Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

10 tips zodat je geen hete modeflaters slaat

2 min
0

Vakantie en modeflaters

Als imagostyliste draag ik mijn werk altijd met mij mee, want mijn werk houdt vooral in; veel zien wat je liever niet ziet. Dus in de vakantie werken mijn ogen genadeloos door. Heerlijk om te zien hoe we ons op warme dagen ongegeneerd blootgeven.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik op vakantie en tijdens de hittegolven weinig  moeite deed om er stylish verantwoord uit te zien. Geen make-up, mijn haar zal me worst wezen en mijn kleding dient vooral comfortabel en koel te zijn. Loslaten heet dat geloof ik. Even geen visitekaartje van je bedrijf zijn maar je andere kant durven tonen. Ik geef eerlijk toe dat ik dat best lastig vond, daarom hoopte ik van harte geen (potentiele) klanten tegen te komen. Aan de andere kant, we zijn allemaal mensen maar je wilt nu eenmaal het goede voorbeeld zijn voor je klanten. Een bankdirecteur vind ik tenslotte ook geloofwaardiger in een mooi pak dan in zijn vakantie tenue; een bezweet T-shirt en flodderige korte broek.

Oké, even terug naar de hitte en het vakantiegevoel. Waarom lopen mannen met sokken in hun sandalen onder een geruite korte broek en dames in veel te korte kinderachtige jurkjes als het kwik stijgt naar zomerse waarden? Het grappige is dat iedereen die dit ziet er een oordeel over heeft over deze zomerse outfits, vrijwel allemaal hetzelfde oordeel overigens. En dat pleit niet voor de dragers!

Een kort jurkje staat veel eleganter als deze een lengte heeft zo ongeveer tot op of boven de knie. Je kent ze vast wel; heren die sandalen dragen met (witte) sokken! Het blijft grappig, maar charmant is anders. Jij als drager hebt er geen idee van, maar je omgeving verbaast zich over je modeflaters en bespreekt met iedere getuige hoe zij vinden dat jij voor schut loopt. Achter jouw rug om word je stiekem een beetje uitgelachen. Ik wil je daarvoor behoeden, daarom heb ik wat tips voor je om de warme dagen door te komen, zo wordt je alleen nog toegelachen!

Heren:

  1. Draag teenslippers in plaats van sandalen
  2. Kan je geen afstand doen van je sandalen? Draag deze dan met blote voeten
  3. Je oogt slanker met een V-hals T-shirts in plaats van ronde hals
  4. Draag je T-shirt of poloshirt in je (korte) broek, dit maakt je minder voluptueus
  5. Korte broek met sportschoenen? Draag katoenen kousenvoetjes of enkel sportsokken. Dit staat vlotter dan hoge sportsokken

Dames:

6.  Je benen lijken slanker in een jurkje of rok met een lengte op of net boven de knie
7. 
Een bermuda is eleganter en vrouwelijker dan een (te) korte broek en uw benen komen beter uit
8.  Ook bij warme dagen is een bh een must!
9. 
Last van slappe bovenarmen? T-shirts met een mouwtje verbergt waar jij je aan ergert
10. Leggings zijn voor meisjes tot 10 jaar.

Als je rekening houdt met bovenstaande tips loopt zal je in positieve zin opvallen en niet meer nagewezen en uitgelachen worden. Ik wens je nog een mooie zomer !

Wat draag jij het liefste in de zomer?

Reacties
Categorieën