Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
2

Welke maat en soort BH is voor u geschikt ?

5 min
2

Welke maat en soort BH is voor u geschikt Veel vrouwen weten (nog) niet hoe belangrijk dit is en hoe ze dit het beste kunnen opmeten.

Inleiding

Het belangrijkste om voor u de meest geschikt BH te vinden is het bepalen van de juiste maat. Daarna kunt u meteen de BH met de goede pasvorm uitzoeken in winkel of online shop.

Een goede pasvorm wil zeggen een BH die mooi aansluit en uw buste een goede ondersteuning biedt en vooral ook nergens knelt. Daardoor zit niet alleen uw kleding veel mooier maar….. een mooi decolleté is ook erg aantrekkelijk.  

Op de juiste manier de maat nemen

Daarvoor kunt u het beste een gewone centimeter gebruiken en op twee plaatsen meten:

1. De borstomvang

De borstomvang kunt u het beste meten ter hoogte van uw tepels.

U brengt de centimeter over de borsten aan en meet dan de juiste omvang. Vooral niet te strak. Ook als u vindt dat u een te zware boezem heeft zult u er niets mee opschieten deze maat te strak te nemen want dan koopt u later geen goedzittende BH. Dus hiermee houdt u zichzelf voor de gek en daar schiet u uiteraard niet mee op.

2. De borstwijdte

Nu meet u de borstwijdte dit is omvang onder onder uw borsten. Deze maat is ook gelijk de BH maat (bijv. 80). De standaard maten beginnen in de detailhandel meestal  bij 65 cm en gaan tot wel 125 cm. Maar voor hele grote maten moet u meestal toch in een speciaalzaak voor grote maten terecht.

Het is natuurlijk vaak zo dat de borstwijdte niet precies afgerond is op een hele centimeter maar bijv. 79,2 cm. is.  Dan rondt u deze af naar boven dus in dit geval is dit dan 80 cm.

Het verschil tussen de twee bovengenoemde maten geeft de cupmaat aan.

In het staatje hieronder kunt u zien hoe de maten bepaald worden:

Borstomvang minus borstwijdte = het verschil van: Cup   maat
          10    cm Cup A
          15    cm Cup B
          17,5 cm Cup C
          20    cm Cup D
          22,5 cm Cup E

Voorbeeld:

De borstomvang is 90 cm. De borstwijdte (omvang onder de borsten) is 75 cm.

De berekening: 90 – 75 = 15 cm (dus in dit geval cupmaat B)
Deze maat BH is hier dus: 75 B (overigens is dit de gemiddelde BH maat in Europa.

Natuurlijk komt het vaak voor dat uw maat net tussen twee maten in ligt, neem in dat geval altijd de grootste maat om drukplekken te vermijden!

Het komt eveneens heel vaak voor dat de borstomvang niet exact voldoet aan een standaard maat is. Maar daardoor is het natuurlijk fijn dat u door de haakjessluiting  de BH precies kunt aanpassen aan uw eigen maat.

Verschillende BH’s

Beugel BH

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 3

Deze zorgt voor een goede ondersteuning in alle maten, van cupmaten A t/m D.

BH zonder beugel. 

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 2 

Deze BH is vaak niet zo mooi om te zien maar is wel heel lekker in het dragen. Hij past zich door de brede BH bandjes lekker aan de natuurlijke vorm van de borsten aan, ook bij een afwijkende borstvorm.

Balconnet of Push-up BH.

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 5Welke maat en soort BH is voor u geschikt 4

Deze laat uw mooie decolleté prachtig zien door de naar buiten liggende BH bandjes die eraf gehaald kunnen worden. Deze BH heeft ¾ cups. Deze BH is geschikt voor alle maten. Omdat de borsten bij kleinere borsten omhoog getrokken kunnen worden  daardoor lijken deze borsten groter bijv. bij een diep decolleté.

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 6
Sport BH.

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 7

Deze BH zorgt voor een goede ondersteuning bij alle bewegingen en voorkomt daardoor heftige bewegingen van de borsten en is daardoor uitermate geschikt bij het sporten.De borsten worden niet ondersteund door beugels maar door elastische banden die onder de borsten doorlopen en (meestal) kruislings lopende banden op de rug worden de borsten goed op de plaats gehouden.

Bustier

Deze BH is door de mooie pasvorm en allerlei leuke en verleidelijke accessoires (bijv. een mooie haakjessluiting, satijnen bandjes, lintjes enz.) heel elegant en erotisch. De bustier is in principe een lange BH die loopt tot boven de buik en heeft een rechte onderkant. De geraffineerde bovenkant is heel geschikt voor bijzondere gelegenheden, bijv. voor onder en bruidjapon of bij een romantisch etentje voor twee. De bustier is echter vaak alleen te koop in cupmaten A,B of C.

De voorgevomde BH

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 8

Deze BH heeft gevoerde cups en tilt de borsten op en zorgt daardoor voor een mooi vrouwelijk decolleté. Hierdoor is deze BH heel geschikt te dragen onder  kleding met een diep decolleté en verkrijgbaar in alle maten van A tot en met cup D.

De strapless BH

is heel geschikt voor dragen onder strapless kleding. Deze BH wordt meestal geleverd met schouderbandjes die er op en natuurlijk ook afgehaald kunnen worden. Meestal is deze BH in vrijwel alle maten verkrijgbaar.

Welke maat en soort BH is voor u geschikt 9
Kleine trucs

De push-up BH of Balconnet BH is van binnen heel goed opgevuld en dient om een kleine cupmaat groter te laten lijken doordat de borsten omhoog gehaald worden en door de halve cup krijgt u een mooi decolleté en lijken uw borsten een maatje groter te zijn. In de gevoerde cups zitten bovendien nog silicoonvullingen die er(meestal) uit gehaald kunnen worden. Deze zorgen er eveneens voor dat het borstvolume toeneemt en daardoor lijkt het alsof u grotere borsten heeft.

De zng. Minimizer laat uw borsten optich kleiner lijken wat natuurlijk heel aantrekkelijk is bij cupmaten C,D of E. Hierdoor ziet uw boezem er echt wat minder volumuneus uit.

Het is ook nog goed om te weten dat:

U het beste geen BH gemaakt van materiaal dat te elastisch is bijv. Lycra of Elastan

zou moeten kopen. Dat draagt wel heel comfortabel maar geeft niet genoeg stevigheid aan de borsten.

De BH bandjes moeten niet in uw huid drukken. Daarvoor kunt u de bandjes door middel van de clipjes goed langer maken Door ze met een paar steekjes vast te zetten kunnen ze ook niet langer of korter worden.

De beugels in uw BH moeten vanzelfsprekend geen pijn doen of teveel drukken.

Draag bij het sporten altijd een speciale sport BH. Deze ziet er weliswaar niet sexy uit maar steunt de borsten wel extra zodat de borsten mooi in vorm blijven.

Door hormoonschommelingen veranderen de borsten vlak voor en tijdens de menstruatie perioden. Als u een nieuwe BH wilt kopen kunt u het beste de maat nemen buiten uw menstruatieperiode om.

Naarmate u ouder wordt veranderd de vorm van uw borsten. Neem daarom een per half jaar/jaar opnieuw de maat om te kijken of u nog steeds dezelfde BH nodig heeft.

Reacties
Categorieën