Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
1

Wellness voor uw haar

3 min
1

Wellness voor uw haarWellness betekent het verwennen van zowel lichaam als geest. Door het ontvluchten van stress kunt u zich ontspannen. Daarna zult u zich als herboren voelen. Bij dit verwennen hoort een algehele lichaams- en gezichtsverzorging waarna uw huid er ook weer fantastisch uit zal zien. Hierbij worden, jammer genoeg, onze haren vaak vergeten!

Inleiding

Iedere dag weer worden, juist onze haren, belast door verven,föhnen, stylen, wind, zon en milieu.
Daarom is het heel belangrijk ook uw haren eens een extra wellness beurtje te geven. Als uw haar er goed uitziet geeft dat ook uw uiterlijk en daardoor ook uw geestelijke welbevinden een flinke oppepper.
Daarom in dit artikel enige tips hoe u uw haren eens heerlijke kunt verwennen.   

Als eerste moet u een lekker sfeertje maken.

Beschikt u over u een badkamer? Maak daar dan eens een fantastisch sfeer door wat kaarslichtjes te plaatsen, zorg voor een heerlijk sfeermuziekje en zet uw favoriete

drankje (thee,wijn, en als u het heel luxe wilt doen champagne) binnen handbereik.
Laat vervolgens uw bad vollopen met wat heerlijke etherische olie of badzout. Zie hiervoor ook het al geschreven artikel op deze site onder de kop 50 plus Beauty /Aromatherapie

Als er een heerlijke geur in een ruimte hangt dan is dat meteen heel heilzaam voor uw geest.

Ontspannende massage en verzorging

Ontspannende hoofdhuid massage
Begin met een ontspannende hoofdhuid massage. Dat werkt niet alleen ontspannend

maar is ook heel goed voor de doorbloeding van de hoofdhuid waardoor de

haarwortels versterkt worden.

Masseer met uw vingertoppen vanaf de slapen zachtjes met ronddraaiende

bewegingen over het hoofd en ga zo naar achteren tot in de hals.
Herhaal dit zo vaak u het prettig vindt.

Gebruik hiervoor meteen een goede shampoo. D.w.z. gebruik een shampoo die geschikt is voor uw haartype maar ook een shampoo met een regenererende werking is heel fijn.

Als u hiermee klaar bent moet u uw haar heel grondig uitspoelen  met lauwwarmwater. Spoel twee maal zo lang als dat u gemasseerd heeft en vindt u dit lekker kan het natuurlijk helemaal geen kwaad het nog langer te doen.

Intensieve verzorging

Haarkuur/haarmasker
Doe aansluitend een kuurtje op uw haar. Uiteraard is het hierbij ook weer het beste een kuurtje te gebruiken dat het beste past bij uw haar en uw haarconditie past op het moment van deze wellness behandeling. Zorg hiervoor dat u een kam met grove tanden binnen handbereik heeft liggen.

Als u het haarmasker/kuurtje heeft opgebracht kam het haar dan nog eens goed door met de kam om alles zorgvuldig te verdelen.

Zet hierna een mutsje op van badstof of draai een handdoek om uw haar. Aluminiumfolie is hiervoor ook prima geschikt.

Laat het op deze manier minstens 10 – 15 minuten inwerken.

Dampbad óók voor uw haar
De warmte en de vochtigheid van uw badkamer of douche is niet alleen heel heilzaam voor uw huid maar ook voor uw haar. De poriën van de huid gaan hierdoor openstaan en nemen daardoor heel goed werkstoffen op en datzelfde geldt ook voor de haren!
Daardoor werkt een masker of kuurtje voor uw haar heel intensief in uw badkamer.

Om het effect nog groter te maken kunt u een warme vochtige handdoek om uw haar doen. Alhoewel aluminium folie eenzelfde soort werking heeft.

Spoel het na het inwerken (volg voor de inwerkingstijd het voorschrift op het product)grondig uit met lauw water want anders blijven er restjes in het haar achter en dat is ook niet goed.

Aansluitend kunt u, als u dit tenminste prettig vindt, uw haar als laatste met koud water naspoelen. Hierdoor sluiten de haarschubben zich en gaat het haar mooi

glanzen.

Schoonheidsslaapje voor uw haar

Er bestaan in de vakhandel ook haarkuren die niet direct uitgespoeld moeten worden. Die moet u na het wassen op uw haar spuiten en in het haar masseren.

Gelijke delen Jojoba- en Arganolie op uw haar en hoofdhuid masseren en de hele nacht laten inwerken werkt ook

fantastisch. Maar deze beide olieën kunnen hiervoor ook afzonderlijk op het haar gedaan worden. Eventueel is een goede olijfolie een goed alternatief. Natuurlijk moet u dan wel een handdoek om uw hoofd doen of op uw hoofdkussen leggen om vlekken te voorkomen.
Daarna gaat uw lekker slapen. Door een onspannende nachtrust werkt de kuur goed op de haren zodat u ’s morgens met een mooie glans op uw haar en heerlijk uitgerust, zowel geestelijk als lichamelijk, weer een nieuwe dag kunt beginnen.

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

Reacties
Categorieën