Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Het masker tegen puistjes

1 min
0

Hi! Een goede vriendin van mij vertelde over ‘het anti puisten’ masker die voor haar huid super goed werkt! En het eerste wat ik ik dacht was: Laat ik dit delen met andere meiden van beautydiscover die  (net als ik) last hebben van puistjes of een onrustige huid. Ik heb het zelf uitgeprobeert en het heeft resultaat. Maar…. let op dat je het niet op gaat eten want het is lekkerr!! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Aufwiedersehen crappy huid! Tot nooit meer ziens!
Honey, you’re fabulous!
Honing is het beste medicijn voor ongeveer álles (opgeblazen buik, zere keel, griep, droog haar, concentratieproblemen…). Daarnaast is honing een krachtige bacteriedoder, dus je kunt het spul ook goed gebruiken als ingrediënt voor een anti-puistenmasker. Maar eerlijk is eerlijk, alléén honing is ook zo saai. Je moet natuurlijk wel het idee krijgen dat je gezichtsmaskertje helemaal zelf hebt ge-DIY’ed! Daarom mengde ik er maar random wat cacaopoeder doorheen.

Pas na wat research kwam ik erachter dat cacao ook een wondermiddel is voor een modellenhuidje. Cacaobonen zitten namelijk bomvol anti-oxidanten. Die geven je immuunsysteem een flinke boost, waardoor wondjes en ontstekingen (pukkels) sneller zullen genezen. YES! Als dit geen killer maskertje is?!

Het recept:
1. Pak een schaaltje
2. Schep hier twee eetlepels honing in en twee theelepeltjes cacaopoeder
3. Blijf roeren, totdat er een lekker chocopapje ontstaat.

Te droog? Voeg meer honing toe. Te vloeibaar? Voeg meer cacaopoeder toe. DUH!

Oja, stap 4: Smeren die handel!

Even 15 minuutjes laten zitten… (trek iets ouds aan, want dit masker kan een beetje gaan lekken)

Heeft het masker 15 minuutjes op je gezicht gezeten? Lik, uhhh, ik bedoel veeg je toet dan schoon met een nat washandje. Je zal merken dat je huid superzacht aanvoelt en dat puistjes en vlekjes een stuk minder zichtbaar zijn. Woohoo! Ik zeg full-body-masker!

masker tegen puistjesWil je meer maskers voor je gezicht en haar maken, kijk dan zeker naar het e-book met maar liefst 50 gezicht- en haar masker recepten!

Wat is jouw favo DIY beauty recept? Laat het me weten! Ik heb de smaak namelijk flink te pakken.

Reacties
Categorieën