Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
0 min
0

Vrouwen aan de pil ruiken 'de ware' niet meer

0 min
0

Vrouwen die de anticonceptiepil slikken, kunnen de ideale partner niet meer ruiken.

Ze kiezen vaker een man die genetisch op henzelf lijkt, waardoor er een grotere kans is op vruchtbaarheidsproblemen, relationele problemen, scheidingen en kinderen met erfelijke gezondheidsproblemen berichtte The Independent woensdag

Onderzoekers van de universiteit van Liverpool lieten honderd vrouwen die niet aan de pil waren ieder aan zes t-shirts ruiken van mannen die genetisch wel en die genetisch niet op hen leken. De vrouwen kozen veelal voor mannen met andere genen. Daarna gingen de vrouwen aan de pil en werd het onderzoek herhaald. De vrouwen neigden toen juist mannen te kiezen met hetzelfde DNA als zijzelf.

De mens is geneigd te vallen op iemand met andere genen om diversiteit te behouden. Uiterlijk en uitstraling zijn belangrijk bij de eerste ontmoeting, maar lichaamsgeur bepaalt met wie een langdurige relatie wordt aangegaan.

Genetische diversiteit is vooral in het immuunsysteem aanwezig, waar ook in combinatie met huidbacteriën de lichaamsgeur bepaald wordt.

Mannen die aftershave of geurtjes gebruiken maken mogelijk ‘een fout’, want vrouwen kunnen hierdoor minder snel opgewonden raken.

03. Banner Dames Schoenenkast 728 x 90

Reacties
Categorieën