Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Een verwendagje

2 min
0

Oktober is bij ons DE maand vol met verjaardagen. Zo goed als elk weekend hebben we een feest. Ook mijn dochter Nina is jarig en sinds ze het huis uit is, hebben we samen een afspraak gemaakt : Telkens rond de tijd van zowel haar als mijn verjaardag plannen we een moeder-dochter verwendagje.

Als het mijn beurt is om te verwennen, trekken we er meestal op uit. Dan gaan we naar de schoonheidsspecialiste of we doen een dagje sauna met welness. Kortom genieten.

Als het de beurt van Nina is om te verwennen, doen we een verwendagje thuis. En dat vind ik superheerlijk. We maken dan allerlei maskertjes en verwenideetjes zelf. Het bespaart centjes, is lekker gezellig om te doen en onze huid vaart er wel bij.

De verwenomgeving

Het is erg leuk als je het thuis ook wat “speciaal” maakt door bijvoorbeeld wat kaarsjes te branden of een geurbrandertje met essentiële olie. Zorg voor lekker zachte handdoeken, een gezond verwendrankje of een grote pot kruidenthee.

 

Gezicht reinigen

Hou het puur en natuurlijk en kies voor vloeibare honing. Honing is enorm zacht en al denk je nu dat dit een plakkerige boel gaat worden, dan kan ik je alvast vertellen dat dit niet zo is.

Het waarom en hoe vind je hier.

Wil je make-up verwijderen met honing, lees dan ook dit artikel.

 

Gezicht verzorgen

Hiervoor gebruiken we rijp fruit. Welk fruit maakt mij niet uit. Elke soort heeft zo z’n eigen voordelen. Meestal kies ik voor een stuk fruit dat op dat moment al wat overrijp wordt.

Dit stuk fruit combineer/mix ik met een eiwit. Niet alleen geeft het eiwit je een textuur die gemakkelijk uit te smeren is, maar het vernauwt en verfijnt ook de poriën.

Een perzikmasker

Ingredienten

  • 1 rijpe perzik in stukjes
  • 1 eiwit

Bereiding

Mix in de blender of hakkertje. Of meng gewoon handmatig goed door elkaar.

Gebruik

Spreid het uit over je gezicht en laat de contouren van je ogen en mond vrij. Laat het een dik kwartiertje intrekken en spoel dan af met lauw water. Eindig met lekker fris water.

Wil je meer natuurlijke maskers kennen, dan is dit ebook een absolute aanrader.

Warm voetbadje en scrub

Terwijl het maskertje intrekt, neem je een kopje kruidenthee. En zet je voetjes in een warm voetbadje.

zoutIngredienten voor de scrub

100g zout

Ik gebruik hiervoor grof zeezout of epsomzout. Als je een supergevoelige huid hebt, kan je ook suiker gebruiken. Dit is zachter. Zelf gebruik ik suiker in een scrub voor het gezicht, maar liever zout voor een voetenscrub

100ml olijfolie of amandelolie

Ingrediënten voor het voetbadje

Water

1 el zout

1 tl verse gember, fijngesneden

Gebruik

Meng het zout en de olie. Vul een badje met warm water. Doe hier de eetlepel zout en theelepel gember in. Zet je voeten in het badje. Haal er één voet uit en plaats deze op een handdoek op je schoot. Masseer het zout/oliemengsel zachtjes in. Geef extra aandacht aan je hielen. Plaats dan de voet terug in het badje en neem de andere voet. Laat dan beide voeten nog even weken in het badje.

Droog je voeten goed af!

Doe jij wel eens een verwendag?

Banner 728x90 ebook masker recepten

Reacties
Categorieën