Afvallen
Lillian Nelissen
Afvallen
1 min
0

Mijn persoonlijke eye opener om af te vallen

1 min
0

Tips om gewicht te verliezen zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige tips spreken voor zich, sommige tips slaan nergens op en weer andere tips raken je. Misschien raken ze je niet de eerste keer dat je ze leest, maar pas een tweede of een derde keer. Dat overkwam mij ook. Het is een tip die ik anderen al heel vaak heb gegeven. Zelf paste ik het niet toe, waarom…..? Tot vanmorgen deed de onderstaande tip mij niets. Nu, 12 uur later, begrijp ik niet waarom het zolang heeft geduurd voordat ik deze tip zelf toepaste.

De tip

“Ga verleidingen zoveel mogelijk uit de weg”. “Het meest eenvoudige en doeltreffende is: geen koekjes, frisdrank of vette snacks meer in huis halen. Wil je ze toch bij de hand hebben voor als er bezoek komt, berg ze dan ver weg op. Liefst achter slot en grendel”. “Stop snoep en koek in een lelijke trommel, en stal het fruit juist aantrekkelijk uit op een mooie fruitschaal”.

Mijn persoonlijke eye-opener om af te vallen:

Vele malen heb ik dit tegen anderen verteld. Logisch toch? Zelf paste ik het niet toe. Ik heb een keukenkast vol met gedroogd fruit, ongebrande noten, pitten, zaden en andere superfoods, maar hier kon ik redelijk goed vanaf blijven. Zo af en toe snoepte ik een vijgje of een walnootje.

Tot kort geleden; ik ontdekte gedroogde dadels en alles wat je ermee kunt doen. Na iedere maaltijd kreeg ik een sterke drang, alsof er een grote magneet in het keukenkastje zat, naar gedroogde dadels; gewoon puur of gevuld met een walnoot. Niets mis mee toch? Nou, totdat ik erachter kwam dat ik tot wel een halve kilo per dag at!

Ik wil niet eens weten hoeveel calorieën dat zijn, laat staan hoelang ik hiervoor zou moeten hardlopen. Ik las de bovenstaande tip en alsof er een ‘Einstein-appeltje’ uit de boom kwam vallen, realiseerde ik mij dat ik de enige in huis ben die dit eet. Dus wat maakt het uit waar ik het bewaar. Nu heb ik een woning op de vierde etage met een berging beneden. Waarom zou ik dit snoep niet gewoon in de berging bewaren? Want ik zie mezelf niet voor een dadeltje vier trappen heen en weer gaan. Zo geschiedde het dat ik vanmiddag al mijn keukenkastjes opruimde en de berging volstouwde.

Stimulans

Ik hoop met dit persoonlijke verhaal je een stimulans te geven en een kijkje in mijn privé. Ik wil je laten zien dat bij mij ook niet alles vanzelf gaat en dat ook ik er moeite voor moet doen om afgevallen te blijven.

Wat is jouw eye opener om af te vallen?

Reacties
Categorieën