Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
6 min
2

Zomerkleding special; jurken !

6 min
2

Deze zomer zien we in het modebeeld veel jurken in allerlei modellen, maten en kleuren. Maar in welke model jurk komt uw figuur het beste uit? En hoe kunt u met succes uw eventuele probleemgebieden camoufleren? In onderstaand artikel helpen wij u een handje met enige adviezen.

INLEIDING

Wij laten u in dit artikel een aantal modellen zien van zomerjurken voor ieder figuur ! Effen en bedrukte jurkjes, kleding in empirestijl (met rimpeltjes onder de buste), met of zonder mouwen enz. Waarop moeten kleine, grote, dikke en magere vrouwen, vrouwen met brede of smalle schouders, met een buikje of zware heupen, met dikke of dunne armen letten? Wij vertellen u in dit artikel ook of en welke stofpatronen voor uw figuur ideaal zijn en welke accessoires en/of ondergoed in uw geval goed zou kunnen helpen uw figuur beter tot zijn recht te laten komen. 

Welk model jurk is het meest geschikt bij uw figuur ?

LANGE HALS

Wie een lange hals heeft kan het beste geen jurk met een diep decolleté dragen want daardoor lijkt de hals, optisch gezien, nog langer.
Beter is: een opstaand kraagje, in ieder geval een jurk met kraag waardoor de hals korter lijkt dan hij is.

KORTE HALS

Voor u zijn diepe V halzen ideaal, want hierdoor lijkt uw hals, optisch gezien, langer. Ook zult u heel mooi zijn met bijv. lange kettingen, hierdoor lijkt uw hals, optisch gezien, ook nog langer.

BREDE SCHOUDERS:
Jammer maar waar: Als u brede schouders hebt kunt u beter geen schouderloze jurkjes of jurken met een zgn. vierkantige halsuitsnijding dragen. Ook de zgn. pofmouwtjes flatteren u niet bepaald, omdat deze eerder extra de nadruk leggen op uw brede schouders. Beter is het om uw figuur beter te laten uitkomen door te kiezen voor een (diep) decolleté en hierdoor de nadruk te leggen op uw decolleté en niet op uw schouderpartij.

SMALLE SCHOUDERS:
Wie smalle schouders heeft kan met behulp van de juiste kleding de schouderpartij optisch breder laten lijken. Het mooiste voor u zijn jurken met bijv. een vierkante hals. U kunt wat meer volume krijgen door kleurige  applicaties op de schouderpartij te dragen. Bijv. een corsage in een mooi kleur die past bij uw kleding. Hierdoor lijkt u wat breder.

DIKKE BOVENARMEN:
Als u dikke bovenarmen heeft zou u geen mouwtjes in uw kleding moeten hebben die precies eindigen op het dikste deel van de bovenarmen. Want daardoor wordt hier juist het accent op gelegd. Ook de zgn. pofmouwtjes en mouwloze kleding is voor uw figuur minder geschikt.
Het beste zijn: zgn. soepel vallende wijde mouwen daardoor vallen de bovenarmen niet op. Als u toch een schouderloos jurkje of T-shirtje wilt dragen zou u een hele dunne sjaal of jasje erover heen kunnen slaan. Deze bedekt de probleemgebieden en is nog lekker warm op een warme zomeravond.

VOLUMINEUZE BOEZEM:
Als u gezegend bent met een grote boezem moet u die ook laten zien in plaats van deze te camoufleren door wijde kleding.
Heel goed is bijv. een wijde vierkante hals of een diepe spits toelopende halsuitsnijding. Het is heel belangrijk dat u altijd een goed passende en aangepaste BH draagt.

KLEINE BOEZEM:
Als u een (te) kleine boezem heeft kunt u het beste kleding in de zgn. Empire stijl dragen. Dit is kleding die onder de buste kleine plooitjes heeft en daardoor lijkt de boezem wat meer dan er in werkelijkheid is. Ook kleine applicaties in het gebied van de buste zorgen ervoor dat er wat meer volume lijkt te zijn. Uiteraard zijn er ook allerlei BH’s die voor meer volume zorgen.

BREDE HEUPEN/BUIKJE:
Als uw figuur flinke rondingen vertoont kunt u het beste niet te felle of bont bedrukte kledingstukken dragen. In het algemeen is het voor u aan te raden om effen kleding aan te doen. Kleding in de zgn. a-lijn is voor u heel mooi. Deze a-lijn sluit mooi aan om uw buste  maar naar de onderkant loopt het kledingstuk wijder uit (regio buik en heupen) waardoor het accent meer aan de bovenkant komt te liggen en de probleemzones mooi gecamoufleerd worden.  Voor u is de juiste materiaalkeuze van uw kleding heel belangrijk:
Vloeiende stoffen verhullen de rondingen terwijl juist glanzende en transparante stoffen uw probleemgebieden te veel laten zien.
Tip: Vertikaal lopende naden en/of ingezette andere stofsoorten laten u optisch slanker lijken terwijl horizontale naden juist uw lichaam korter, dus zwaarder, laat lijken. Om uw heupen en/of buikje te camoufleren kunt u het beste kwalitatief goed ondergoed dragen bijv. een corselet of panty broekje.

GROTE SLANKE VROUWEN:

Voor u is het juist fantastisch wat bij kleine vrouwen een taboe is. U kunt het beste  kledingstukken met opvallende patronen  dragen.
U heeft het wat dat betreft redelijk makkelijk want u kunt eigenlijk kleding kiezen die u mooi vindt. Als u echter niet zo heel erg slank bent kunt u het beste ruimvallende kleding dragen. Deze verhullen dan uw probleemgebieden.
U kunt prima en makkelijke korte T-shirt jurkjes dragen uit katoen met bonte motieven. Daardoor lijkt uw lange figuur optisch wat kleiner.
Aan te raden: ceintuurs, grote patronen of dwarse streeppatronen zijn voor u prima opties omdat deze uw lange figuur al het ware onderbreekt.
Bijv. een jurken met een felle kleurige centuur erop die u zowel in de taille of op heuphoogte kan dragen.
Ceintuurs die vlak onder de buste gedragen moeten worden of kleding in de zgn. empire stijl, met plooitjes onder de buste zijn taboe voor uw figuur. Want ze zorgen ervoor dat uw bovenlichaam korter lijkt waardoor de verhoudingen in uw figuur niet meer kloppen. Ook door een diepe v hals lijkt u langer en daardoor niet aan te raden voor uw figuur.

KLEINE VROUWEN:

Door kleding te dragen met lengtestreep patronen lijkt u optisch gezien groter maar ook slanker !Ook kleding in effen donkere kleuren laat u groter lijken.
Maar onderbrekingen in de lengte, zoals bijv. een centuur in een andere kleur kunt u beter niet dragen. Ook hele lange kleding tot op de grond en wijde kledingstukken zijn niet mooi voor u.
Als u echter klein en gezet bent kunt u het beste ook geen kleding dragen met grote stofpatronen. Hierbij moet u in de gaten houden dat:  Hoe groter de patronen hoe breder en korter u lijkt te zijn. Als u echter klein en heel slank bent zult u er met stoffen in bonte patronen of dwarse strepen massiever uitzien.

 

03. Banner Dames Schoenenkast 728 x 90

Reacties
Categorieën