Tips voor een maatje meer (I)
09 maart 2008 

Tips voor een maatje meer (I)

Tips voor een maatje meer (I)We komen gelukkig steeds meer tot de overtuiging dat de wereld niet alleen bestaat uit superslanke modellen en dat iedereen, met welk figuur dan ook, er wezen mag. Dat wil echter nog lang niet zeggen dat we allemaal tevreden zijn met ons uiterlijk en ons figuur. En vrijwel iedereen zou wel iets willen veranderen ook aan ons figuur als dat mogelijk was.

INLEIDING

Ook mensen met een maatje meer, die het wel gehad hebben met het jojo-effect en zich inmiddels hebben verzoend met het idee nu eenmaal niet slank te zijn, kunnen toch ook nog wel een paar tips gebruiken om in ieder geval niet zwaarder te lijken dan ze zijn.

TIPS VOOR MENSEN MET GROTE(RE) MATEN

Is het u (nog) steeds niet gelukt uzelf helemaal te accepteren zoals u bent? Ga dan voor een grote spiegel staan waarin u zichzelf helemaal kunt zien.

Zeg vervolgens hardop tegen uzelf:

‘Dit ben ik, zo zie ik eruit en ik mag er zijn zoals ik ben’.  Herhaal dit iedere dag een keer. Op een gegeven moment zult u inderdaad merken dat u hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt doordat u zichzelf gaat accepteren. En wat misschien nog waardevoller is: u gaat zichzelf waarderen.

PAS UW KLEDING AAN

Met kleding in kleuren die het mooist uitkomen bij uw kleur haar, huid en

ogen (zie een vorig artikel van ondergetekende in de rubriek met de titel: Hoe

belangrijk zijn de juiste kleuren voor uw uiterlijk) ziet u er zo wie zo stralender uit. Daardoor neemt uw zelfvertrouwen toe met uiteindelijk het resultaat dat u zich steeds beter gaat voelen.

Draag nooit te krappe, maar ook niet te grote kleding. Beiden laten u namelijk juist dikker lijken dan u bent. Uw kleding moet wel altijd comfortabel zitten.

Tips voor een maatje meer (I) 2Grote patronen en lichte kleuren maken eveneens dikker. Wat niet wil zeggen dat het kledingstuk dat u zo mooi vindt met die te gekke kleuren een taboe is. Want uiteindelijk gaat het er om dat ú zich er lekker in voelt.

Probeer de plaatsen waar bij u het overgewicht zit, te camoufleren. Draag bijvoorbeeld een wikkeltop als u een buikje heeft. Deze top zorgt voor een mooie open hals en voor een mooi decolleté en camoufleert bovendien uw buik.

 Als u een behoorlijke boezem heeft, draag dan bij voorkeur kleding met een open hals met daarop bijvoorbeeld een lange ketting en volg dé trend van dit seizoen, lange sjaals. Het is af te raden jasjes met borstzakken te dragen, want dat toont nog groter.

ZWARE BOEZEM

Probeer,als u een zware boezem heeft, naast de bovenstaande adviezen ook de volgende zaken te vermijden:

Horizontale strepen, naden, lange passen, smockwerk of andere versierselen op bustehoogte.

Mouwlengtes die eindigen ter hoogte van de buste.

Hoge halslijnen zonder details zoals coltruien. Draag liever open halslijnen of een v-hals met revers.

Vermijd het dragen van een centuur. Mocht u dat toch willen, neem er dan één in dezelfde kleur als uw kleding of van dezelfde stof.

Heeft u brede heupen: draag dan bij voorkeur geen wijd uitstaande rokken of plooirokken met zakken.

KLEDINGTIPS

Tips voor een maatje meer (I) 3Als u besluit een rok te dragen, wat super vrouwelijk staat, kies dan voor een mooie soepelvallende stof, die lekker ruim zit en niet te veel tierlantijnen heeft.

Draag geen raglanmouwen, want dan denkt men dat u zwanger bent.

Geef eens iets meer geld uit aan een goed passende BH, want daardoor lijkt u minder volumineus. Vaak is kwalitatief goed ondergoed, jammer genoeg, toch de sluitpost van de kledingbegroting. U kunt hier beter wat meer geld aan besteden en dan eens wat minder kleding kopen want uiteindelijk lijkt u hierdoor slanker.

Draag kleding gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen en wol. Deze stoffen zijn trouwens zijn heel plezier in het dragen.

Broeken met elastiek in de taille zitten heel comfortabel.

Houd uw oren open als u complimenten krijgt over uw uiterlijk. Dan draagt u de goede kleuren en kleren. U zult zien dat het heel fijn is als u uw eigen stijl gaat ontwikkelen. Met ‘stijl’ wordt hier bedoeld de individuele uitdrukkingsvorm van uw persoonlijkheid. Het gaat daarbij om zowel uiterlijk als innerlijk.

Indien u niet goed kunt slagen in een winkel met de ‘normale’ maten, overwin dan uw schroom en stap eens over de drempel in een winkel die is gespecialiseerd in grote maten. Want de kleding die hier wordt verkocht wordt, is speciaal voor de grote maten gemaakt en daardoor kloppen de verhoudingen beter. Bovendien heeft u vaak veel meer keus. Datzelfde geldt trouwens ook vaak voor de lingerie.

Wat ondergetekende door de jarenlange ervaring in mijn eigen schoonheidssalon vaak is opgevallen, is dat mensen met overgewicht tot op hogeleeftijd vaak weinig tot geen rimpels hebben. En dat is natuurlijk wel een voordeel te noemen en mooi meegenomen. Zorg er dan ook voor dat u uw huid goed blijft verzorgen. Als u er zin in hebt en er de tijd voor kunt nemen, gebruik dan ook zeker make-up. Dat geeft in het totaalbeeld vaak net een puntje meer!

Leg de accenten op de mooiste punten in uw uiterlijk. Bijvoorbeeld uw ogen, mond, haren, of handen. Want iedereen heeft mooie punten in zijn of haar uiterlijk!

03. Banner Dames Schoenenkast 728 x 90

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 06 May 2013

Eerdere reacties: Ik vind dit echt een geweldig stukje en zou het graag, met bronvermelding willen plaatsen op een forum voor mensen met een maatje meer dat ik samen met een vriendin beheer. Phoebe op 07.07.2008. 18:30 Hallo Phoebe, Dank allereerst voor het compliment. Het artikel komt voort uit mijn eigen ervaringen zoals ik ook in het artikel heb gezegd. Ja, je mag het gebruiken op het forum (zodat meer mensen er misschien iets aan hebben) maar onder drie voorwaarden: 1. uiteraard met als bronvermelding www.beautydiscover.nl 2. in die bronvermelding een doorlink naar deze site 3. Met eveneens de vermelding van mijn naam en zodra het geplaatst is graag even een mailtje naar mijn mailadres:info@beautydiscover.nl dan kan ik er ook eens naar kijken. En misschien zelfs wel eens meepraten op het forum. In de hoop dat het een interessant forum gaat worden en dat de kijkers ook eens naar mijn artikelen kijken wens ik jullie alle succes toe en ik hoor van jullie, Marga Dobma UIk hoo Marga Dobma op 07.07.2008. 23:02 Hallo Uw uitleg over het nemen van de juiste BH maat is toch niet helemaal duidelijk voor mij. Als ik losjes meet heb ik 98 cm aan bovemwijdte. Maar als ik de borsten met de hand ondersteun, (zoals ik ze wil hebben), is de maat 102 cm. Dat verschil maakt een tot twee maten uit in uw uitleg. Wat is volgens u de juiste meetmethode? met vriendelijke groet, Ans Ans op 19.03.2009. 18:37 Hallo Ans, Heb je het artikel gelezen over dit onderwerp? Te vinden op: https://www.beautydiscover.nl/beautydiscover_ artikelen/index.php?action=admin_article&id=230 Hier staat in dat je ruim moet meten en dat het bij het berekenen van de juist maat ook wel zo kan zijn dat je net tussen twee maten in valt. In jou geval zou ik het gemiddelde nemen nl. zo'n 100 en dan de maat BG die het dichste hierbij in de buurt komt. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 23.03.2009. 14:58

Reactie plaatsen