Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
6

HET GEMAK VAN BEAUTYSTICKS !!

3 min
6

Wie last heeft van verstopte poriën(acne,comedonen)weet hoe vervelend het is om die goed uit de huid te krijgen. Om dit werkje eenvoudiger te maken zijn handige “instrumentjes”op de markt gebracht. Hoe u dit moet doen leest u in onderstaand artikel.

Inleiding

Beautysticks zoals deze handige instrumentjes worden genoemd zijn twee dezelfde “stokjes”  handig gemaakt van kunststof. Maar, en dat is nu juist  het handige hieraan, is, dat er mooie ronde puntjes aanzitten (aan iedere zijde wat anders afgeronde puntjes) waardoor bij het uithalen van die lelijke talgpropjes de omliggende huid niet beschadigd. En dit laatste is heel belangrijk ! Waarom?

1.  Niet alleen omdat door het verwijderen van dit talgpopje er geen puistje (ontsteking)  kan ontstaan op die plaats

2. Door te ruw uithalen (bijv. door gebruik van de nagels) van de mee-eters kan ook huidbeschadiging ontstaan dat na genezing een litteken achterlaat.

Hoe kan de huid het beste voorbereid worden voordat comedonen worden verwijderd?

Een talgprop is het beste te verwijderen als de opperhuid (het bovenste vliesje van de huid, te vergelijken met een blaar) zo dun mogelijk wordt gehouden/gemaakt.

Dit kunt u bereiken door de huid een peeling te geven. Op deze website staan diverse artikelen over acne en peeling behandeling. Zowel thuis als in de schoonheidsinstituten. Enige van deze artikelen kunt u hier linken:

a) een zelfgemaakte peeling

b) BDR methode in het schoonheidsinstituut met verzorging voor thuis

c) Weer een zachte huid door scrubben of een peeling 

d) Microdermabrasie; een mechanische peeling

Hoe Kunt u het beste te werk gaan?

Maak eerst de huid op en rondom het talgpropje goed schoon en uiteraard ook de beautysticks zelf. Dit kan het beste gebeuren met een watje bevochtigd met alcohol van 70% of een ander desinfecterend middel.

Als u de Beautysticks een keer gebruik heeft kunnen ze goed worden gereinigd met water en zeep en hierna voodat u ze weer opnieuw wilt gebruiken desinfecteren.

Hoe wordt ’n mee-eter (comedon) verwijderd ?

Zet aan iedere zijkant van het talgpropje een Beautystick op  de huid en duw dan onder zacht opvoeren van de druk,  zacht maar wel stevig de stokjes als het ware naar elkaar toe. De huid waar de mee-eter zit zal dan omhoog geduwd worden. Hierdoor ontstaat druk en het propje komt uit de huid.

Wit u deze handeling helemaal soepel laten verlopen, zonder te veel druk te moeten uitoefenen, prik dan, met een sterieel injectienaaldje (verkrijgbaar bij de Apotheek)heel oppervlakkig (het naaldpuntje heel schuin oppervlakkig insteken) in het de huid van midden van de zwarte punt of zwelling van het propje.

Mocht u het idee hebben dat het propje daarna nog niet grondig verwijderd is herhaal dan deze handeling. Want als er maar iets van het talgvet in de huid achterblijft is meestal daarna toch nog een vervelend puistje het gevolg!

Nabehandeling

Als het propje eenmaal verwijderd is, neem dan een watje met wat alcohol (70% verkrijgbaar bij de drogist of apotheek) en desinfecteer hiermee de behandelde plaats. Zo voorkomt u alsnog een nieuwe ontsteking door huidbacteriën op de betreffende plaats enkel en alleen omdat de huid natuurlijk op dat moment beschadigd is.

Gebruik nooit de stokjes voor iemand anders voordat u ze voldoende (zie boven) hebt gereinigd en gedesinfecteerd !


Reacties
Categorieën