Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Acne bij volwassenen; een schone huid is geen utopie

4 min
1

Acne bij volwassenen; een schone huid is geen utopieHet is jammer genoeg lang niet altijd zo dat mee-eters en puistjes verdwijnen als de puberteit eenmaal voorbij is. Tegenwoordig hebben ook volwassenen steeds vaker last van comedonen en puistjes.

Inleiding

Er zijn hiervoor een aantal redenen te noemen zoals:

Erfelijke aanleg.

Heeft u dit acne-gen? Dan kan voedsel/roken een trigger zijn. Eet extra veel vers fruit en groenten, omega 3 en vis. Minder met het eten van suiker, chocolade, wit brood en koolhydraten. (zie hierover dit eerder geschreven artikel.Chronische stress

In deze jachtige tijd waarin vooral veel volwassenen vaak overbelast zijn met werk, verzorging jonge kinderen enz. komt dit tegenwoordig ook heel veel voor.

Oliehoudende make-up producten

Sommige schoonheidsproducten, zoals hydraterende crèmes of make-up kunnen puistjes door acné veroorzaken of instand houden. Om dat probleem te vermijden, moet u altijd producten kiezen waarop vermeld staat:

‘getest niet comedogeen’ (m.a.w. een product dat de vorming van comedonen (mee-eeters te zien als zwarte puntjes en bobbeltjes in de huid) niet bevordert.
Er bestaan ook haarverzorgingsproducten (waaronder vaseline, die soms gebruikt wordt bij kroeshaar) die acné kunnen veroorzaken, vooral op het voorhoofd bij de haarwortels.

  1. Gebruik een crème voor een vette huid met het opschrift:  ‘getest niet comedogeen’. En vermijd hoe dan ook crèmes voor een droge huid.
  2. Blijf voorzichtig met geparfumeerde crèmes, want ze kunnen sensibiliseren of irriteren.

U hoeft zich voor uw acné natuurlijk niet te schamen en het is al helemaal niet nodig uzelf te isoleren want door goede  huidverzorging kan de conditie van de huid een stuk verbeteren en worden die vervelende en lelijke ontstekingen veel minder.
Een groot aantal merken heeft voor dit huidtype verschillende fantastische producten op de markt gebracht.

Het allerbelangrijkste bij een acne is de grondige reiniging van de huid

Acne bij volwassenen; een schone huid is geen utopie2Het allerbelangrijkste is dat u uw huid altijd heel goed schoon maakt. Hierdoor wordt de zuurgraad van de huid zo goed mogelijk in evenwicht gehouden waardoor ontstekingen en dus puistjes geen grip meer hebben op de huid.
Door deze reiniging wordt ook het teveel vet (talg of sebum) wat door (en in) de huid zelf wordt aangemaakt door de talgkleirtjes die in de huid liggen regelmatig van de huid afgehaald. Hierdoor blijft de aanwezige talg van een aanvaardbaar niveau. Bovendien krijgen pathologische bacteriën hierdoor minder kans ontstekingen te veroorzaken.

Regelmatige zachte peelings zorgen ervoor dat de huid dunner wordt en hierdoor worden de onregelmatigheden minder

Door peelen wordt de huid niet alleen fijner en dunner maar door de lichte schurende

bewegingen, veroorzaakt door de korreltjes die in product zitten, worden de poriën  als het ware opengeschuurd en daardoor kan het teveel aan talg worden afgevoerd.
Hoe vaak u een peeling toepast hangt uiteraard af van de gevoeligheid van uw huid en het gebruikte peeling product. Als standaard kunt u aanhouden dat, als u een gevoelige huid heeft, u niet meer dan een of twee maal per week een peeling toepast. Bij een huid die niet gevoelig is kan dat natuurlijk vaker.

Er bestaan fantastische peelingproducten die uw huid gelijktijdig reinigen en peelen. U kunt wat van dit product opbrengen en met roterende bewegingen van de vingertoppen het hele huidgebied behandelen. Doe dit een minuut of twee en spoel alles hierna af met wat lauw water.

Het beste kunt u de huid na het reinigen nog een keer behandelen met een goede gezichtstonic of lotion. Ook hiervoor geldt weer dat deze geschikt is voor uw huidtype en let u erop dat deze geen alcohol bevat. Alcohol droogt de huid namelijk uit en prikkelt de huid teveel zodat de talgkliertjes hierdoor worden aangezet weer meer talg te gaan produceren.

Als u een onreine huid heeft kunt u zeker geen tonic/lotion overslaan. Want deze dient er juist voor om na de dagelijkse reinigingsbeurt de poriën te openen en te ontdoen van de laatste restjes van het product waarmee u heeft gereinigd. U kunt hiervoor het beste altijd met een schone wattenpad werken.

Acne bij volwassenen; een schone huid is geen utopie3Gebruik altijd een verzorgende crème die is afgestemd op uw eigen huidtype

Het is absoluut af te raden verzorgingsproducten te gebruiken die olie bevatten omdat deze producten de poriën afsluiten. En een onreine huid heeft, door zijn samenstelling, zo wie zo al de neiging verstopt te raken door de vorming van  comedonen/meeeters. Het beste kunt u hiervoor een luchtige gel gebruiken die bijv. veel melkzuur bevat. Deze reguleert op zachte wijze de gestoorde huidfuncties. Daardoor wordt de ontwikkeling van nieuwe comedonen en dus van het ontstaan van puistjes tegengegaan.

U zult binnen zeer korte tijd een verandering in uw huidbeeld ontdekken. Uw teint word gelijkmatiger, frisser en stralender.

Comedonen met een speciale camouflagestift (voor uw huidsoort) prima camoufleren.

Hoe groot de verleiding soms ook zijn kan: knijp mee-eters nooit uit met uw vingers/nagels! Daardoor drukt u de huid kapot en ontstaan ontstekingen. Hierdoor ontstaan na genezing littekens.  En deze littekens gaan nooit meer helemaal weg!
Als u erg veel last heeft van ontstekingen, met alle gevolgen van dien zoals; verdikkingen, roodheden, steken, branden e.d. kunt u het beste een goede schoonheidsspecialist(e) opzoeken die op professionele wijze de verstoppingen uit de huid kan halen en die uw huid verder kan behandelen met goede, aan uw huidsoort en huidproblemen aangepaste producten.

Mocht u een behoorlijke acne hebben kunt u natuurlijk altijd een dermatoloog raadplegen.

Overigens is dit een prima combinatie bij een ernstige acne. De dermatoloog zal u goede medicamenten kunnen voorschrijven om het inwendige probleem aan te pakken en de schoonheidsspecialist(e) kan ervoor zorgen dat de huid ook zo goed mogelijk wordt behandeld zodat er minder verstoppingen, dus minder ontstekingen zullen ontstaan !

Acne bij volwassenen; een schone huid is geen utopie4Een goed hulpje is een aan dit huidtype aangepaste camouflagestift. Deze camoufleert puistjes en mee-eters en door de stoffen die dit soort producten bevat drogen onreinheden sneller in, en er is door de camouflerende eigenschappen minder te zien van die lelijke puistjes, plekjes e.d.

Belangrijk: Stem uw verzorgingsproducten af op uw huidsoort en huidproblemen

Het duurt niet lang of de eerste verschijnselen van een goede verzorging worden duidelijk zichtbaar. Uw huidbeeld wordt regelmatiger, de huid ziet er frisser en schoner uit en de ontstekingen worden minder.

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

 

 

Reacties
Categorieën