Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
9 min
0

De nieuwe haarmodelijn 2009/2010

9 min
0

De nieuwe haarmodelijn 2009 2010Gastredacteur en topkapper TOM VERMEULEN (links) geeft zijn visie en commentaar op de nieuwe haarmodelijn van de Nederlandse kappersorganisatie en de nieuwe (Parijse) mode voor hem en haar. De naam van de nieuwe haarmodelijn is : FREEZE

De nieuwe haarmodelijn 2009 20104TREND

In deze onzekere tijden kiezen de modemakers ook voor iets waarvan ze weten dat het bij de mensen in de smaak valt. Ze kunnen zich niet permitteren íets te ontwerpen dat veel geld kost om het vervolgens niet te verkopen. Daarom wordt terug gekeken naar de tijd waarin zekerheid heerste; de jaren 80. ‘

‘The eighties are back’ en voor de zoveelste keer sieren voor de dames leggings de benen, maar gelukkig worden er nu wat

De nieuwe haarmodelijn 2009 20106langere rokjes of jurkjes over gedragen. De bovenpartijen van de kleding zijn vaak volumineus en bestaan uit transparante, vluchtige stoffen die een gevoel geven van frivoliteít en vrouwelijkheid.

Grote kragen, volumineuze schouderpartijen, gebreide shawls, bont- en leeraccenten en ook glans in de stoffen.

In de grote warenhuizen en de etalages van de couturehuizen van Parijs zie je de nieuwste modecreaties nu hangen. De grote merken zijn zo slim geweest om ruimte te huren in de grote warenhuizen omdat daar een groot publiek komt wat op deze manier ook kennis kan maken met datgene wat de grote ontwerpers creëren en dan is het moeilijk om door te lopen en niet te kopen, geloof me! Over de prijzen zullen we het maar niet hebben. De economie in Frankrijk staat er helemaal niet zo florissant voor dus wie moeten al die kleren kopen? Daarentegen telde ik in de zaak van Hermès in Parijs, in de rue Faubourg St. Honoré wel 80 verkopers maar ook(!)  zo’n 200 Japanners die allemaal aan het passen waren en hun creditcards trokken! Het leken de dwaze dagen van de Bijenkorf wel.

De nieuwe haarmodelijn 2009 20107

Super vrouwelijke mode;

De nieuwe haarmodelijn 2009 20108Wat me opvalt is dat er ontzettend veel jurkjes en rokjes te zien zijn waarvan de stof door de ontwerper als het ware om het figuur van de draagster gedrapeerd is. Door de manier waarop de stof gesneden is vallen er plooien en draperieën om het model heen wat een frivool idee geeft en er heel elegant uitziet. De kleren bewegen met het bewegen van de draagster mee en krijgt daardoor een luchtig elan. Prachtige luchtig vallende blouses van transparante stoffen op zijde met – jawel – de jabot, losjes geknoopt en daardoor elegant en super vrouwelijk. Ja inderdaad on-Nederlands!

In het straatbeeld in Nederland zie ik nog te weinig luchtige figuurtjes rondlopen,dus toch maar een weekendje naar Parijs dan?

UITGANGSPUNT VOOR DEZE NIEUWE LIJN

De nieuwe haarmodelijn 2009 20109

Sinds jaar en dag ben ik een voorstander van een kapsel dat gebaseerd is op de natuurlijke valling omdat dat van essentieel belang is voor een kapsel dat bij de persoon past en dat het onderhoud van het kapsel tot een minimum beperkt.

Een goede coupe, gebaseerd op deze natuurlijke valling is het grote geheim van een goed kapsel. ln de sixties werd de basis van deze filosofie al toegepast door VidaÍ Sassoon, nog altijd een bekende naam in de kapperswereld en miljoenen kappers hebben zich laten inspireren door zijn zienswijze op het kappen van haar.

Daarnaast zijn er kaptechnieken die de coupe kunnen ondersteunen en alhoewel een permanent tegenwoordig vloeken in de kerk is, ben ik ervan overtuigd dat een losse permanent, op een vakkundige wijze geplaatst, voor vele mensen een ideale ondersteuning is en ervoor zorgt dat met weinig moeite veel volume gecreëerd wordt. Met een grote borstel geföhnd en eventueel afgewerkt met een stijltang garandeert houdbaarheid en volume om een strak kapsel te creëren.

Wie denkt dat een permanent niet meer van deze tijd is, heeft het mis. Krullende kapsels passen, naast de kapsels met strakke lijnen, helemaal in het trendbeeld van dit najaar. Alles is afhankelijk van de persoon, wat bij hem/haar mogelijk of nodig is en de bedoeling is dat datgene gemaakt wordt dat hem/haar flatteert.

FREEZE

De nieuwe haarmodelijn 2009 201010

Met de lijn FREEZE wordt het haar naar voren geknipt en gestyled.

Uitgegaan wordt van een kortere kruinpartij dat volume in het kapsel creëert terwijl de zijpartijen en de voorhoofdspartij langer wordt gelaten en de strakke lijnen in  het kapsel komen híerdoor perfect tot zijn recht. Natuurlijk kan gevarieerd worden en de lange partijen zijn op een gemakkelijke manier, met behulp van styling of stylingprodukten, ook naar achteren te brengen zodat een totaal ander beeld verschijnt.

De langere partijen benadrukken bij vrouwen hun vrouwelijkheid en bij de mannen geeft het een androgyne indruk.

Gelukkig zijn de kaal geschoren koppies nu volledig verleden tijd en is het hebben van ‘haar ‘weer helemaal in. Als je dan haar hebt als man, ben er dan trots op en laat het volledig tot zijn recht komen door eens naar een echte vakman te gaan en te vragen wat nu echt bij je past. De echte vakman-kapper zal uitgaan van de natuurlijke inplant, de valling van je haar en je exact en juist adviseren wat de mogelijkheden voor je zijn. Ga ervan uit dat de kapper je vriend is en het beste met je voor heeft.

Sta eens open voor suggesties en probeer eens iets waarvan je wellicht in eerste instantie denkt; daar zou ik nooit aan gedacht hebben.

De nieuwe haarmodelijn 2009 201011

Kleur

Ook subtiele kleuringen kunnen het effect van de coupe ondersteunen terwijl de kleur

De nieuwe haarmodelijn 2009 201012

in het haar de persoon enorm kan flatteren omdat mensen nu eenmaal behoren bij een bepaalde kleurgroep (kleurentype), afhankelijk van het natuurlijk pigment in de huíd, kleur van de ogen etc.

Accenten in de kleur van het haar die het natuurlijke pigment ondersteunen zullen de natuurlijke schoonheid van de mens benadrukken en het type mens volledig tot zijn recht laten komen.
Dit jaar – maar eigenlijk elk najaar – kiezen we voor tinten die overeenkomen met de tinten die we in de natuur zien als de bladeren gaan verkleuren.

Nu even geen highlights maar kleur in kleur met aardse  bruintintenintensief goud, multidimensionaal koper en poederig sandelhout.

De moderne stylingprodukten bevatten veel glanseffecten want glanzend haar geeft nu eenmaal de indruk ‘gezond’ te zijn.

VERZORGING

De nieuwe haarmodelijn 2009 201013

Belangrijk is het daarom een goede shampoo te gebruiken voor gekleurd haar en zeker elke keer na het wassen een intensieve verzorging met een haarmasker op te brengen.
Ga je op zonvakantie? Breng een zonnebescherming op je haar aan, bindt het gedurende de dag bij elkaar zodat de schade geminímaliseerd wordt.
TIP :

Om tijd te besparen; was je haar ’s avonds licht door met een goede shampoo. Breng het haarmasker aan en laat de hele nacht inwerken. Spoel het haar de volgende morgen overvloedig uit, was het haar nogmaals door, dep het haar droog door het in een grote handdoek te draaien, breng een stylingproduct(en) aan en styl het haar. Zo kost het je geen extra tijd en is je haar optimaal verzorgd !

MANNEN

De nieuwe haarmodelijn 2009 201014De nieuwe haarmodelijn 2009 201015

De wereld wordt steeds kleiner en vele medelanders, van oorsprong afkomstig uit

De nieuwe haarmodelijn 2009 201016

andere landen hebben zich in Nederland gevestigd en op vele gebieden heeft dit een positieve invloed o.a. op het uiterlijk van de Nederlandse man.

Vooral  de jeugd ontmoet elkaar op feesten, party’s en disco’s en de meisjes zien naast de Nederlandse jongens ook de Marokkaanse en de Turkse jongens. Die er meestal goed geschoren, lekker fris met een zalig luchtje en elke week of om de week naar de kapper gaan om alles ‘bij te laten werken’.

Modieuze kleren, hippe brillen, sieraden etc. en de meisjes constateren dat die veel meer werk van zichzelf maken dan de Nederlandse jongens. De meisjes vinden dit leuk, dit merkt onze autochtone jongens en nemen dit over. Als gevolg daarvan wordt ook de Nederlandse jongeman modebewust wakker en steeds trendgevoeliger.

Vorig jaar heeft de omzet van cosmetica voor

mannen, ondanks het begin van de crisis, een stijging van 9 % laten zien.

De nieuwe haarmodelijn 2009 201017

Mannen willen er gelukkig tegenwoordig fris  en verzorgd uitzien en schamen zich niet langer omlhuidverzorgingsproducten te gebruiken, zich te laten epileren, harsen etc. Een bezoek aan de  schoonheidsspecialist(e) is voor veel mannen ook gewoon aan het worden maar de oerdegelijke Hollander heeft nog stèeds stimulatie van zijn vrouw/partner nodig om hem naar de kapper te latèn gaan, laat staan iets voor zijn gezicht te gebruiken.

Waarom is de oudere generatie zo weinig met hun uiterlijk bezig? Ze vinden het volkomen normaal dat hun vrouw er verzorgd bij loopt maar zelf?
Daarom mannen; kijk eens kritisch in de spiegel. Haren uit de oren, neus? Weg ermee. Haren in de nek; naar de kapper! Een lekker ruikende vent die er verzorgd uitziet trekt de vrouwen aan, geloof dat maar !

De Marais, de hippe wijk in Parijs is altijd een graadmeter voor wat er te gebeuren staat op het gebied van de mode. De ontzettend leuke wijk met allerlei trend-modewinkeltjes laat het nieuwste van het nieuwste zien en door goed te kijken naar het publiek op straat krijg je en indruk van wat er te gebeuren staat.

Bij mijn laatste bezoek aan Parijs, vorig weekend bespeurde ik bij de mannen weer een voorzichtige terugkeer naar de man waar een beetje getrimde lichaamsbeharing weer gezien mag worden – de stoere man dus. Truitjes met diepe V laten de (getrainde) torso zien en nu niet meer – zoals de laatste jaren – volkomen glad geschoren of geharst, maar waar weer een waasje van borsthaar te zien is, keurig in bedwang gehouden door het borsthaar te trimmen. Ook baardjes van een paar dagen, zelfs hier en daar een mannelijke snor zijn trendy.

Wintermode voor heren

Ook voor de nieuwe wintermode voor de heren zien we ingetogen, sobere,

De nieuwe haarmodelijn 2009 201018

eenvoudige kleding. De modeontwerpers gaan voor eigentijds klassiek met materialen zoals we die ook kennen uit het klassieke Engeland. Ook was op de catwalks  veel kleding in zwart leer te zien. Winterjassen zijn makkelijk kort.
Ook waren er veel gilets en oversized truien, lekker makkelijk voor de moderne man. In tegenstelling tot de slank afkledende pullovers.

 

Reacties
Categorieën