Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

De nieuwe Nederlandse haarlijn 2010 – FEELING

5 min
1

Looking good en feeling better, dat is een ding dat zeker is. Dit is dan meteen ook de titel waaronder de Nederlandse haarmodelijn 2010 gelanceerd wordt. In dit artikel vertelt topkapper Tom Vermeulen (gastredacteur van Beautydiscover) hier wat meer over.

Inleiding

Als we naar de foto’s kijken van de haarmodelijn die door de beste creatieve kappers van Nederland is ontworpen zien we een grote variatie van moderne lijnen. Dat moet ook zo want elk individu moet zich daarin herkennen en een keuze kunnen maken uit de gepresenteerde stijlen zodat deze lijn door de kapper-vakman aangepast kan worden aan de eigen persoonlijkheid.

Nieuwe haarlijn dames

Bij de dames zien we prachtige kleuren. Streepjeseffecten zijn een beetje uit. We kiezen weer meer voor compacte kleuren maar dan niet in een kleur maar kleurschakeringen die in elkaar overgaan en bovenop vaak een paar tinten lichter zijn dan achter in de nek maar wel in dezelfde kleurtoon blijven.

Korte kapsels

Variaties op de vertrouwde BOBlijn zullen altijd blijven bestaan omdat dit kapsel nu eenmaal vrouwelijk is, makkelijk in model te brengen en voor veel vrouwen en meisjes flatteus. Bovendien kun je er met stylingsproducten heel veel mee variëren en dus elke keer een ander effect bereiken. Het is niet voor niets een van de meest geliefde haarmodelijnen. Maar niet voor iedereen geschikt want een bol kopje wordt er niet mooier mee. Het bolle hoofd heeft volume nodig op het bovenhoofd en moet ’ smal’ geknipt worden aan de zijkanten.

Lange haren en een goede verzorging

We zien ook weer een terugkeer naar langer haar – is dat ooit weggeweest bij de vrouw? Elke vrouw in Spanje of Italië draagt tot op hoge leeftijd lang haar omdat er veel mee te variëren is en omdat lang haar nu eenmaal vrouwelijk is. Een MUST hiervoor is echter een perfecte coupe, prachtige glans en een schitterende kleur. Nog teveel vrouwen laten hun haar groeien en denken dan dat het vanzelf wel mooi zal gaan vallen. Niets is minder waar. De topkapper zal altijd weer kijken naar de natuurlijke inplant en naar hetgeen het haar wil. Het ene haar wil bewegen, het  andere steil vallen, naar buiten, naar binnen, naar voren of naar achter, alles afhankelijk van de natuurlijke inplant en basisconstructie van het haar. Lang haar dat alleen maar in het wilde weg langer is geworden is nietszeggend. Juist de individuele coupe en styling maakt er een wondertje van.

Wat veel vrouwen zich ook onvoldoende realiseren is dat je de lengtes van je haar erg goed moet verzorgen en beschermen.

Het haar groeit IN de hoofdhuid en zodra het boven de hoofdhuid uitkomt is het voor de natuur een afgewerkt product (net als je nagels). Het heeft alleen een functie o.a. als bescherming tegen teveel verhitting of afkoeling van je hoofd. Het haar groeit per maand ongeveer een centimeter. Dat wil zeggen dat, als je bijv. schouderlang haar hebt de punten zeker al meer dan 1,5 jaar oud zijn. Deze haren zijn, met een gemiddelde van 2 x per week in totaal dus 156 keer gewassen (maar gebeurde dat altijd met een juiste shampoo en nabehandeling?) Evenzo 156 keer gestyled, gekruld, opgestoken etc. en 534 keer is  blootgesteld aan weer en wind. De zon, het zout van de zee, de chloor in de zwembaden en sauna’s heeft het haar aangetast, evenals het milieu, de spullen die je hebt gebruikt- rollers, steiltangen, föhnen en dan zeker niet te vergeten, het eventuele kleuren en permanenten van het haar. Snap je dat je überhaupt nog haar hebt?

Iemand die mooi lang haar wil hebben zal daar ook de nodige zorg en tijd aan moeten besteden; Telkens kleine stukjes ervan af zodat het haar niet gaat splijten, elke week 2 x een haarmasker, een goede shampoo, goede versteviger en goede haarlak en ga er a.u.b. voorzichtig mee om en besteedt er tijd aan!

Als je dat er niet voor over hebt vergeet het dan en kies voor een kort kapsel.

Mijn advies:

Was het haar 2 x per week ’s avonds 1 x rustig en voorzichtig met een goede shampoo. Vervolgens een verzorgende olie in de haarlengtes doen en direct daarna een haarmasker – de olie verzorgt het haar van binnen en het haarmasker zorgt voor een afsluiting van de schubbenlaag – en vervolgens het haar opsteken en naar bed te gaan. De volgende morgen uitspoelen, nogmaals 1 x wassen en te stylen. Zo BLIJFT haar mooi!

Voor sportieve types of weinig tijd?

Ben je sportiever, wil je geen gedoe met je haar? Kies dan voor kort. De mogelijkheden zijn enorm, de variaties erg groot en het staat fris.

Ook  hiervoor geldt; verzorg het goed.

Laat het de kapper een leuke pittige kleur geven wat past bij je huidtype, ogen en bij je huidskleur. Dat geeft net dat kleine beetje extra waardoor je persoonlijkheid benadrukt zal worden en je jezelf onderscheidt van de massa.

De coupe is van het allerhoogste belang. Zonder de juiste coupe zal je haar nooit het natuurlijke effect geven wat het zou moeten zijn en blijft je haar lang niet zo goed in model zitten, terwijl het met een goede coupe probleemloos kan zijn! Kies dus voor de BESTE VAKMAN en dan mag het ook wat kosten. Die man of vrouw heeft een schat aan werkervaring en zal je datgene kunnen geven wat je elders niet kunt krijgen. Al te gemakkelijk geven we geld uit aan onbelangrijke dingen terwijl een goede kapper wonderen kan verrichten –óok met jouw haar!

Herenkapsels

Zoals al vaker gezegd in de door mij geschreven artikelen op Beautydiscover;

de haren van de heren worden ook weer langer. Gelukkig maar, want nu kan het persoonlijke, individuele weer meer benadrukt worden en krijgen we geen eenheidsworst van allemaal kort geschoren kopjes – wat naar mijn mening al te lang geduurd heeft.

Nu kun je, als man, je persoonlijke inplant, krulvorming, karakteristieke eigenschappen van je haar volop gebruiken om je als persoon te onderscheiden en je persoonlijkheid te benadrukken.

Net niet glad geschoren is erg in en geeft een mannelijke, stoere indruk. Zorg wel voor een stralende glimlach en mooie verzorgde tanden.

“En heren, vergeet ook uw huidverzorging niet” !

Heren, denk nu niet dat de tijd aan jullie voorbij gaat zonder uiterlijke kenmerken van het verval. Geef je huid regelmatig ( 2x per week) een peeling, doe direct daarna een hydraterend en verzorgend masker op, laat inwerken en spoel af. Gebruik ook die beschermende dagcrème en goede zonnebrandproducten. Als je straks 60 bent en je vergelijkt je huid met die van je sexegenoten die er nooit iets aan gedaan hebben zul je me dankbaar zijn voor dit advies.


Reacties
Categorieën