Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Alles over Mascara

4 min
0

Alles over MascaraMascara is een belangrijk onderdeel van een mooie oogmake-up. Maar ook zonder verdere oogmake-up kan het al heel verzorgd staan door alleen wat mascara op te brengen.

 Inleiding

In het onderstaande artikel staan o.a. allerlei tips en trucs voor het toepassen van  van mascara. Verder wordt er ingegaan op welke kleuren het beste passen bij de kleur van uw huid en haar. Hoe u mascaravlekjes het beste van de huid kunt  verwijderen en met welke soort borsteltjes en kammetjes u de mascare goed kunt aanbrengen.

Benodigdheden:

 • Mascaraborsteltje of oude mascararoller
 • Wimperkammetje
 • Wimperkruller
 • Mascara in de door u gewenste kleur
 • Oogmake-up remover
 • Losse poeder (in de kleur van uw huid of foundation)

Welke kleur gebruiken ?

Alles over Mascara2Het mooiste is zwarte mascara voor alle kleuren haartypen behalve voor de licht blonde/grijze haartypen. Deze laatste twee kunnen voor het mooiste effect beter overdag bruin/zwart ofwel donkerbruin en ’s avonds zwart gebruiken.

Blauwe mascara geeft aan blauwe ogen een bijzonder mooi extra accent zoals paars aan bruine ogen een extra leuk accent geeft.

Ditzelfde geldt voor groene mascara voor groene ogen.

Het kan ook een heel leuk effect hebben om alleen de wimperpunten een andere kleur (dan zwart of donkerbruin) te geven bijv. blauw, groen enz.

Natuurlijk hangt de kleur mascara ook altijd af van de mode die op het moment geldt. Maar het allerbelangrijkste is hier ook weer: Neem hoe dan ook toch altijd de kleur die u zelf het mooiste vindt.

Soorten mascara

Normaal –  Waterproof -met vezeltjes

Mascaraborsteltje – mascararoller

Gooi een oude mascararoller niet weg maar maak hem goed schoon. Bijv. met eye make-up remover. Maar zachte zeep is ook goed. Spoel alles wel goed uit en laat het goed drogen. Was uw mascaraborsteltje of roller af en toe goed uit!.

Wimperkammetje

Dient ervoor om klontertjes uit uw wimpers te kammen na het opbrengen van de mascara. Dit kunt u echter ook voorkomen door het teveel aan mascara met een tissues van de roller af te vegen voordat u hem opbrengt.

Vanaf de oogleden naar het uiteinde van de wimpers opbrengen. En maak (net zoals bij het föhnen van uw haar ) een opwaartse beweging. Dan krullen ze meteen goed naar boven.

Wimperkruller

Alles over Mascara3De wimpers lijken langer en voller als ze gekruld zijn.

Er zijn twee soorten wimper krultangen. Een die gewoon handmatig werkt door hem dicht te knijpen. Maar sinds kort zijn er ook wimperkrullers die verwarmd kunnen worden door een batterij.

U kunt de (handmatige) wimperkruller het beste op de volgende manier gebruiken:

 • Maak hem van tevoren even warm (natuurlijk niet te heet) bijv. door uw haarföhn op een hoge stand te zetten.
 • Kontroleer of hij niet tè heet is.
 • Zet hem op de wimpers en knijp de tang dicht. Hou dit een paar seconden zo vast !
 • Kijk, voor u de tang van uw wimpers haalt goed uit dat de tang helemaal open is.

Waarmee kunt u het beste werken

Korte dunne borsteltjes want hiermee kun je heel goed in de ooghoeken komen.

Hoe houdt mascara beter

Door voor het opbrengen van de mascara een zgn. mascaraprimer op te doen.

Pas uw nieuwe mascararoller zelf aan. Dit kunt u als volgt doen:

Buig  de steel van uw nieuwe roller iets naar binnen. Deze gebogen steel en borsteltje zorgen ervoor dat het opbrengen nu veel gemakkelijker gaat.

Hoe kan de mascara het beste en meest houdbaar worden opgebracht

U brengt het eerste laagje aan. Houd het mascaraborsteltje tegen uw wimpers aan en knipper dan een paar maal met je ogen. Hierdoor krijgen de uiteinden van uw wimpers een extra laagje mascara en zien er dus meteen een stuk dikker uit! Laat deze eerste laag goed drogen voor u de tweede opbrengt.

Het opbrengen van mascare in stappen:

 1. Ga voor een spiegel staan of zitten
 2. Begin met de onderste wimpers. Breng eerst mascara aan op uw onderste wimpers (want teveel mascara op de onderste wimpers is niet mooi). Doe dit door met uw mascararoller vertikaal de mascara op te brengen. Begin bij de binnenooghoek en ga zo naar de buitenooghoek.
 3. Dan de bovenste wimpers. Kijk iets naar beneden (uiteraard moet u nog wel in de spiegel kunnen kijken). Begin met het borsteltje bij de buitenooghoek en bij het begin van de wimpers en ga vervolgens naar de punt van de wimpers. Als tweede beweging ga met de borstel onder de wimpers door van het beginpunt naar de wimperpunten.

Haal vervolgens het teveel aan mascara of klontertjes eruit door na te kammen met een wimperkammetje. Ook nu weer op dezelfde wijze door  vanaf het begin naar de punten van de wimpers te kammen.

Hoe gaat u de vlekken op de huid onder uw ogen te lijf?

Als de huid vettig is bijv. doordat de dagcrème of camouflageproduct nog niet goed is ingetrokken geven de wimpers mascara vlekken op de huid onder de ogen.In dit geval kunt u het volgende doen:

Breng wat poeder op een watje aan (natuurlijk in de kleur van uw huid of foundation) onder uw ogen.

Mochten er toch wat vlekjes zijn ontstaan en heeft u gekleurde dagcrème op of foundation dan is die vlek zo weg.

Neem hiervoor een wattenstaafje, doe daar een beetje van dezelfde dagcrème of foundation aan, ga over het vlekje wat dan in een oogwenk verdwenen is.

Een tweede mogelijkheid is om een tissue onder je oog vast te houden met je andere hand om vlekken te voorkomen.

Te droge of korrelige mascara

Dit kan voorkomen doordat er veel te veel lucht in de roller zit. Die droogt de mascara uit. Maak daarom geen pompbewegingen (zoals vaak wordt geadviseerd) voordat u hem gaat gebruiken maar draai het borsteltje enige keren rond  in het kokertje.

Een tip geplaatst door Rachel, een van onze lezeressen:

Als de mascara te droog is geworden, kunt u de mascara in een glas houden met kokend water, wacht tot het afgekoeld is, en u heeft weer een fijne mascara.

Reacties
Categorieën