Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

7 Stijlvolle manieren om jouw sjaal te dragen

3 min
0

Herfst = sjaaltijd

Nu de dagen weer kouder, natter en donkerder worden, is het weer tijd voor mijn favoriete accessoire van het najaar: de sjaal! Net zoals schoenen en tassen kun je ook nooit genoeg sjaals in je kast hebben hangen. Want: “zou dit motiefje niet perfect passen bij die ene blouse die al jaren achterin mijn kast ligt maar eigenlijk net een tikkeltje te klein is?” Maar hee, ieder excuus voor een nieuwe sjaal is er een!

Maar als ik heel eerlijk ben, draag ik mijn sjaal altijd op een van de volgende twee manieren, de “modern one loop” of de “European loop”. De naam kan dan nog zo modern klinken, de uitvoering is dat allesbehalve.

sjaal  modern one loop sjaal european loop

En dit terwijl er juist talloze manieren zijn om een sjaal nu eens écht modieus te dragen! Hieronder laat ik je zien hoe je één sjaal op vijf verschillende manieren kunt knopen.

sjaal  waterval

Dit vind ik zelf de allerleukste manier: de “waterfall”. Je wikkelt de sjaal om zoals je altijd doet als je de “modern one loop” knoopt. Vervolgens pak je een uiteinde van de sjaal waarbij je één punt in je nek wegstopt, zodat er een waterval-effect ontstaat.

sjaal  turtleneck

Met de “turtleneck” creëer je van een simpele langwerpige sjaal een stoere colsjaal door beide uiteinden in de sjaal terug te stoppen. Draai en speel lekker met het motief van de sjaal, ook zo creëer je eindeloos veel mogelijkheden.

sjaal toss

De “toss sjaal” draag je lekker nonchalant door één uiteinde van de sjaal over je schouder te gooien. Het grote voordeel van deze manier is dat je je rugpartij zo ook eens extra interessant maakt.

sjaal  omslagdoek

Ben je net als ik nogal een koukleum, dan is dit de perfecte manier! Je wikkelt de sjaal heerlijk om je schouders als een cape. Eventueel kun je het uiteinde vastzetten met een mooie broche, zodat de sjaal niet losschiet. Deze manier komt bovendien ook erg goed van pas als je uit eten gaat maar het zonde vindt om een dikke jas over je mooie outfit aan te trekken.

sjaal  shell roll

Je begint zoals je de “modern one loop” maakt, maar je houdt het eerste uiteinde korter aan, wikkelt de sjaal één of twee keer om je nek en stopt het tweede uiteinde vervolgens terug, zodat er een soort colletje ontstaat waar één uiteinde uit piept: the shell roll!

Dus de volgende keer dat je een sjaal uit de kast pakt, wikkel het nu eens niet klakkeloos om je nek maar ga voor één van deze vijf stijlvolle manieren. Je sjaal is zo niet alleen multifunctioneel, maar ook nog eens de finishing touch voor een stijlvolle najaarsoutfit!

Hoe draag jij jouw sjaal het liefst?

Reacties
Categorieën