Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Tips voor een maatje meer (I)

4 min
1

Tips voor een maatje meer (I)We komen gelukkig steeds meer tot de overtuiging dat de wereld niet alleen bestaat uit superslanke modellen en dat iedereen, met welk figuur dan ook, er wezen mag. Dat wil echter nog lang niet zeggen dat we allemaal tevreden zijn met ons uiterlijk en ons figuur. En vrijwel iedereen zou wel iets willen veranderen ook aan ons figuur als dat mogelijk was.

INLEIDING

Ook mensen met een maatje meer, die het wel gehad hebben met het jojo-effect en zich inmiddels hebben verzoend met het idee nu eenmaal niet slank te zijn, kunnen toch ook nog wel een paar tips gebruiken om in ieder geval niet zwaarder te lijken dan ze zijn.

TIPS VOOR MENSEN MET GROTE(RE) MATEN

Is het u (nog) steeds niet gelukt uzelf helemaal te accepteren zoals u bent? Ga dan voor een grote spiegel staan waarin u zichzelf helemaal kunt zien.

Zeg vervolgens hardop tegen uzelf:

‘Dit ben ik, zo zie ik eruit en ik mag er zijn zoals ik ben’.  Herhaal dit iedere dag een keer. Op een gegeven moment zult u inderdaad merken dat u hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt doordat u zichzelf gaat accepteren. En wat misschien nog waardevoller is: u gaat zichzelf waarderen.

PAS UW KLEDING AAN

Met kleding in kleuren die het mooist uitkomen bij uw kleur haar, huid en

ogen (zie een vorig artikel van ondergetekende in de rubriek met de titel: Hoe

belangrijk zijn de juiste kleuren voor uw uiterlijk) ziet u er zo wie zo stralender uit. Daardoor neemt uw zelfvertrouwen toe met uiteindelijk het resultaat dat u zich steeds beter gaat voelen.

Draag nooit te krappe, maar ook niet te grote kleding. Beiden laten u namelijk juist dikker lijken dan u bent. Uw kleding moet wel altijd comfortabel zitten.

Tips voor een maatje meer (I) 2Grote patronen en lichte kleuren maken eveneens dikker. Wat niet wil zeggen dat het kledingstuk dat u zo mooi vindt met die te gekke kleuren een taboe is. Want uiteindelijk gaat het er om dat ú zich er lekker in voelt.

Probeer de plaatsen waar bij u het overgewicht zit, te camoufleren. Draag bijvoorbeeld een wikkeltop als u een buikje heeft. Deze top zorgt voor een mooie open hals en voor een mooi decolleté en camoufleert bovendien uw buik.

 Als u een behoorlijke boezem heeft, draag dan bij voorkeur kleding met een open hals met daarop bijvoorbeeld een lange ketting en volg dé trend van dit seizoen, lange sjaals. Het is af te raden jasjes met borstzakken te dragen, want dat toont nog groter.

ZWARE BOEZEM

Probeer,als u een zware boezem heeft, naast de bovenstaande adviezen ook de volgende zaken te vermijden:

Horizontale strepen, naden, lange passen, smockwerk of andere versierselen op bustehoogte.

Mouwlengtes die eindigen ter hoogte van de buste.

Hoge halslijnen zonder details zoals coltruien. Draag liever open halslijnen of een v-hals met revers.

Vermijd het dragen van een centuur. Mocht u dat toch willen, neem er dan één in dezelfde kleur als uw kleding of van dezelfde stof.

Heeft u brede heupen: draag dan bij voorkeur geen wijd uitstaande rokken of plooirokken met zakken.

KLEDINGTIPS

Tips voor een maatje meer (I) 3Als u besluit een rok te dragen, wat super vrouwelijk staat, kies dan voor een mooie soepelvallende stof, die lekker ruim zit en niet te veel tierlantijnen heeft.

Draag geen raglanmouwen, want dan denkt men dat u zwanger bent.

Geef eens iets meer geld uit aan een goed passende BH, want daardoor lijkt u minder volumineus. Vaak is kwalitatief goed ondergoed, jammer genoeg, toch de sluitpost van de kledingbegroting. U kunt hier beter wat meer geld aan besteden en dan eens wat minder kleding kopen want uiteindelijk lijkt u hierdoor slanker.

Draag kleding gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen en wol. Deze stoffen zijn trouwens zijn heel plezier in het dragen.

Broeken met elastiek in de taille zitten heel comfortabel.

Houd uw oren open als u complimenten krijgt over uw uiterlijk. Dan draagt u de goede kleuren en kleren. U zult zien dat het heel fijn is als u uw eigen stijl gaat ontwikkelen. Met ‘stijl’ wordt hier bedoeld de individuele uitdrukkingsvorm van uw persoonlijkheid. Het gaat daarbij om zowel uiterlijk als innerlijk.

Indien u niet goed kunt slagen in een winkel met de ‘normale’ maten, overwin dan uw schroom en stap eens over de drempel in een winkel die is gespecialiseerd in grote maten. Want de kleding die hier wordt verkocht wordt, is speciaal voor de grote maten gemaakt en daardoor kloppen de verhoudingen beter. Bovendien heeft u vaak veel meer keus. Datzelfde geldt trouwens ook vaak voor de lingerie.

Wat ondergetekende door de jarenlange ervaring in mijn eigen schoonheidssalon vaak is opgevallen, is dat mensen met overgewicht tot op hogeleeftijd vaak weinig tot geen rimpels hebben. En dat is natuurlijk wel een voordeel te noemen en mooi meegenomen. Zorg er dan ook voor dat u uw huid goed blijft verzorgen. Als u er zin in hebt en er de tijd voor kunt nemen, gebruik dan ook zeker make-up. Dat geeft in het totaalbeeld vaak net een puntje meer!

Leg de accenten op de mooiste punten in uw uiterlijk. Bijvoorbeeld uw ogen, mond, haren, of handen. Want iedereen heeft mooie punten in zijn of haar uiterlijk!

03. Banner Dames Schoenenkast 728 x 90

Reacties
Categorieën