Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliën
21 februari 2008 

Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliën

Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliënEen peeling is zeer goed voor de huid. Want een peeling maakt de huid dun, verwijdert schilfertjes, maakt de poriën open. Het gevolg van dit alles is dat de crèmes of maskers die daarna worden opgebracht beter worden opgenomen door de huid en daardoor dus ook beter werken.

De ingrediënten

Koop een groene leem bijv. Vertargil (www.Vertargil.nl) van de Firma Chi (te koop bij drogisten en reformhuizen o.a. bij De Tuinen) Deze groene klei die wordt verkocht in kleine en grote tubes. Hiermee is een fantastische peeling maar ook een masker te maken.

PEELING

De werkwijze

  1. Doe wat uit de tube (3 cm) in een klein schaaltje.
  2. Doe er een heel klein beetje, liefst gedestilleerd water bij (gedeminiraliseerd water kan ook en is o.a. te koop in flessen bij Kruidvat)
  3. Voeg hierbij twee à drie (maximaal) druppeltjes Salie. Salie is een etherische olie waarbij het belangrijk is dat die 100% zuiver is, ook hiervoor kunt u het beste Salie van een goed merk bijv. van bijv. Volatile of Chi kopen.
  4. Deze olie moeten personen met een te hoge bloeddruk niet gebruiken want hiervoor is Salie niet goed)

Meng dit goed door elkaar en breng het mengsel met een kwastje op de vooraf gereinigde huid van gezicht en decolleté en laat de mond en ogen vrij (dus breng het op net als een maskertje).
Ga dan boven een bak kokend water zitten of leg een, in warm water natgemaakte handdoek over het gezicht.
Blijf zo 15 tot 20 minuten rustig liggen.
Daarna gaat je met een vochtig gemaakt borsteltje over het gehele gezicht. Als je geen borsteltje hebt ga dan met twee vingers in cirkelende bewegingen over het gezicht.
Als je het hele gezicht op deze manier hebt gedaan neem je de peeling met een vochtig washandje met lauw water af.

U zult nu zien dat de huid prachtig roze, mooi helder en zacht is geworden. Als u hierna dan nog een maskertje opdoet uiteraard aangepast aan uw huidtype zal uw huid mooier zijn dan ooit.

Masker

Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliën2Na een peeling werkt een masker natuurlijk extra goed omdat de poriën open staan en de opperhuid wat dunner is geworden. Uiteraard kan een masker ook opgedaan worden zonder  dat u hiervoor een peeling heeft toegepast.

Dezelfde klei kunt u ook heel goed gebruiken als basis voor een masker.

En als extra kunt u dan, aangepast aan uw huidtype een druppel etherische olie bijvoegen. Vertargil bevat een aantal mineralen en is dus als masker voor ieder huidtype goed te gebruiken.

Voeg voor een masker van groene klei (2 eetl.) dat u wat dunner kunt maken met bronwater of gedistilleerd water (absoluut geen leidingwater want dat bevat wat chloor) Voeg hieraan maximaal in totaal  3 druppels toe van de volgende etherische oliën(uiteraard zijn dit maar enige voorbeelden er zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden maar die zijn het beste in handen van een Aromatherapeute).

een onzuivere huid                           Lavendel /Tea tree/ Kamille

acne huid                                          Tea tree Lavendel/Kamille

huid met roodheden/couperose      Kamille/Lavendel

vochtarme huid/droge huid             Rozenhout, Citroen, Lavendel

vette huid                                         Citroen/Kamille

vermoeide geïrriteerde, tere huid   Rozenhout, Kamille, Lavendel

tegen overmatige transpiratie         Salie (werkt bloeddrukverhogend !)

huid die vocht vasthoudt                  Jevenerbes

Denkt u er altijd aan zuivere eth. olien nooit onverdund op de huid te doen. Dit kan altijd allergische reacties veroorzaken. Als u een hoge bloeddruk heeft moet u geen Salie gebruiken !

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

 

 

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 08 May 2013

Eerdere reacties: Hallo, Ik wil een peeling zelf maken van groene klei en salie. Alleen nu ben ik in verwachting en is salie natuurlijk niet goed. Is er een andere oplossing? Kan ik er lavendel olie voor in de plaats doen bijvoobeeld? groeten Jolande Jolande op 03.06.2009. 12:51 Hallo Jolande, Nu je in verwachting bent is salie inderdaad niet goed want het werkt bloeddruk verhogend. Wat je nu beter kunt nemen i.p.v. salie is Geranium. Dat werkt ook prima op de hoornlaag van de huid en in combinatie met de groene klei is dit voor jou een prima peeling. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 08.06.2009. 11:48 Dag Marga, Wij hebben elkaar ontmoet op de vakbeurs en heb u vertelt over mijn plannen in het verpleeghuis. Hoe kan ik u hierover het een en ander vertellen? Over de vertagil ook een vraag: Heb het uitgeprobeerd als lysing, maar moet de lysing echt zo lang blijven zitten en ook echt onder de waterdamp? Ik verneem graag van u terug. MVG Helen Helen buijtelaar op 02.04.2012. 19:50 Hallo Helen, Een lysing moet echt onder de vap anders droogt hij geweldig in en krijg je er met veel moeite af. Bovendien doen de stoffen vochtig beter hun werk. Je kunt me, i.v.m. overdracht van de site beter mailen op mijn mailadres: mdobma@onsmail.nl dan kan ik je beter te woord staan. Veel succes met je werk in ieder geval! Marga Dobma Marga Dobma op 29.12.2012. 11:53

Reactie plaatsen