Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Ook make-up is aan bederf onderhevig

1 min
0

Ook make-up is aan bederf onderhevigWe staan er vaak niet bij stil maar ook make-up en natuurlijk ook verzorgingsproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Bij langer gebruik kan ons dat vervelende problemen opleveren.

Vooral bij producten die we op onze ogen gebruiken moeten we heel voorzichtig zijn. Als die nl. niet meer “goed” zijn kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Van oogirritaties tot zelfs oogontstekingen en allerlei andere allergische reacties.

Nu is het altijd zo dat we niet alleen op moeten letten de hieronder gegeven termijnen niet te overschrijden. Om dat goed in de gaten te kunnen houden is het niet zo gek om een klein stickertje op het doosje te plakken met de datum van opening hierop. Zo kunt u zich niet vergissen. Verder is onze neus een goede hulp om in de gaten te houden of een product nog goed is. Want zodra iets niet meer fris ruikt of een andere vreemde kleur krijgt is het beter dit ook niet meer te gebruiken.

Verder nog een extra waarschuwing:
In de praktijk wordt babyolie heel vaak gebruik om er oogmake-up mee af te halen. Dit werkt fantastisch dus daarover geen misverstand. Maar… babyolie lost niet op in ons traanvocht.
Door het iedere dag maar weer schoonmaken met babyolie verzamelen zich restjes hiervan achter de oogbol en daardoor kunt u wazig gaan zien en bij sommigen moet het zelf wel eens door de specialist verwijderd worden.

Hieronder de diverse make-up producten en daarachter hoe lang het goed, en dus bruikbaar blijft. Hierbij wil ik graag wel opmerken dat ongeopende producten wel drie jaar goed blijven:

Producten voor de ogen:

Oogpotlood 2 jaar

mascara 3 maanden

oogschaduw poeder 2 jaar

vloeibare eyeliner 6 maanden

Vloeibare oogschaduw 6 maanden

Producten voor de lippen:

Lippenstift 2 jaar

Lipgloss 1 jaar

Producten voor het gezicht:

Concealer (camouflage) 1 jaar

Foundation (waterbasis) 1 jaar

Foundation (oliebasis) 1,5 jaar

gezichtspoeder  en blusher 2 jaar

Producten die (nog) niet geopend zijn blijven ongeveer drie jaar goed.

Reacties
Categorieën