Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

De Airmax, handig hulpje om vrij te kunnen ademen

4 min
0

De Airmax, handig hulpje om vrij te kunnen ademenHeeft u vaak of wel eens last van een verstopte neus. Bijv. bij het sporten of als u in bed ligt? Daar zijn inmiddels verschillende hulpmiddelen voor gevonden. Maar de Airmax is nieuw en omdat het zo’n handig hulpmiddeltje is wil ik u enige informatie hierover niet onthouden.

Inleiding

Alles wat met schoonheid en dus met een mooi en gezond uiterlijk te maken heeft is een gezonde levensstijl. Daaronder vallen een aantal zaken zoals; gezond eten met veel verse groente en fruit, voldoende beweging, sporten, genoeg drinken. Dit laatste betekend  uiteraard niet teveel alcoholische dranken. Alhoewel een of twee glazen wijn per dag is voor vrijwel iedereen aan te raden. Veel beweging , niet roken en tot slot een goede nachtrust. En over dit laatste wil ik u toch nog wat vertellen. Iemand die soms meerdere keren per nacht wakker wordt van het snurken van zijn of haar partner weet er over mee te praten hoe vervelend dat is. Niet alleen voor het “slachtoffer ” zelf. Deze kan er door eigen gesnurk soms zelf wakker van worden en daarna ook weer moeilijk in slaap komen. Maar het is ook heel irritant voor de betreffende partner die hierdoor vaak ook slecht slaapt.

Nu zijn er in de loop van de jaren heel wat oplossingen op de markt gebracht. Van simpele middelen zoals bijv. het over de neus plakken van een speciale pleister tot, in het uiterste geval een operatief ingrijpen. Ondergetekende weet uit eigen ervaring hoe vervelend dit alles kan zijn. Zodra ik s’avonds mijn hoofd op het kussen leg,  klapt vrijwel onmiddellijk het neusgat, aan de zijde waarop ik lig,  potdicht. Als ik mij omkeer klapt het andere neusgat  (ik ben een zgn. zijslaper) ook dicht. En ik kan u verzekeren dat dit behoorlijk belastend  is.  Het is niet alleen benauwd als je door een neusgat totaal geen lucht krijgt maar je slapen wordt er ook door beïntvloed. Eigenlijk is dit euvel wel te vergelijken met een behoorlijke neusverkoudheid.

Al tientallen jaren heb ik hier heel veel last van met als direkt gevolg vaak een slechte nachtrust. Een chirurgische ingreep werd, althans in mijn geval , niet geadviseerd omdat het niet zeker is of het resultaat hiervan wel voldoende zou helpen. Alle op de markt zijnde middeltjes om dit probleem op te lossen heeft ondergetekende zo langzamerhand wel uitgeprobeerd tot ik in de pers kennis heb gemaakt met het nieuwste hulpmiddel op dit gebied;De Airmax.

Beschrijving van de Airmax

De Airmax, handig hulpje om vrij te kunnen ademen2Dit is een klein soort “knijpertje”maar dan met pootjes die naar buiten draaien en gemaakt van een speciale zachte, reukloze en medisch gecertificeerde kunststof die er voor zorgt dat u vrijwel niet voelt als u de Airmax in uw neus heeft. De Airmax duwt de neusgaten als het ware wat naar buiten waardoor de neusingang aan beide zijden van het neustussenschot worden verwijdt. Daardoor is er een betere luchtdoorstroming.   Met als gevolg een betere, vrijere ademhaling en daardoor beter slapen en minder snurken.

De Airmax heeft ronde vormen en door deze vorm en zachtheid nauwelijks voelbaar. Hij wordt geleverd in twee maten (small en medium/large) en kan ongeveer 3 maanden worden gebruikt.

Op de afbeelding hieronder ziet u hoe de Airmax in de neus geplaatst wordt. Het lijkt best een beetje eng maar na enige keren oefenen gaat het prima en voelt u de Airmax totaal niet meer.

Voor alle duidelijkheid;wat is snurken nu eigenlijk?

De Airmax, handig hulpje om vrij te kunnen ademen3Deze vervelende geluiden ontstaan door een vernauwing in de luchtwegen tussen de neus en de stembanden.  Maar het is ook mogelijk dat, vooral als men op de rug slaapt, de tong naar achteren zak waardoor de ruimte kleiner wordt. Door deze vernauwing ontstaat bij het inademen een onderdruk in de keel waardoor het zachte gehemelte met de huid, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar worden gezogen en daardoor gaan trillen.
Als het snurken gepaard gaat met het heel even stilvallen van de ademhaling spreekt men van een zgn. slaapapneu.
Het voert hier te ver om op alle factoren in dit artikel in te gaan omdat ik u, uit eigen ervaring wil kennis laten maken met de Airmax.

Bij het sporten kan de Airmax ook van nut zijn want u ademt hierdoor vrijer, krijgt daardoor meer lucht dus u kunt beter presteren ! De rose Airmax op de  afbeelding hieronder is hiervoor bestemd. Ook krijgt u ter introductie een lichtblauw exemplaar erbij. Deze uitvoering is iets kleiner. Er is voor iedere neus de juiste afmeting.

De andere uitvoering (zie afbeeldingen hieronder) zijn bestemd om tijdens het slapen meer lucht te krijgen. Er zijn hiervoor 2 afmetingen in de handel. Tijdens de introductieperiode krijgt u er deze 2 exemplaren voor de prijs van een.

De Airmax, handig hulpje om vrij te kunnen ademen4

Of u nu de Airmax t.b.v. het sporten of t.b.v. van het slapen aanschaft ze worden geleverd in twee leuke doosjes  om ze goed in te kunnen opbergen en/of te bewaren !

Wat kan de Airmax zoal voor u doen?

Meer luchtdoorstroming en daardoor minder last van snurken
Meer lucht tijdens inspannende bezigheden bijv. sporten
Minder benauwdheid bijv. tijdens een verkoudheid
Minder benauwdheid bij bijv. een allergie van de luchtwegen

Door dit alles zult u beter slapen en heeft u totaal geen, of in ieder geval minder behoefte aan neusdruppels. Door eigen ervaring kan ik u hem van harte aanbevelen.

03. Banner Dames Schoenenkast 728 x 90

Reacties
Categorieën