Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Gezond bruin zijn en zo lang mogelijk blijven !

4 min
0

Gezond bruin zijn en zo lang mogelijk blijven !Dat begint met een zorgvuldige voorbereiding van uw huid op de komende vakantie en het aanschaffen van de juiste cosmetische producten.

Inleiding

Als u onderstaande adviezen goed ter harte neemt zult u kunnen genieten van uw vakantie zonder pijnlijke verbrandingen en ook na uw vakantie lekker lang bruin blijven. Bij de aankoop van anti-zonnebrand middelen moet u ook eens denken aan Aloë Vera producten, omdat de stoffen van deze plant erg goed en verkoelend werken bij zonnebrand.

Een decolleté met rimpels is niet mooi

Voelt u zich bovendien ook niet prettig in bikini of zwempak omdat u last heeft van rimpeltjes in uw decolleté kunnen wij u van harte de Chestapeel aanraden. Wilt u hier meer over weten bekijkt u dan het artikel dat over dit onderwerp geschreven is.

Tip 1

Als uw huid nog niet echt gewend is aan de zon en u daardoor meer risico loopt op een zonne-allergie kunt u het beste eerst een paar keer een zonnebankje pikken om uw huid aan UV licht te laten wennen. Maar wees vooral voorzichtig en doet dit dus absoluut niet te lang.

Tip 2

Begin vlak voor uw vakantie met een grondige scrub of peeling beurt. Hierdoor wordt het bovenste laagje van de huid mooi dun omdat de dode huidcellen er hierdoor afgehaald worden waardoor de huid extra goed bepaalde stoffen en stralen (UV stralen van de zon) kan opnemen. Hoe u het beste een peeling kunt geven kunt u nog eens nalezen in dit artikel.

Tip 3

Als derde punt moet u vooraf heel goed bij uzelf nagaan welk huidtype u heeft. Zie het een apart over dit onderwerp geschreven artikel.

Hierna kunt u precies bepalen welke SPF factor u moet hebben voor uw anti-zonnebrandmiddel. Bij het kopen van dit middel moet u vooral niet vergeten een goede after-sun aan te schaffen want het is heel belangrijk om uw huid na het zonnen goed te verzorgen en ook is het prettig dat uw bruine kleur zo lang mogelijk in stand blijft.

Nadat u uw eigen SPF factor heeft bepaald kunt u vast beginnen met een zgn. zonvoorbereider. Dit soort crème’s activeren voordat u met zonnen begint de pigmentaanmaak voor het opbouwen van uw eigen bescherming tegen de zon en zorgt dat u veel sneller bruin wordt al tijdens het zonnebaden.

Tip 4

Aangekomen op uw vakantiebestemming ga dan vooral niet meteen te lang in de zon. Bouw de tijd dat u in de volle zon doorbrengt langzaam op. Denk er daarbij vooral aan dat u ook in de schaduw verkleurd. En pas uw anti-zonnebrandfactor aan aan de mate waaraan uw huid gewend is aan de zon.

Tip 5

Ga op de heetste uren van de dag d.w.z. tussen 12.00 – 15.00 helemaal niet in de zon maar bijv. lekker even liggen of breng deze tijd door op een schaduwrijk terrasje achter een glaasje of ijsje.

Tip 6

En mocht er eens een dagje geen zon zijn denk dan niet dat u niet kunt verbranden want ook dan (ook in de schaduw als de zon wel schijnt) zijn er volop UV stralen waardoor u bruin wordt maar ook kunt verbranden.

Tip 7

Als u de beginfase met een hoge beschermingsfactor achter de rug heeft kunt u een SPF factor die weer wat lager ligt dan die u hiervoor heeft gebruikt. Maar houdt ook wel altijd uw huidtype in de gaten !

Tip 8

Omdat u al goed beslagen ten ijs bent met het juiste beschermingsmiddel d.w.z. juiste SPF factor smeert u zich ruim voordat u de zon in gaat (ongeveer 20 minuten van te voren) goed helemaal in.

Tip 9

Als u snel bruin wilt worden kies dan een middel met een toegevoegde zgn. bronzer dan gaat het bruinen nog sneller. Vergeet ook de kwetsbare plekken niet zoals neus, oogleden, achterkant nek, achterkant knieën enz.

Tip 10

Smeer uzelf iedere twee uur opnieuw grondig in. Maar dat geldt ook meteen na het zwemmen. Mocht u bijv. spelletjes doen in het water of een tochtje maken op een boot smeer u van te voren extra goed in want door de reflectie van de UV stralen op het water WORDT HET BRUIN WORDEN MAAR OOK HET VERBRANDEN VERSNELD !

Tip 11

U wordt het snelste bruin als u beweegt in de zon. Dus doe een spelletje met de kinderen of een potje badminton met uw partner.

Mocht u toch een allergische reactie krijgen weet u wat u hiertegen moet doen.

Tip 12

Als u uit de zon gaat smeer uzelf grondig in met een goede after-sun. Deze zorgt ervoor dat uw huid voorzien wordt van de benodigde beschermende stoffen zoals bijv. een hydratant en daardoor ook langer bruin blijft.

Aloë Vera Gold Gel na het zonnen

Tip 13

In zuidelijke/warme landen staat de zon vrijwel loodrecht. Dus zorg voor het beschermen van uw hoofd door een sjaal of klepje en bescherm de ogen met een goede zonnebril.

Tip 14

Velen weten het niet maar zonnebaden vreten energie. D.w.z. eet extra veel groeten en vers fruit/fruitsap in plaats van uw gebruikelijke frisdrank.

Tip 15

Ga iedere dag iets langer in de volle zon. Zo wordt voorkomen dat u verbrand en zal de bruine kleur geleidelijker te zien zijn en gaat u niet vervellen waardoor het bruin weer meteen verdwijnt.

Tip 16

Blijft u zich ook insmeren met uw anti-zonnebrandmiddel ook als u al bruin bent. Want ook dan kunt u nog steeds heel lelijk verbranden.

Tip 17

Als u al deze bovenstaande adviezen ter harte neemt zult u niet alleen uitgerust terugkomen maar ook nog lang kunnen nagenieten van een prachtige bruine huid.

tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

Reacties
Categorieën