Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

Bruin zonder zon

5 min
0

Bruin zonder zonEen heerlijk bruin tintje maakt dat onze kleding mooier staat. We zien er gezonder en meer relaxter door uit. Bovendien is het nog steeds in de mode.

Dit artikel probeert een antwoord te geven op de vraag: ”Hoe u zo goed en streeploos mogelijk een zelfbruiningsproduct kunt opbrengen. 

U kunt op drie manieren een mooi bruin kleurtje krijgen:

Alhoewel ik in eerdere artikelen uitgebreid geschreven heb waarom ik hier op tegen ben kunt u natuurlijk onder de zonnebank/hemel gaan.

Breng een self- tanning (zelfbruiner) product op of ga naar een bedrijf waar ze apparaten hebben die dat product door middel van een zgn. zonnedouche of airbrush uw huid mooi bruin kunnen maken.

Koop producten die u een bruin kleurtje geven maar die afwasbaar/afneembaar zijn.

De juiste methode van opbrengen

Nadat u voor uzelf besloten hebt om te kiezen voor een self- tanningsproduct volgt hieronder de beste werkmethode:

Het is hiervoor noodzakelijk dat u zelf een product kiest dat aan uw huid de natuurlijkste d.w.z. de mooiste kleur (daarmee bedoel ik die uw huid de kleur geeft die overeenkomt met uw eigen bruine kleur na een zonnebad) geeft. Ook bij deze producten is het zo dat het duurste middel niet perse het beste middel zal zijn.

Het is daarom van belang dit eerst uit te proberen. En omdat u dat het beste kan doen in de tijd dat het niet warm is en we dus meestal lange mouwen dragen is deze tijd van het jaar daar uitermate geschikt voor.

Ga als volgt te werk:

Vraag in een goede cosmeticazaak verschillende proeftubes van self tanning producten( het liefste een stuk of vijf à zes). Breng van ieder merk een dun streepje aan op de binnenkant van uw arm. Laat het enige tijd zitten tot de kleur goed zichtbaar is (bij de meeste middelen is dit pas na een uur of drie) en beslis daarna (schrijf desnoods op welke streep bij welk merk hoort) welk middel het beste overeenkomt met uw natuurlijke kleur bruin.

Bereid uw huid voor op de volgende manier:

  • Peeling
    Ga eerst alle lichaamsdelen, die u ‘n bruin kleurtje wilt geven, behandelen door uw huid vooraf een goede, zorgvuldige peeling te geven.Deze voorbehandeling zal het verschil uitmaken tussen een natuurlijke- of een worteltjes bruine kleur. Vergeet vooral de gebieden van uw huid die wat droger zijn niet bijv. de knieën, ellebogen enz.
  • Voordat u uw benen gaat “peelen” moeten eerst alle haartjes verwijdert worden. Doet u dat niet elke keer van te voren zeer zorgvuldig, dan zal de bruine kleur eerder verdwijnen.

  • Bevochtigen van de huid
    Na de peeling kunt u voor een optimaal eindresultaat het beste een vetvrije vochtinbrengende lotion of crème op de huid aanbrengen. Ben hiermee vooral niet zuinig en let ook weer op de extra drogen plekken van het lichaam zoals hierboven al genoemd. Let er vooral op dat dit product vetvrij is want anders is het mogelijk dat het vet de chemisch substantie van de bruiningscrème aantast.

Het opbrengen van het product

Als het maar enigszins mogelijk is, breng daarna het zelfbruinings product aan en gebruik hiervoor handschoenen. Handschoenen, zo dun als er te krijgen zijn. Denkt u eraan dat u, als u het niet op kunt brengen met handschoenen aan, u het dan doet zonder handschoenen maar dat het dan in een zo kort mogelijke tijd moet gebeuren. Want de handpalmen hebben 40% meer poriën dan de andere delen van de huid en dat wil dan hier zeggen dat ze heel vlug ook de bruine tint van het middel zullen krijgen.

Benen
U kunt voor het opbrengen uw lichaam het beste in delen verdelen. Begin bijv. bij de enkels, en breng het middel op terwijl u als het ware uw benen in vijf delen verdeeld, te weten: voorkant scheenbeen, achterkant scheenbeen, knie, voorkant bovenbeen, achterkant bovenbeen. Breng het dus op van beneden naar boven tegen de haargroei in. Als u het product op deze manier opbrengt krijgt u geen witte strepen bijv. daar waar nog wat haartjes zitten.

Sla in eerste instantie de knie helemaal over. Begin met de achterkant van de knie. Daarna de voorkant van het bovenbeen en dan de achterkant. Nu de voorkant van de knie, daarna de bovenvoorkant van de voet en breng op deze delen van het lichaam de laatste restjes, ofwel maar een klein beetje op omdat deze delen, ook als ze natuurlijk bruin worden, nooit zo diep bruin zouden kunnen worden als de rest.

Als een been klaar is breng daarna wat vochtinbrengende crème of lotion op. Dit geeft een mooi egaal effect en zo bent u er ook gelijk zeker van dat u niet teveel zelfbruiner op een en dezelfde plaats hebt aangebracht. Was hierna heel goed uw handen (als u het tenminste opgebracht hebt met blote handen) en doe op dezelfde wijze het andere been.

Buik,rug,armen,gezicht,hals
Na de benen komt de buik aan de beurt, dan de rug (waarbij u de hulp van iemand anders nodig zult hebben, tenzij u heel lenig bent of gebruik maakt van een hulpstuk zoals een lange badborstel bijv.). Daarna volgen de armen, gezicht en hals. Breng het op dezelfde wijze op als bij de benen, dus opbrengen tegen de haargroei in. Breng daarna vochtinbrengende crème of lotion aan op de ellebogen en op de handruggen. Was daarna weer zorgvuldig uw handen.

Als u hierna toch nog enkele bruinige vlekken ontdekt, ga met de peeling hier nog een keer overheen en rubbel goed af. Herhaal dan het opbrengen van de selftanning heel dun op deze plekken.
Op plaatsen waarbij het biju altijd mis gaat kan ik maar een goede raad geven. Breng onmiddellijk nadat u het bruiningsproduct hebt opgebracht het vochtinbrengend product op.

Nog enige aanvullende tips:

Kies pas een product uit (na gebruik van een proeftube) nadat u iets hebt opgebracht op een onzichtbare plek (bijv. uw billen) en hebt gezien dat het bij u een mooie bruine en vooral natuurlijk kleur geeft.

Herhaal het opbrengen van de zelfbruiner iedere 4 à 5 dagen, steeds nadat u een vochtinbrengende crème of lotion hebt opgebracht.

Breng eerder te weinig dan te veel op want heel veel selftanning producten hebben wel een uur of 3 nodig om te drogen.

Zoek naar een product wat snel droog is zodat u zich binnen 3 uren weer kunt aankleden.

Het duurste product wil lang niet altijd zeggen dat het ook het beste is.  De verschillende merken bevatten dezelfde ingrediënten. Het enige verschil tussen de  merken is de ingrediënten zie hieraan zijn toegevoegd zodat het product makkelijk opgebracht en uitgewreven kan worden.

Als het u na het hele bovenstaande verhaal nog niet lukt roep dan de hulp van iemand anders in. Een ander kan deze klus altijd beter klaren dan u zelf.

Maar het allernieuwste op dit gebied is natuurlijk de verneveling met de airbrush. Een handig apparaat dat zorgt voor een goede en egale verspreiding van sunless tanning lotion op de huid.

Reacties
Categorieën