Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Zwanger… en toch fashionable!

4 min
0

Gefeliciteerd!

Maar HELP wat moet ik aan als ik zwanger ben? En wanneer kan ik zwangerschapskleding gaan kopen…
Je lichaam veranderd en lijkt soms het jouwe niet meer, er gebeurt van alles waardoor je je onzeker kan gaan voelen, vooral wanneer je merkt dat je eigen kleding niet meer lekker zit of past.

Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik je graag wil helpen hoe je je moet of kan kleden tijdens en na je zwangerschap. Want je onzeker voelen hoeft helemaal niet meer tegenwoordig. Je hebt genoeg keus om er goed gekleed uit te zien!


Als ik kijk in de tijd dat ik zwanger was (ik ben nu 44 en mijn dochters zijn 15 en 13 jaar) toen had je helemaal geen leuke kleding voor zwangere vrouwen! Het was nog van die echte positiekleding, ouderwets, tuttig…
Maar nu…

Wauw wat een keus om TOP en TRENDY/HIP uit te zien!zwanger mode

 

In de foto’s hierboven kun je zien dat je als zwangere vrouw er hip en trendy uit kan zien in comfortabele kleding die niet knelt.
Ja, hoor ik je denken, het is maar voor een korte periode van een paar maanden….
Dat zou je in eerste instantie denken maar niets is minder waar!
De broeken, jurken en rokken zijn tegenwoordig zo gemaakt dat je de kleding al aan kan vanaf het begin van je zwangerschap tot na ruim een half jaar tot een jaar na je zwangerschap!

Dus dat is zeker 1,5 jaar dat je profijt hebt van je ‘zwangerschapskleding’!

Wacht daarom niet te lang met het kopen van positiekleding.
De kleding die je tegenwoordig kan kopen, kun je al vanaf dag 1 aan, het ‘groeit met je mee’ en heeft het voordeel boven je eigen kleding dat het zeer comfortabel zit en daardoor heerlijk draagt.
Dus waarom zou je moeilijk gaan doen met elastiekjes aan je broek, of kleding in een maat groter kopen. Dit laatste werkt meestal toch niet, omdat het kledingstuk dan overal groter wordt en om je heen gaat slobberen en je mooie vrouwelijke belijningen verdwijnen.
Juist wanneer je zwanger bent, wil je je goed voelen en niet iedere ochtend voor je kledingkast staan en tot de ontdekking komen dat alleen die ene joggingbroek nog maar lekker zit met bij wijze van spreken het overhemd van je man eroverheen….
Zorg dat je in ieder geval een paar goede basis kledingstukken in je kast hebt hangen. Daarmee kun je goed combineren.
Als je daar bijvoorbeeld leuke accessoires bij kiest zoals een buikband, leuke ketting, sjaal of een leuke riem, zie je er toch weer iedere keer anders uit.

Hieronder wat suggesties van accessoires.

zwanger mode

Het voelt gewoon fijn om te weten dat je er leuk uitziet, toch? Daar word je als vrouw toch altijd vrolijk van.
De kleding is niet alleen tijdens de zwangerschap te dragen zoals ik al zei want ook na je bevalling kun je de kleding gewoon door blijven dragen, zeker de eerste maanden.
Het duurt toch vaak wel enige maanden (uitzonderingen daar gelaten) voor je je oude figuur weer terug hebt. Bij mezelf duurde dat zelfs bijna een jaar!
Dan is het fijn om kleding te dragen die nog steeds comfortabel zit en ook leuk en trendy is.

Maten van je kleding tijdens de zwangerschap

In principe houd je dezelfde maat en groeit alleen je buikje steeds boller maar wel, maar het kan ook gebeuren dat tijdens je zwangerschap je bovenbenen, heupen en billen vrolijk meegroeien, zodat je voor broeken in een grotere maat terechtkomt. Veel vrouwen hebben hier in het begin wat moeite mee. Maar ga jezelf niet tegen beter weten in toch in dezelfde maat proppen.

Het staat niet mooi en het zit niet lekker en de buitenwereld kan het maatlabeltje niet zien. Dus kies voor comfort!
En dan hebben we het nu alleen nog maar gehad over de ‘bovenkleding’
Maar wat minstens zo belangrijk is, is de ‘onderkleding’!!!
Dat geldt niet alleen voor zwangere vrouwen maar zeker ook voor de niet zwangere vrouw!
Een cliche is dat….

Zwangerschaps-bh’s zijn altijd zo saai….

Deze opmerking wordt vaak gemaakt, maar is niet helemaal terecht. Toegegeven, zwangerschaps- en voedingsbeha’s vallen niet direct onder de categorie “pittige setjes”, maar dat hoeft ook niet, want ze zijn functioneel. Je borsten hebben tijdens deze periode rondom steun nodig en bovendien een bh die niet gelijk begint te knellen wanneer je borsten weer iets zijn gegroeid.
Je moet er rekening mee houden dat je omvang gedurende je zwangerschap ook minimaal 1 maat meer kan worden, dus draag je normaal een 75, dan zal dit bijna zeker 80 worden.
Een goede BH behoort echt bij je basisuitrusting in je kledingkast!

zwanger mode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat je goed adviseren zodat je met volle teugen kunt genieten van het kleine wondertje dat in je groeit kunt genieten en je straalt als nooit tevoren!

Tot slot….
…word je, zodra je bekend maakt dat je zwanger bent, van alle kanten bestookt met goede adviezen. Je collega, buurvrouw, zus en vriendin, zij hebben het al meegemaakt en kunnen je dus precies vertellen wat je wel en niet moet doen….allemaal goed bedoeld en er zullen zeker tips bijzitten waar je wat aan hebt. Vergeet echter niet, dat we allemaal verschillend zijn en een zwangerschap op onze eigen, unieke manier beleven. Gun jezelf je eigen beleving van deze mooie periode en geniet van iedere dag.

Hieronder nog wat inspiratie outfits om er hip, leuk en stralend uit te zien!

zwanger mode
Ik hoop jullie met dit blog wat verder geholpen te hebben en als je vriendinnen, familie of collega’s hebt in je omgeving die (ook) zwanger zijn, breng ze dan op de hoogte van dit blog zodat ze kunnen stralen en geen ‘stress’ hoeven te hebben over hun kleding!
Dit blog is tot stand gekomen met medewerking van de webshop Fitsyou2
Ze hebben ook een winkel waar je de kleding kunt passen en persoonlijk advies kunt vragen.

Verder rest het mij om je een fijne, onbezorgde en comfortabele zwangerschap te wensen!

Heb je nog vragen, schroom niet en laat het me weten.

Reacties
Categorieën