Afvallen
Lillian Nelissen
Afvallen
1 min
0

Gewichtsverlies zonder dieet

1 min
0

Afvallen zonder dieet? Het is mogelijk! Lees de tips hieronder en kom te weten hoe je succesvol kunt afvallen zonder dieet. Een dieet, namelijk, is niet zaligmakend. Op de korte termijn kun je een behoorlijk gewichtsverlies realiseren met behulp van een dieet, maar de ervaring is dat de verloren kilo’s er over de lange termijn net zo hard weer bijkomen: het welbekende jojo-effect. Een herkenbaar en erg frustrerend probleem voor velen. Heb je dat hele dieet voor niets gevolgd!

Liever geen dieet? Afvallen zonder dieet kan!

Maar je kunt afvallen zonder dieet, op een gezonde en verantwoorde manier. Je hebt geen dieet meer nodig! Hoe? Probeer eens één of meerdere van onderstaande strategieën. Rode lijn: het gaat er niet per se om wat je eet, maar hoe je eet.

3 Tips om af te vallen zonder dieet:

  • Kauw goed. Hoe meer je kauwt, hoe minder calorieën je verbrandt. Zo voorkomt lang kauwen dat je te veel gaat eten: de hersenen krijgen namelijk meer tijd om de signalen van de maag op te vangen en je zult sneller een voldaan gevoel hebben. Probeer eens 35 tot 50 keer te kauwen per hap en merk het resultaat!
  • De tweede tip komt een beetje in de buurt van een dieet, maar is het in feite niet: probeer niet te gaar voedsel te eten, dat bevat namelijk minder voedingsstoffen en wanneer je niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgt heb je minder snel een verzadigd gevoel en ga je dus meer eten. Eet eens wat vaker rauw voedsel, bijvoorbeeld sushi of rauwkost.
  • Een open deur en een waarheid als een koe: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je niet goed ontbijt heb je tegen lunchtijd al snel een vervelend hongerig gevoel dat te veel of ongezond eten in de hand werkt.

Eet gezond en beweeg

Maar misschien wel de beste tip voor afvallen zonder dieet: eet altijd gezond en gevarieerd. Dat is het beste dieet dat je kan hebben: geen dieet, maar een normaal eetpatroon! Afvallen zonder dieet werkt helemaal goed in combinatie met een goede lichaamsbeweging. Beweeg iedere dag minimaal een halfuur. Met een gezonde levensstijl kom je een heel eind.

Welke tip om af te vallen zonder dieet ga jij vanaf vandaag uitproberen?

 

Reacties
Categorieën