Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
3

Tips voor puistjes, rode vlekjes en oneffeheden...

2 min
3

We worden er helemaal gek van! Een smeerseltje hier en een concealertje daar, alles om er perfect uit te zien. Toch merken we dat als we dit teveel gebruiken, de puistjes alleen maar erger worden. Argh! We gaan toch niet alles open en bloot laten zien? Wij geven tips tegen een onzuivere huid!

Hoe kom je aan puistjes en een onzuivere huid?

Een onzuivere huid kan door veel dingen veroorzaakt zijn. Namelijk door stress, slecht eten/drinken. En er zijn nog veel meer redenen.

Wist je trouwens dat de plek van je puistje staat voor waar jij last van hebt.

Puistjes op je voorhoofd kan bijvoorbeeld komen door gebruik van te veel wax en puistjes in de nek staan voor te veel stress.

Hier onder zullen een paar tips staan voor een zuivere huid.

Weet wat je eet: een onzuivere huid heeft ook te maken met slecht eten en te weinig water drinken.  Zo helpen wortels tegen puistjes!

Houd je huid schoon: het is belangrijk om je gezicht elke dag te reinigen, smorgens  en savonds. Haal je make-up er dan ook extra goed af. Was het met lauw water en sluit af door koud water in je gezicht te gooien, want dan sluiten de poriën zich weer. Was je met heet water, dat kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt, want het is ook niet de bedoeling dat je huid ontvet wordt. Hierdoor wordt er nog meer talg geproduceerd en krijg je alleen maar meer puistjes. Gebruik daarom een keer per week een lekkere scrub (zodat je de dode huidcellen verwijdert en de doorbloeding stimuleert) en sluit af met een masker die bij jouw huid past.

Stomen: Je kunt er ook voor kiezen om te stomen. dat haalt hardnekkig vuil uit je huid. Je huid wordt er zachter van en je kunt zo ook makkelijker mee-eters verwijderen. Verzorg je huid daarna goed met een hydraterende dagcrème. Stomen doe je door middel van water te laten koken en dan in een grote bak te gieten. Pak een handdoek en ga er boven hangen met je hoofddoek. Je kan er ook een geurtje in stoppen of Camille thee voor een lekker geur.

Ga lekker sporten. Zweten helpt je poriën ‘schoon te spoelen’. Het is dus niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je huid!

Do It Yourself: Budget masker tegen puistjes

  • Masker tegen puistjes: Meng twee eetlepels havermout samen met opgeklopt eiwit. Breng het mengsel aan en laat het twintig minuten inwerken. Spoel dit af met warm water, maar sluit af met een plens koud water om je poriën te sluiten.

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan om zelf gezichtsmasker te gaan maken? Recepten met maskers tegen puistjes, voor acne, voor een vette huid, kijk dan hier.

Heb jij nog tips tegen een onzuivere huid?

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

 

 

Reacties
Categorieën