Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
1

Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliën

2 min
1

Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliënEen peeling is zeer goed voor de huid. Want een peeling maakt de huid dun, verwijdert schilfertjes, maakt de poriën open. Het gevolg van dit alles is dat de crèmes of maskers die daarna worden opgebracht beter worden opgenomen door de huid en daardoor dus ook beter werken.

De ingrediënten

Koop een groene leem bijv. Vertargil (www.Vertargil.nl) van de Firma Chi (te koop bij drogisten en reformhuizen o.a. bij De Tuinen) Deze groene klei die wordt verkocht in kleine en grote tubes. Hiermee is een fantastische peeling maar ook een masker te maken.

PEELING

De werkwijze

  1. Doe wat uit de tube (3 cm) in een klein schaaltje.
  2. Doe er een heel klein beetje, liefst gedestilleerd water bij (gedeminiraliseerd water kan ook en is o.a. te koop in flessen bij Kruidvat)
  3. Voeg hierbij twee à drie (maximaal) druppeltjes Salie. Salie is een etherische olie waarbij het belangrijk is dat die 100% zuiver is, ook hiervoor kunt u het beste Salie van een goed merk bijv. van bijv. Volatile of Chi kopen.
  4. Deze olie moeten personen met een te hoge bloeddruk niet gebruiken want hiervoor is Salie niet goed)

Meng dit goed door elkaar en breng het mengsel met een kwastje op de vooraf gereinigde huid van gezicht en decolleté en laat de mond en ogen vrij (dus breng het op net als een maskertje).
Ga dan boven een bak kokend water zitten of leg een, in warm water natgemaakte handdoek over het gezicht.
Blijf zo 15 tot 20 minuten rustig liggen.
Daarna gaat je met een vochtig gemaakt borsteltje over het gehele gezicht. Als je geen borsteltje hebt ga dan met twee vingers in cirkelende bewegingen over het gezicht.
Als je het hele gezicht op deze manier hebt gedaan neem je de peeling met een vochtig washandje met lauw water af.

U zult nu zien dat de huid prachtig roze, mooi helder en zacht is geworden. Als u hierna dan nog een maskertje opdoet uiteraard aangepast aan uw huidtype zal uw huid mooier zijn dan ooit.

Masker

Peeling en masker met behulp van groene leem en etherische oliën2Na een peeling werkt een masker natuurlijk extra goed omdat de poriën open staan en de opperhuid wat dunner is geworden. Uiteraard kan een masker ook opgedaan worden zonder  dat u hiervoor een peeling heeft toegepast.

Dezelfde klei kunt u ook heel goed gebruiken als basis voor een masker.

En als extra kunt u dan, aangepast aan uw huidtype een druppel etherische olie bijvoegen. Vertargil bevat een aantal mineralen en is dus als masker voor ieder huidtype goed te gebruiken.

Voeg voor een masker van groene klei (2 eetl.) dat u wat dunner kunt maken met bronwater of gedistilleerd water (absoluut geen leidingwater want dat bevat wat chloor) Voeg hieraan maximaal in totaal  3 druppels toe van de volgende etherische oliën(uiteraard zijn dit maar enige voorbeelden er zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden maar die zijn het beste in handen van een Aromatherapeute).

een onzuivere huid                           Lavendel /Tea tree/ Kamille

acne huid                                          Tea tree Lavendel/Kamille

huid met roodheden/couperose      Kamille/Lavendel

vochtarme huid/droge huid             Rozenhout, Citroen, Lavendel

vette huid                                         Citroen/Kamille

vermoeide geïrriteerde, tere huid   Rozenhout, Kamille, Lavendel

tegen overmatige transpiratie         Salie (werkt bloeddrukverhogend !)

huid die vocht vasthoudt                  Jevenerbes

Denkt u er altijd aan zuivere eth. olien nooit onverdund op de huid te doen. Dit kan altijd allergische reacties veroorzaken. Als u een hoge bloeddruk heeft moet u geen Salie gebruiken !

Banner 728x90 ebook masker recepten

Reacties
Categorieën