Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel

5 min
1

Ontharen door middel van; crème, mousse of gelDe lente is begonnen en de zomer staat binnenkort ook weer voor de deur. We willen allemaal met mooie gladde benen en gladde oksels naar buiten kunnen. Er zijn verschillende manieren van ontharen en ook zijn er verschillende producten in de handel.

Inleiding

U kunt de haren weghalen door: epileren, scheren, harsen, laseren. Maar ook kunt u haren verwijderen door middel van crèmes, mousses of gels. In dit artikel worden deze laatste drie producten beschreven.

Stap 1

Het risico dat u gaat knoeien kunt u het beste oplossen in de douche of in de badkamer. Het is bij de meeste producten niet nodig de huid eerst nat te maken d.w.z. dat u ook uw huid van te voren niet hoeft te wassen.
Wat u zeker niet moet vergeten is een horloge of wekker in de buurt te leggen om precies te weten hoeveel tijd het product op de huid mag blijven zitten. Dit kunt u te weten komen door goed de gebruiksaanwijzing te lezen.

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel2
Stap 2

Breng de ontharingscrème nu op de huid aan. Als uw product een echte crème is breng deze dan met behulp van de bijgeleverde spatel aan op de huid. Heeft u een spray om te ontharen spray die dan op de huid. Let er echter op dat de de huid die u wilt ontharen ook gelijkmatig met het ontharingsproduct bedekt is. Dat zal absoluut geen probleem zijn onder de oksels of op de benen want de huid op deze delen van het lichaam is in het algemeen glad en betrekkelijk ongevoelig. Voorzichtigheid is echter geboden in de omgeving van de schaamstreek. Het ontharingsmiddel mag namelijk nooit terecht komen op de slijmhuid d.w.z. alleen op de normale huid. Daarom houdt afstand van uw geslachtsdelen !

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel3

Stap 3

Lees van te voren de gebruiksaanwijzing met name hoe lang het product moet inwerken en houdt vervolgens precies de tijd in de gaten. Is de tijd verstreken, haal dan op één plekje wat van de substantie af met de spatel. Ziet u nog haartjes zitten? Wacht dan nog enige minuten.
Maar let op: geen enkel ontharingsproduct moet langer dan 10 minuten op de huid blijven zitten !

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel4

Belangrijk:

Niet alle lichaamsharen zijn even dik, ze hebben dan ook een verschillende tijdsduur nodig om in te werken. Op de benen gaat het het vlugst, in de schaamstreek en onder de armen duurt het wat langer.

Stap 4

Zijn de haren door de crème opgelost, haal het product er dan overal af. Was uzelf hierna zorgvuldig met zeep of douchegel. Zo gaat alles, ook de laatste restjes er prima af. Smeer uw benen hierna in met een kalmerende body lotion. Uiteraard kunt u dit opbrengen op alle onthaarde delen van uw lichaam.

Kijk hierna ook goed naar de onderstaande tips zo vergeet u echt niets !

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel5

Tip 1

Laat ontharingscrème nooit in kontact komen met slijmhuid, want de slijmhuid reageert zeer gevoelig op de crème, met name op de chemische formule die in de tube zit. Wees dus extra voorzichtig bij het ontharen van de bikinistreek.
Gebruik ontharingscrème nooit op uw gezicht, hiervoor kunt u beter (laten) harsen, epileren of laseren.

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel6
Tip 2

Breng een product altijd op met een spatel en nooit met uw handen – de nagels bestaan namelijk uit stoffen die ook aangetast kunnen worden door de stoffen in de ontharingscrème en lopen hierdoor het risico heel zacht te worden.
Als u helemaal geen risico wilt nemen trek dan, voor u de crème opbrengt, een paar dunne gummie handschoenen aan. Deze zijn te verkrijgen bij de drogist of apotheek. Hiermee beschermt u de handen het beste!

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel7

Tip 3

Volg altijd de raadgevingen op die in de gebruiksaanwijzing staan. Doe vooral, voor u begint met ontharen, een allergietest. Dat bespaart u in veel gevallen geweldig veel ongemak.
Zo’n test is helemaal niet moeilijk. U moet alleen maar iets van de crème of spray op uw arm doen en een nachtje laten inwerken. Als u de volgende morgen niets ziet op dez betreffende  plek dan kunt u met een gerust hart dit product gebruiken.

Gebruik uw ontharingsmiddel nooit op ontstoken huiddelen zoals het o.a. het geval kan zijn bij: Acne, zonnebrand, wonden enz.

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel8

Tip 4

Laat de crème nooit langer op de huid zitten dan op in de gebruiksaanwijzing is vermeld. Dat wil in de praktijk meestal zeggen; niet langer dan 10 minuten. Laat u het er echter langer opzitten dan kan dit geweldige allergische reacties geven. Daarom is het ook zo belangrijk alle restjes na het ontharen goed met water en zeep
te verwijderen.

Ontharen door middel van; crème, mousse of gel9
Tip 5

Eerst de gebruiksaanwijzingen lezen, dan een product kopen dat voor u het meest geschikt lijkt.

Ontharingscrème, mousse, en gel zijn, wat hun werkwijze betreft, identiek, alleen de manier van opbrengen verschilt.

De crèmes zitten in een tube en zijn meestal vrij dik en moeten met een spatel worden opgebracht. Er zijn echter merken die voor de verschillende huidsoorten ook verschillende crèmes in de handel hebben. Let hierop als u een product gaat kopen.

De inwerktijd van ontharingscrèmes is, in de loop van de jaren, gereduceerd. Toch kunt u het beste, voordat u de crème afspoelt altijd testen of alle haren ook werkelijk zijn opgelost!

Wat de kostprijs van de verschillende producten betreft is een mousse of een gel meestal wat duurder dan een crème. In gebruik zijn ze echter vrijwel gelijk. Een mousse is meestal dunner dan een crème en daarom ook wat makkelijker op te brengen.

Mousse en gel kunnen meestal direct op de huid gesprayd worden, een crème wordt echter met een spatel of sponsje opgebracht. Sprayen gaat vlugger u kunt daarentegen met een spatel nauwkeuriger werken.

In het algemeen is aan te raden de beide genoemde soorten eens te proberen en te kijken wat u het beste bevalt.

Een belangrijke vraag tot slot:Hoe vaak kunt u ontharen als u een ontharingscrème gebruikt?

Door de ontharingscrème worden de haartjes, die boven de huidoppervlak uitsteken opgelost, ze worden er op een soort gelijke manier afgehaald dan door het scheren gebeurd.  Het enige verschil is dat na het scheren u heel vlug weer stoppeltjes heeft. Dit komt omdat de haren recht worden afgeschoren en daardoor voelt u  de recht afgesneden bovenkantjes weer heel snel.
Na werken met een ontharingscrème voelt de nagroei heel zacht aan !

Wanneer moet u weer ontharen?

Dat ligt aan uw haarkleur en uw haargroei. Bij blondines is één maal per week ontharen genoeg. Bij donkerharigen zien we vaak wat eerder nagroei. Daarom moeten zij meestal om de drie, vier dagen ontharen, als ze tenminste helemaal glad door het leven willen gaan !


Reacties
Categorieën