Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

10 leuke mode-wistjedatjes

2 min
0

Mode weetjes

Dit keer heb ik tien leuke mode-wistjedatjes voor je op een rijtje gezet. Tien hele interessante weetjes die wie weet ooit nog eens van pas kunnen komen!

Wist je dat?

 1. Het mannen waren die het dragen van sieraden introduceerden? Zij droegen sieraden om hun rijkdom, macht en status in de maatschappij te tonen.
 2. De naam “denim” komt van de katoensoort waar de broek van gemaakt is? De eerste spijkerbroeken werden namelijk gemaakt van “Serge de Nîmes”, oftewel: keper uit Nîmes. Deze naam verbasterde al snel tot denim.

  denim
 3. De rok het op één na oudste kledingstuk is? Het oudste kledingstuk is, jawel, de lendendoek.
 4. De trenchcoat door Thomas Burberry werd ontworpen voor Engelse officieren? Zij droegen een trenchcoat over hun uniform in de Eerste Wereldoorlog.
  burberry trenchcoat
 5. Een designer kledingstuk wordt beschouwd als  “vintage” als het dateert uit 1920 tot 1960? Alles na 1960 wordt beschouwd als retro.
 6. Het allereerste nummer van de Amerikaanse Vogue werd gepubliceerd op 17 december 1892?
   Eerste-Vogue-cover
 7. Europese vrouwen in de jaren 1940 tulbanden droegen om hun vette haar te verbergen? Zeep was in die tijd erg schaars en de tulband verborg dan ook de vieze haren.
 8. Het allereerste paar Dr. Martens werd gemaakt van oude banden?
   dr martens
 9. Napoleon Bonaparte de knoopjes aan het uiteinde van de mouwen heeft bedacht? In de tijd van Napoleon moest het soldatenuniform er altijd op zijn best uitzien. Om te voorkomen dat de soldaten hun neus afveegden aan de mouwen van hun uniform, werden er knoopjes aan de mouwen genaaid.
 10. De bekende Louboutins ook een tijdje met babyblauwe in plaats van rode zolen verkrijgbaar waren? De pumps met babyblauwe zolen waren bedoeld voor bruidjes in spé, (something old, something new, something borrowed and something blue) en waren alleen op bestelling leverbaar. Helaas was dit maar van korte duur. De productie werd stopgezet vanwege problemen met het handelsmerk.
  blue louboutins

Bronnen:

searchingforstyle.com

wikipedia.com

alyzofashionnews.com

stylebizarre.com

theflirtyguide.com

Weet jij nog een interessant mode-wistjedatje? Deel deze dan in een reactie hieronder!

 

03. Banner Dames Schoenenkast 728 x 90

Reacties
Categorieën