bijv. strips, vloeibare hars, crèmes, draadje
6. Ontharen met behulp van Laser apparaat
7. Ontharen met behulp van de IPL methode.

Voornaamste verschillen tussen Laser en de IPL ontharingsmethode

Werking IPL
Met IPL wordt gebruik gemaakt van het aanwezige pigment (melanine) in de haren. Pigment heeft de eigenschap dat het de energie in licht absorbeert (opneemt) en omzet in warmte. Bij IPL werkt het pigment als geleider naar het haarwortelzakje waardoor dit vernietigd wordt. Bij de  IPL behandelingen wordt gewerkt met een behandeloppervlak van 10 cm2 waardoor een korte behandeltijd gerealiseerd word.

Werking Laser
Met Laser wordt een dunne en zeer krachtige lichtstraal door de oppervlakte van de huid heen gezonden. Deze lichtstraal is gericht op het pigment (melanine) in de haren welke het licht zal opnemen. Deze zal het licht geleiden naar het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt. Bij een Laser behandeling wordt gewerkt met een zeer klein behandeloppervlak waardoor de behandeling veel tijd in beslag neemt.

Tussen Laser en de IPL methode zitten dus erg grote verschillen als gekeken wordt naar veiligheid en snelheid. Beide komen in het voordeel uit van de IPL methode. Beide methoden worden inmiddels uitgevoerd door de vele salons die er mee werkzaam zijn en de duizenden mensen die ermee behandeld zijn. Hier hebben wij nog even kort enkele vergelijkingen naast elkaar gezet:

IPL LASER
Behandeltijd KORT(benen20 minuten) LANG(benen 90 minuten)
Kans op complicaties(bijv.verbrandingenpigmentverschuivingen) Gering Groot
Kosten Goedkoper dan Laser Duurder dan IPL
Gebruik Ook door niet medici Alleen door medici
Gevoel behandeling Elastiekje Pijnlijk

 

Hoe werkt de IPL apparatuur?

Met deze methode wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en de haarstamcellen (onderin ieder haarzakje liggen haarstamcellen en door deling van deze cellen groeit er steeds weer een nieuwe haar). Door de toegevoegde warmte van dit apparaat en deze methode worden zowel de haarzakjes als de haarstamcellen vernietigd waardoor er geen nieuwe haren meer kunnen groeien. Op ieder  lichaamsdeel kan door middel van deze methode een haarreductie van 90 % worden behaald.

Doordat alle haren in een andere groeifase verkeren en daardoor niet voor 100% in een keer  kunnen worden aangepakt zijn er gemiddeld zo’n 8 behandelingen nodig om deze 100% ontharing te benaderen. Een resultaat van 100% kan met geen enkel Laser of IPL systeem behaald worden, omdat er altijd haren na jaren in een slaapfase verkeer te hebben weer kunnen gaan groeien. Maar 90% is een dermate grote reductie dat er gesproken kan worden over definitief ontharen.

Gemiddeld zijn 8 behandelingen noodzakelijk om dit percentage te realiseren. Deze behandelingen moeten telkens met een tussenpose van 6 tot 12 weken plaatsvinden voor het meest optimale resultaat. Voor een blijvend resultaat wordt een maal per jaar een zgn. onderhoudsbehandeling aanbevolen.

Door deze efficiënte en snelle manier van ontharen kunt u hierdoor voor altijd afrekenen met ongewenste haargroei, ingegroeide haren en een geïrriteerde huid na het scheren. Na een succesvolle behandelkuur door deze methode hoeft u niet meer te scheren, waxen of harsen enz. Want deze methode is sneller, comfortabeler, effectiever en op termijn goedkoper dan de alle reeds genoemde methodes.

Gemiddelde tijdsduur per behandeling:
• Bikinilijn: 5-10 minuten
• Oksels: 5 minuten
• Volledige rug: 40 minuten

Wilt u meer weten over IPL ontharen, maak dan een afspraak bij Puur Huid.
040-2810404
info@puurhuid.nl
http://www.puurhuid.nl/iplontharen.html

Reacties
Categorieën